Hitta diskussioner med liknande innehåll

Mexico vs Brasilien vs Argentina

#1 2017-01-07, 10:57
Tjaba, som jag ser det finns det 3 civiliserade och utvecklade länder i Syd och centralamerika och de är de ovannämnda.
Vilka av dessa är era favoriter sett till turistresemål sett till alla aspekter såsom priser, service, klimat osv...?
#2 2017-01-08, 04:36
Lacerda
Jag har ingen erfarenhet av Argentina. I förrgår så var det upplopp i Chetumal där ungdomar i hundratal rensade klädaffärer och andra butiker. Samma fenomen drabbar även andra städer i Mexiko.

Brasilien civiliserat? På liveleak ser man dagligen en massa klipp från Brasilien med just ociviliserat beteende.

Personligen så har jag känt mig mycket säkrare i många delar av Colombia än de två ovannämnda länderna. Då har jag självklart undvikit negerstaden Cali samt Farc och Eln områden.
#3 2017-01-08, 23:22
viwil002
Jag skulle lägga till Chile bland de länderna du nämner. Bodde i Santiago första halvåret 2015 och skulle definitivt kalla det civiliserat åtminstone i storstan. Sen är det väl något av ett organiserat kaos i och med att det bor typ lika mycket människor i Santiago som i hela Sverige. Men jag upplevde aldrig något obehag i Chile trotts att jag är ljus och sticker ut där. Var i Argentina en vecka i Mendoza och Buenos Aires och i min mening var det ruffigare i båda de städerna än i Santiago.

Men med det sagt så blev jag jäkligt charmad av Argentina. I mina ögon var argentinarna mer öppna än chilenarna. Argentinarna beter sig väldigt udda, men på ett skönt sätt. De har inte riktigt några spärrar. Kan ge många exempel på detta, men för att ta några kortfattade så såg jag en kvinna som började dansa och sjunga för sig själv helt ensam inne på en mataffär när en låt drogs igång. I Sverige hade man setts som mentalt störd om man gjorde det. En annan kvinna som jag frågade om vägen till en ställe svarade "Åh min älskade jag vet inte!" med en ton som att hon var innerligt ledsen.

Något som bör sägas är att om du inte talar ens lite spanska blir din vistelse i Sydamerika väldigt mycket sämre än om du talar bra spanska.

För att knyta an till din fråga så vet jag inte om Chile och Argentina har så mycket att bjuda på sett till rena turistresemål. Jag personligen tycker inte att det finns så mycket att se om man är ute efter typ gamla kyrkor och statyer. Däremot finns det ju vingårdar, en härlig matkultur (grillat kött!), fotbollsmatcher, galna nattklubbar, caféer och sköna människor, vilket är sådant jag dras till. Patagonien är häftigt om man gillar mäktiga landskap.

Varmt är det definitivt om du reser under svenskt vinterhalvår. Priserna i mataffärer i Argentina (och Chile) är typ som i Sverige. Priserna på hotell, restaurang och barer är såvitt jag minns något lägre än svensk standard.
#4 2017-01-09, 12:33
HenryGondorff
Brasilien har ett både förtjänt och oförtjänt rykte, men generellt skulle jag säga att det är bättre än den "allmänna" bilden folk har om landet och brasilianarna. Mer 'civiliserade' samhällen hittar man mer söderut i landet, och oftare lägre risk att råka ut för brott där också. Vill man besöka blandade, eller mer representativa städer för Brasilien i stort om man så vill, är Rio och São Paulo bra alternativ, mer europeiska städer finns i södern med Porto Alegre och Curitiba som de främsta exemplen. Rekommenderar att besöka Salvador och Recife i norr då det är väldigt vackra platser och landskap, men dock farligare för utlänningar (och infödda, för den delen) än på andra ställen.

Brasilianare är överlag trevliga och hjälpsamma, få talar dock engelska på tillräckliga nivåer för att kunna ha sammanhängande konversationer med och man bör lära sig lite portugisiska om man ska stanna ett längre tag. Som gringo får man dock räkna med att råka ut för den speciella gringo-skatten, dvs en liten extra avgift ovanpå det egentliga priset, främst har jag erfarit det från taxi-chaufförer som höjer priset inför en resa när de får reda på mitt ursprung.
#5 2017-01-27, 03:53
NeoGenesis
Ursprungligen postat av viwil002
För att knyta an till din fråga så vet jag inte om Chile och Argentina har så mycket att bjuda på sett till rena turistresemål. Jag personligen tycker inte att det finns så mycket att se om man är ute efter typ gamla kyrkor och statyer. Däremot finns det ju vingårdar, en härlig matkultur (grillat kött!), fotbollsmatcher, galna nattklubbar, caféer och sköna människor, vilket är sådant jag dras till.


