Val av länder till språk & upplevelse resa.

#1 2017-02-17, 14:40
Hej Sydamerika experter!

Jag funderar på att göra en kombinerad språk-och upplevelse resa till Sydamerika i sommar. Har ca två månader på mig och helst inte alltför stor budget. Tjej på 25 år som reser själv. Inte speciellt intresserad av party eller att ligga på en strand 8 timmar, utan vill uppleva länder och kultur. Van vid att resa ensam men vill ändå ha någorlunda säkra resmål.

Jag har läst på lite och tänker mig två länder med ca 4 veckor i varje, varav 3 veckors studier och 1 veckas resande i varje. Frågan är vilka länder jag ska välja, gärna två lite olika länder. Spontant tänker jag Peru och Colombia (+ kanske en mellanlandning i Rio på vägen hem). Har ni några andra förslag? Tips på länder, städer, besöksmål? Eller ha någon erfarenhet av korta språkstudier i Sydamerika?

Alla tips uppskattas!
#2 2017-02-17, 17:40
DJ-Emerald
Du var inne på Rio och det är ett bra val. Sen har du Foz do Iguacu söderut där du kan beta av:
- Cataratas
- Parque das aves
- Templo budista
- Itaipu
- Mass-grillning på Santa Terezinha praia
- Marco das tres fronteiras

...samt passa på med besök i Paraguai och Argentina som ligger i anslutning till staden.
#3 2017-02-18, 13:08
Stonehard
Rekommenderar Medellin, Colombia för att studera spanska, det gjorde jag i 2 månader där innan jag reste vidare. Finns många bra skolor, antingen privata (bra, men dyra) eller universitet, (också bra, men billigare). Dessutom så behöver vi inom Schengen området inget studievisa för att plugga där på ett officiellt universitet. Bara gå dit, anmäl dig och betala klasserna och man kan börja direkt.

Har ej vart i Cusco i Peru, men där ska det vara bra att plugga också. Jag rekommenderar dock starkt Medellin, säkert, framåttänkande stad, massvis med saker att göra, behagligt väder, fin natur och så vidare.
#4 Igår, 21:46
Jag bodde i Cusco en månad för några år sedan, reste då också ensam. En superfin och vänlig stad, jag trivdes hur bra som helst!

Jag pluggade visserligen inte spanska (vilket jag nog borde ha gjort) men bodde hos en peruansk värdfamilj och jobbade som volontär på en skola i förorten - kan varmt rekommenderas! Man lär sig mycket när man pratar och leker med barnen, rättar läxor och är med på lektionerna, lite learning by doing

Tänk dock på hur du bor, jag fick dela rum med en irländsk tjej som jag kom alldeles för bra överens med - blev m.a.o. mer engelska än spanska på fritiden...

Quito är också en fantastiskt vacker stad där man garanterat kan plugga spanska, och där finns superfina omgivningar att upptäcka