Hitta diskussioner med liknande innehåll

Fria vart - Rom eller Venedig (Atmosfär/plats)

#13 2017-01-23, 20:35
celciuskingen
Ursprungligen postat av Mentat57
Jag föreslår Florens. En stad full av konsthistoria och väldigt romantisk. Ta upp henne till kyrkan San Miniato al Monte, varifrån man har utsikt över hela det gamla Florens och fria till henne där

Lycka till!

(Fast Florens kräver egentligen ett par veckor för att bara se det absolut nödvändigaste. Ni får väl återvända någon gång....)


Florens lät absolut intressant. Ska kollas upp närmre!
#14 2017-01-25, 14:11
heavenorlasvegas
Ursprungligen postat av celciuskingen
Tack! Har du varit i Toscana?

Är det "liv" i centrum i Bologna? Jag är usel på Italien så kan verkligen ingenting om städerna där. Min tjej vill ha det lite livat kring sig när vi åker iväg. Hon är inte den som vill ha det lugnt och tyst, utan gärna vara mitt i city oftast.


Bologna är något så ovanligt som en "schysst stad" i Italien. Städerna där är antingen så pass sevärda att de är fullständigt nedsprungna med turister(Venedig, Rom, Florens med flera), en håla eller en soptipp(Neapel och flertalet städer i södern).

Bologna är en välmående studentstad med utmärkt matkultur. Stadskärnan är fin men staden är inte tillräckligt spektakulär för att dra till sig de stora massorna av turister. Troligtvis den bästa staden att bo i Italien. Om det är den ultimata platsen att fria på låter jag vara osagt.
#15 2017-01-25, 15:31
PrataGoja
Verona i Italien är ett ytterligare förslag. Och då självklart ej vid den moderna delens fotbollsarena. Utan i de gamla delarna.

Verona är känt för att vara stället där Shakespere placerade handlingen för pjäsen Romeo och Julia. Man kanske inte skall vara just vid Julias Balkong - pga turisterna, men det finns åtskilliga fina områden.

Det finns dessutom en väldigt välhållen amfiteater (troligen den näst största efter Colloseum i Rom).
#16 2017-01-25, 15:49
Iton
Är du helt o fullt bestämd att göra det i en större stad eller är du villig att göra det i en mindre ort? Eventuellt lite öde?
#17 2017-01-26, 13:50
hanssachs
Venedig har turisterna helt tagit över och där är allting dyrare än i Rom. Jag skulle nog föreslå Rom av de två städerna. Vill du ha ett ställe med bra utsikt så förslår jag berget Monte Giancolo, varifrån man ser hela Rom.
#18 2017-02-01, 00:08
Situations
Spontant så känns Venedig som en mer typiskt romantisk stad, men samtidigt så finns det ju en drös ikoniska platser att besöka i Rom som säkert lämpar sig för frieri. Ni kan ju alltid ta och slå på Roman Holiday eller La dolce vita för lite inspiration!