Jag känner inte till mycket av Argentina, men jag börjar kunna Buenos Aires ganska bra vid detta laget. Skulle vilja invända att det faktiskt finns väldigt många klassiska "turistattraktioner", som exempelvis la Basilica i Luján (enormt fin byggnad dit många vallfärdar).

Även El Cemeterio de Recoleta är ett klassiskt turistmål.

Sommartid är det fantastiskt fint att ta en båttur i Tigre-deltat (lite drygt en hundralapp svenska för en timmes åktur).

El Ateneo på Avenida Santa Fe är oerhört fin, en opera som byggts om till världens mest karaktärsfyllda bookstore.

Palacio Barrolo är också väl värt att se, en snabb googling och man förstår hur otroligt speciell byggnad det är.

Är inget Boca Juniors fan myself, men gillar man Tevez/Maradona & co så är det nice att dra ned till La Bombonera-stadion och Bocamuseet.

El caminito de Boca är fin, i typ en halvtimme eller så, sen tröttnade jag på att det var en så extremt utpräglad turistfälla. Men gå längst bort längs el caminito och korsa tågspåret (precis där el caminito tar slut) så är du ett kvarter från den restaurang som gör de bästa empanadas de carne jag har ätit i hela Latinamerika (i hela världen, truth be told). Det är raka vägen från el caminito och ligger på vänster sida precis i första gathörnet så går inte att missa.

Andra turistmål? La Reserva Ecologica är jättefint, såklart. En bit orörd natur mitt inuti megastaden och bara några minuters promenad från San Telmo.

Hamnen (Puerto Madero) som är upprustad är också underbar nu, strosa längs kajen och se blandningen mellan gamla kranar, hamnmagasin, upscale restaurants och glittrande skyskrapor.

Hela Recoleta är väl en turistattraktion i sig, med sin blandning av spansk och fransk arkitektur som gör att man inte riktigt förstår vart i världen man befinner sig. Men det är vansinnigt fint och fyllt av träd överallt.

La Casa Rosada är ett givet turistmål, finns guidade turer inuti det rosa presidentpalatset också.

El Congreso är en av världens vackraste byggnader enligt min mening, också väl värd ett besök. Är privilegierad som åker förbi den varje dag

En promenad längs Avenida Corrientes (från typ Callao till Angel Gallardo) och alla dess caféer och uteserveringar får en att känna att man befinner sig i ett varmare Paris ungefär. Riktigt nice.
Jag har säkert glömt mycket, men det är iallafall vad jag skulle rekommendera på rak arm för någon som vill turista enligt klassiskt snitt i Baires.

Parque Rivadavia är den bästa parken jag har varit i, alla kategorier. Slår Bosques de Palermo (klassiskt turistmål) med hästlängder. Ta med din mate, några medialunas, una tabla de picada (ostar, korvar, oliver, etc), en färdigrullad joint eller en flaska vin (each to his own; cannabiskonsumtion är inte straffbart här), och du kan spendera hela dagen där utan att vilja gå en meter. Verkligen helt underbart!

Hela Palermo Soho är sanslöst härligt på sommardagar och kvällar. Nattlivet är bustling och folk sitter och dricker öl och vin samt dansar på trottoarerna utanför restaurangerna. Vill man ha mer fest så är det Costanera Norte som gäller där du hittar klubbar som Pacha.

Ursprungligen postat av viwil002
Varmt är det definitivt om du reser under svenskt vinterhalvår. Priserna i mataffärer i Argentina (och Chile) är typ som i Sverige. Priserna på hotell, restaurang och barer är såvitt jag minns något lägre än svensk standard.


Värme har vi, ja. Riktigt sköna somrar här.

