Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bila i Alperna i sommar - tips?

#1 2017-02-19, 13:03
Hej!

Jag och sambon planerar att bila i Alperna i juli, ca 2-3 veckor. Vi kommer ha med tält och försöka bo på camping i största möjliga mån, men vill nog även lyxa till det med hotell då och då

Vi kommer att hyra bil i München och vår preliminära rutt går via Bad Gastein ner till sydöstra Italien, Gardasjön, in i sydöstra Schweiz och sedan tillbaka till München (gärna via Innsbruck och Neuschwanstein i början eller slutet av resan).

Hur som helst, jag söker tips på fina områden och vägar, naturnära campingar, mindre kända sevärdheter och saker att göra (gärna "off the beaten track")! Vi gillar dagsvandringar, slott, ruiner, adrenalinkickar och vackra naturområden. Vår rutt är inte skriven i sten och vi har inga problem med att ta omvägar för att få vackra vyer och spännande upplevelser!

Alla tips, stora som små, tas tacksamt emot!
#2 2017-02-20, 21:28
Ingen som har några tips? Plz!
#3 2017-02-20, 21:45
Karlie
Givetvis skall ni få tips!

Har åkt dessa vägar en hel del de sista åren. Senast var sommaren 2015. Blir nog en sväng i år med.
Planerna och destinationerna ni har låter riktigt vettiga. Skall försöka kolla igenom alla ställen vi åkt igenom, så kan jag återkomma med mer ingående info imorgon.
Men något som skall nämnas är i alla fall att ni förutom Gardasjön även bör besöka Lake Como, dvs den andra italienska sjön i anslutning till alperna.
Vidare skall man inte glömma klassiska ställen som Zell Am See, som bla ligger i närheten av Central-Europas högsta berg, Gross Glockner. En given sevärdighet!
Nu senast bodde vi i en liten mysig alpby som hette Rauris, ca 20km utanför Zell Am See. Kan klart rekommenderas!

Fina bergspass att snirkla sig igenom finns det oändligt många av. Det ena brantare och värre än det andra.
Sedan har ni ju även "Romantische Strasse" som är en klassisk turistväg som bl a går förbi Neuschwanstein och många små schyssta äldre tyska byar. Passar bra när ni väl är påväg tillbaka, eller påväg ner beroende på hur ni kör.


Återkommer imorgon när jag får lite mer tid över.
#4 2017-02-21, 22:19
Tusen tack! Och återkom hemskt gärna med fler tips
#5 2017-02-22, 11:45
Turkish
Ursprungligen postat av Karlie

Vidare skall man inte glömma klassiska ställen som Zell Am See, som bla ligger i närheten av Central-Europas högsta berg, Gross Glockner. En given sevärdighet!Grossglockner är Österrikes högsta berg. Centraleuropas högsta är Mont Blanc.

God tur!
#6 2017-02-22, 17:30
Inte så mycket att tillägga, men kan säga att jag håller med Karlie om Lake Como och Neuschwanstein. Neuschwanstein är ett måste enligt mig om man har möjlighet att åka dit. Tycker det är en av de bästa sevärdheterna i Europa.

Försök komma dit en dag då det inte är dimmigt om ni har möjlighet.
#7 2017-03-12, 12:19
robinnilsson403
Strax utanför Salzburg finns ett slott som heter något i stil med Hohen Werfen. Det var där de spelade in filmen Örnnästet. På bergssidan mitt emot finns det isgrottor som jag inte minns namnet på (eisgrottenweldt?).
#8 2017-06-04, 23:33
krasse1985
Berchtesgaden ett måste mycket att se Hitlers örnäste flera musem fin camping och bra vandrings leder
http://www.koenigssee.com/ varit där 3 gånger kommer säkert bli fler