Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ska resa till Thailand i 3v, tips?

#1 2016-12-29, 15:20
Hej gott folk!

Jag ska nämligen vara i Thailand i 3v med familjen, men det blir transit via Dubai då vi kommer stanna där i ett par timmar innan vi beger oss mot Thailand. Först stannar man i Bangkok men sedan var tanken att man skulle dra mot Phuket, men biljetten till Phuket är ännu inte bokad. Frågan är: Är det bättre att åka till Krabi istället för Phuket? Eller ska man köra på bägge destinationer? Dessutom intresserar det oss att bo i en fin villa nära havskusten vid Phuket, om det nu blev att vi åker till Phuket.

Under det fallet då jag vill röra mig runt utan familjen, skulle detta kunna rekommenderas eller är det osäkert att vara på egen hand? Tänkte bara besöka några öar kanske och liknande, ta lite snygga foton och så.

Vad skulle ni själva ta med er till staden Phuket och de olika öarna? Vilka kläder och skor rekommenderas? Vad kan jag förvänta mig att priserna ligger på i Thailand för mat, möjligtvis kläder?

Ge mig gärna lite tips på fina destinationer och en liten turist guide på vart man ska gå och inte gå, skulle vara jätte tacksamt! Återigen vill jag bara påminna er om att jag kommer vara med familjen så det blir inte så mycket att man rör sig runt.
#2 2016-12-29, 15:48
00sju
Rekommenderar dig att besöka ön koh samui. Ingen ide att ta med stumpor/tjocka tröjjor för det kommer inte användas ändå.
#3 2016-12-29, 16:02
Sunimod
Här är en bra sida och finns ett bra forum där också

http://www.phuketportalen.com/


Flyg till Phuket och utgå därifrån.
Gärna en resa med buss/minibuss till Ao Nang och sedan turer ut med longtailbåtar till stränderna Pra Nang Beach eller ön Phoda (ca 3 timmar från Phuket flygplats till AO Nang)

Ao Nang mer berg som ger ett fint landskap.


På Phuket stränderna Kata Beach eller Karon Beach.

Relativt ofarligt att röra sig runt i dessa områden. Farligast är trafiken och speciellt västerlänningar som hyr moppe där.

Sedan solskyddsfaktor, typ 30 över hela kroppen om du vistas i solen. Skydda huvudet för solen når igenom håret och bränner. Vid magsjuka uppsök läkare så fixar det sig bra. Drick regelbundet vatten (på flaska)

Underbart är Thailand och vi reser snart dit igen. Mer än 7 år i följd där.

Önskar dig en underbar resa.
#4 2016-12-29, 16:06
Sunimod
Glömde lite

Kläder

Shorts, t-shirt, badbyxor och sandaler.
Ej långbyxor, ej långärmade skjortor, ej tröjor, ej hela skor, ej sockar


Men ta med myggmedel och handsprit.
Apoteken har massor med saker om det behövs.
Sjukvården hög standard om det behövs.
#5 2016-12-29, 16:53
Ursprungligen postat av 00sju
Rekommenderar dig att besöka ön koh samui. Ingen ide att ta med stumpor/tjocka tröjjor för det kommer inte användas ändå.


Okej tack för tipset! Och hur blir kostnaden för en familj på 5 pers att ta sig dit från Phuket? Är det dyrt att utforska de olika öarna? Bör man bo på någon hotell i närheten eller är det bäst att ta sig tillbaka till Phuket samma dag som man lämnar Phuket?
#6 2016-12-29, 16:53
Jag har rest runt i Thailand flera år. Phuket är en bra start om du inte varit i Thailand tidigare. Jag skulle inte välja kata o Karon utan den mysiga lilla byn kammala. Fina boenden och en mysig strand. Ha detta som bas och gör sedan utflykter till olika stränder. Allt ligger nära varandra inga större avstånd.
#7 2016-12-30, 01:21
busibrallan
Åk hellre båt mellan Phuket town och Krabi/AoNang.
Minibussarna kör ofta som kamikaze piloter och är trånga.

Relativt säkert att gå själv men tex beach road vid Karon ska undvikas sena kvällar då det snurrar runt Ladyboys på moppar som gråter o skriker " he not love me"...och gör sitt bästa på att locka på kompisar som försöker plocka dig på värde.

Krabi /Ao Nang så undvik Phuda Iland....har blivit så sunkigt o illaluktande skräpigt sen restaurangen stängde där...men finns många andra öar.

Annars är Kho Chang med dess öar fint....ta i så fall en stor buss från nån av bussterminalerna som finns i BKK
#8 2016-12-30, 01:22
busibrallan
Tyvärr är ju Phuket den dyraste delen av Thailand..

Säger en Isaan bo i lugnet
#9 2016-12-30, 09:03
Ursprungligen postat av Backmanjonas
Jag har rest runt i Thailand flera år. Phuket är en bra start om du inte varit i Thailand tidigare. Jag skulle inte välja kata o Karon utan den mysiga lilla byn kammala. Fina boenden och en mysig strand. Ha detta som bas och gör sedan utflykter till olika stränder. Allt ligger nära varandra inga större avstånd.


Håller med. Samt att hyra mopeder eller åka minivan-taxi är inte dyrt alls och är ett bra sätt att göra utflykter på. Eftersom du verkar ha ett intresse för att fotografera så är Buddha-statyn som finns högst upp på ett berg i Phuket ett alternativ.

Vad gäller kläder så finns allting du kommer använda att köpa. Du kommer mest bara gå runt i shorts och t-shirt . En kortärmad skjorta om ni går ut och äter på kvällen eller liknande kan vara bra och ha med, om du nu använder sådana.

Mvh
#10 2016-12-30, 19:32
beaver_se
Som alltid tipsar jag om att avsluta Thailandsresan med att de sista dagarna
shopa loss i Bangkok, här är två ställen som ligger på samma område.
https://sv.wikipedia.org/wiki/MBK_Center
https://en.wikipedia.org/wiki/Siam_Paragon
Man hittar det mesta där och är det för billigt så kan det vara chinacopy.
Men man kan göra riktig bra klipp innan man åker hem och så slipper man
bära runt på grejer om man köper de under resans gång.
Har ni internet i fonen kan ni jämföra priser med Sverige direkt, köper ni
mycket så släng förpackningarna då man bara skattefritt få ta in för 4300kr
till Sverige.
http://www.tullverket.se/innehallao/t/tamedvarorhemfranettannatland/tame...
#11 2016-12-30, 19:44
Novus4212
Ursprungligen postat av busibrallan
Tyvärr är ju Phuket den dyraste delen av Thailand..

Säger en Isaan bo i lugnet


Isaan är väldigt lugnt men för lugnt för de många.

Intressant att uppleva från olika perspektiv men personligen så tycker jag att det blir det gammalt väldigt snabbt.
#12 2016-12-31, 17:27
Fick besked från en bekant som är i Phuket just nu och han säger att detta ställe inte skulle kunna passa en familj på 4 pers varav 1 barn, men jag är tveksam kring det han säger då många rekommenderar just Phuket i denna tråd och övrig tråd. Någon som har omdömen kring det jag fick höra?