Priserna har dock gått upp kraftigt sedan du var här, tyvärr. Officiella siffror talar om 40% inflation sedan Macriregeringens övertagande i dec 2015, min plånbok vill hävda att det handlar om cirka 90-100% inflation. Så det är inte billigt här längre. Men ändå världens bästa stad IMHO.
#6 2017-01-29, 09:29
guason
Ursprungligen postat av lukkin
Tjaba, som jag ser det finns det 3 civiliserade och utvecklade länder i Syd och centralamerika och de är de ovannämnda.
Vilka av dessa är era favoriter sett till turistresemål sett till alla aspekter såsom priser, service, klimat osv...?

Mexikaner och Mexiko är favoriten för mig. Argentina absolut inte. Tror att dom är italienare, stolta över att ha utrotat indianerna. Brazil, tjejerna är fina och männen är as.
#7 2017-01-29, 13:39
Steff83
Ursprungligen postat av lukkin
Tjaba, som jag ser det finns det 3 civiliserade och utvecklade länder i Syd och centralamerika och de är de ovannämnda.
Vilka av dessa är era favoriter sett till turistresemål sett till alla aspekter såsom priser, service, klimat osv...?

Du skojar? Argentina har du rätt i, sen lägg till Chile och Uruguay. Kanske Costa Rica med, men har dålig koll där. Skulle inte kalla Brasilien eller Mexiko för civiliserade i den bemärkelsen. Annars får du precisera vad du menar. Det är två stora länder, dom största i Latinamerika, och innehåller det mesta. Dom tre förstnämnda är dom mest "europeiska" länderna med högst levnadsstandard totalt sett över hela befolkningen och mest något sånär fungerande samhällen utan stor okontrollerad kriminalitet som finns i övriga Latinamerika.
#8 2017-01-30, 08:35
guason
Ursprungligen postat av Steff83
Du skojar? Argentina har du rätt i, sen lägg till Chile och Uruguay. Kanske Costa Rica med, men har dålig koll där. Skulle inte kalla Brasilien eller Mexiko för civiliserade i den bemärkelsen. Annars får du precisera vad du menar. Det är två stora länder, dom största i Latinamerika, och innehåller det mesta. Dom tre förstnämnda är dom mest "europeiska" länderna med högst levnadsstandard totalt sett över hela befolkningen och mest något sånär fungerande samhällen utan stor okontrollerad kriminalitet som finns i övriga Latinamerika.

Tror ej t.s vet vad han vill eller söker. Vad är det han söker för typ av resa? I Mexiko finns allt, Argentina är motsatsen till Mexiko på många sätt. Lite som att jämföra två helt olika saker.
#9 2017-01-30, 08:38
endumbonde
Ni kan inte nämna hela länder som civiliserade. Alla nämnda länder i tråden har områden som är rena träsket när det gäller våld och kriminalitet medan det finns andra områden som är betydligt lugnare.

Så försök att nämna vart i Argentina, Brasilien, Chile, Mexico man ska åka om man vill känna sig någorlunda säker.
#10 2017-01-30, 19:45
guason
Ursprungligen postat av endumbonde
Ni kan inte nämna hela länder som civiliserade. Alla nämnda länder i tråden har områden som är rena träsket när det gäller våld och kriminalitet medan det finns andra områden som är betydligt lugnare.

Så försök att nämna vart i Argentina, Brasilien, Chile, Mexico man ska åka om man vill känna sig någorlunda säker.

Ok minst chans att bli mördad är nog Argentina. Skulle aldrig betala för att åka till Argentina. Hellre dör jag och har roligt i Mexiko.
#11 2017-01-30, 19:47
partyboel
Ursprungligen postat av endumbonde
Ni kan inte nämna hela länder som civiliserade. Alla nämnda länder i tråden har områden som är rena träsket när det gäller våld och kriminalitet medan det finns andra områden som är betydligt lugnare.

Så försök att nämna vart i Argentina, Brasilien, Chile, Mexico man ska åka om man vill känna sig någorlunda säker.


Hela yucatanhalvön är safe. Rio de janerio var inte heller något problem som turist även om man gick ensam i slummen på kvällarna. För mycket skitsnack i media att folk äter det med hull och hår.
#12 2017-01-30, 21:54
guason
Ursprungligen postat av partyboel
Hela yucatanhalvön är safe. Rio de janerio var inte heller något problem som turist även om man gick ensam i slummen på kvällarna. För mycket skitsnack i media att folk äter det med hull och hår.

Ja hålller med Yucatan, Rio ska man passa sig för. Brassar är inte kloka, i alla fall om gökar deras brud