Hitta diskussioner med liknande innehåll

interrail hem? bra idé?

#1 2016-07-10, 22:56
Wond
Jag kommer dra till England om någon månad och vara till mitten utav September ungefär där.
Har bara bokat enkelbiljett med tanke på jag ej har någon exakt plan, utan cirka 2 veckor innan jag lämnar manchester funderar jag på planera lite mer noga om hur jag tar mig hem.

Tanken jag har är om man skulle testa på interrail! Vet att man ej får resa i sitt egna land, alternativt där man startar från?
Så har ni tips hur det blir för mig? När jag är i England, kommer jag vara 25 år. Då hade det varit kul att resa genom Frankrike, Schweiz, Tyskland, Danmark och sedan in i Sverige.
Jag bor väldigt mycket norr upp i Sverige, så frågan är om interrail skulle bli att åka på biljetten i Sverige eller hur satan fungerar det?

Kommer fara från Manchester, så antingen om interrail ger mig att åka på interrail från Manchester till Danmark eller Malmö. Eller om det blir att jag måste först fara till slutstation i England för att sedan kunna köra på interrail ända upp till mitt hem i norra Sverige.


Hade även ganska nydligt kontakt med en snubbe från England som var på besök hos mig. Han påstod att interrail skulle vara dyrare än att ta tåg, men tvekar på det va? Kanske om man bokar tågen osv, men det blir aning svårt att planera så väl om jag ska dra mellan flera länder.

Har ni tips? Hade varit sjukt kul att testa göra en resa hem genom flera länder men osäker om det blir mycket dyrare än flygbiljett hem.