Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur dyrt är Dubrovnik? Finns det billigare bra ställen att ta sig till därifrån?

#1 2016-07-10, 20:08
Murvar
Jag och några vänner funderar på att resa till Dubrovnik en vecka i Augusti. Vi har hört att det är en turistfälla men vi vill iaf stanna en dag för att se gamla stan. Hur dyrt är det egentligen?

Resten av veckan skulle vi kunna spendera någon annanstans, bara det inte är allt för svårt att nå från Dubrovnik. Det vi är intresserade av är bad, lugn, kanske lite shopping och lite äventyr skadar inte heller. Vi är inte utfattiga men håller gärna nere priset om det går utan att förlora all komfort.
#2 2016-07-10, 20:27
Pie021
Absolut högsäsong där nu. För 1 vecka sen skulle det funka. Annars kanske det finns 1 stjärniga studios i närheten.
#3 2016-07-10, 20:45
Bugatti123
Makarska är rätt fint, går buss från dubrovnik
#4 2016-07-12, 16:53
housepussy
boka boende i trebinje på den bosniska sidan av gränsen. det är mycket billigare i bosnien. det går minibussar mellan dubrovnik och trebinje fram och tillbaka.
#5 2016-07-13, 20:25
Limma skinkbit
Ursprungligen postat av housepussy
boka boende i trebinje på den bosniska sidan av gränsen.


TS vill bada. Kan man bada i floden i Trebinje? Hur är den Montenegrinska kusten idag annars? Har inte varit där på flera år, men tyckte där var ganska billigt och lite lugnare än Dubrovnik.
#6 2016-07-14, 13:51
housepussy
Ursprungligen postat av Limma skinkbit
TS vill bada. Kan man bada i floden i Trebinje? Hur är den Montenegrinska kusten idag annars? Har inte varit där på flera år, men tyckte där var ganska billigt och lite lugnare än Dubrovnik.


det går säkert att bada i floden i trebinje. vattnet var kristallklart och mycket inbjudande.

montenegrinska kusten var ok. undvik bara turistfällorna. jag och polaren gick ut och käkade i igalo istället för herceg novis hamn och centrum. fisksoppa och en fiskhuvudrätt gick på fem euro. mycket prisvärt måste jag säga.
#7 2016-07-14, 18:40
heavenorlasvegas
Jag var i Dubrovnik i juni förra året. Det är överlag överprissatt. Det är inte typ "Franska rivieran-dyrt", men inte i närheten av prisvärt då kvaliteten när det kommer till mat och dylikt inte motsvarar det man betalar för. Men det är väl ett syndrom som staden delar med många andra extremt välbesökta platser. Ibland när flera kryssningsfartyg anlöper staden samtidigt är det på fullt allvar svårt att vistas i gamla staden. Dock är det naturligtvis vackert och värt ett besök.

Jag gjorde en utflykt till Montenegro under min vistelse. Det var den stora behållningen med resan. Mycket varierande natur. Framförallt Kotor var fantastiskt. Gamla Budva var också fint, men de angränsande nybyggda områdena utanför gamla staden hade gud så att säga glömt. Andra plus jämfört med Dubrovnik-trakten är att det finns stränder och att människorna kändes lite mer "äkta" och inte så "turisttrötta" som i Dubrovnik.