Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tull mot trondheim - hur aktiv?

#1 2016-09-13, 16:20
AnabolicH2O
Ska åka till Trondheim inom kort. Tänkte höra hur pass aktiv tullen är när man åker emot norge?

Kollas bilar ofta och nogrannt? Nu är det inte någon drogsmuggling jag tänkte på, utan mer om dom lägger märke till att man har några stockar snus i bilen.

TLR hur nogrannt blir man tullar vid resa till Norge, mer specifikt trondheim!
#2 2016-09-13, 16:59
Kokette
jag har hört att det ska vara tvärlugnt! jag har bara tagit massa snus på tåget men vet flera som tatt med sig i bilen. norsk tull, norska poliser och ja, alla norrmän är jättesnuttegull så du behöver aldrig oroa dig. i värsta fall säger de typ ajabaja men du kommer garanterat få in grejerna
#3 2016-09-13, 18:39
Andersdamaan
Norska tullen ser man knappt om dom inte har fått något tips och därför är extra på hugget. Har gjort åtskilliga turer till Norge genom åren och har bara blivit stoppad en gång (Röros). Då kollade dem bara igenom bilen som hastigast (Dom öppnade inte ens bagageluckan) innan dom vinkade mig vidare.

Klart att dom kan vara litet extra i farten nuförtiden då dom vill ha koll på ev. flyktingsmugglare, men så länge som du inte delar bil med en skäggig arab så behöver du inte oroa dig.
#4 2016-11-13, 19:42
Engineer
De var väldigt aktiva i Svinesund i somras iaf. All trafik leddes av från motorvägen och fick köra igenom tullstationen. Tullarna var upptagna med andra bilar så just vår blev dock inte kollad.
Vet inte hur det ser ut annars i Svinesund då jag inte åkt där tidigare på 20år. Har passerat tullen i Røros några gånger fast det var säkert 8-9 år sedan, där är det en samlokaliserad svensk/norsk tullstation några km in i Norge men där såg jag aldrig någon aktivitet. Kanske annorlunda nu?