Hitta diskussioner med liknande innehåll

Semester i Albanien, Kosovo och Montenegro

#1 2017-03-06, 00:03
ortsnamn
Som rubriken antyder så funderar jag på att åka till dessa länder i sommar. Har tidigare rest Albanien-Makedonien (Tirana-Ohrid-Skopje), men tänkte väl nu resa typ Tirana-Dürres-Pristina-Podgorica-Tirana. Någon med erfarenheter av Kosovos och Montenegros huvudstäder (hittade inte så mycket information om det här)? Saker som finns att göra och se i och omkring dessa orter? Andra platser i närområdet som är värda att se.
Tycker om att se annorlunda platser (som inte nödvändigtvis behöver vara vackra) och bisarra fenomen i allmänhet (typ som att varannan bil man ser i Albanien är en mercedes). Gillar att bo på sociala hostels, god (och billig) mat och dryck, trevliga människor och sena nätter.
Kom med erfarenheter och tankar.
Tack på förhand.
#2 2017-03-06, 00:10
Ghotti
Trevliga människor ? Då får du nog resa någon annanstans .
#3 2017-03-06, 18:24
ortsnamn
Ursprungligen postat av Ghotti
Trevliga människor ? Då får du nog resa någon annanstans .


Nej. Har varit på Balkan flera gånger (endast Montenegro och Kosovo jag inte varit i tidigare) och mina erfarenheter har enbart varit positiva.
Förstår inte riktigt varför du skriver ditt inlägg, är överhuvudtaget inte svar på någon av mina frågor. Om det är i någon sorts anda av att försöka vara rolig så känns det mest tröttsamt. Finns redan hundratals svar som dina i Albanien-tråden sedan innan, så det känns inte direkt som att du tillför något.
Är dock tacksam för mer hjälpsamma svar i fortsättningen.
#4 2017-04-08, 16:45
Arberi
Ursprungligen postat av Ghotti
Trevliga människor ? Då får du nog resa någon annanstans .


Albaner är miljontals gånger bättre än dig
#5 2017-04-10, 20:42
ortsnamn
Ursprungligen postat av Arberi
Albaner är miljontals gånger bättre än dig


Har du erfarenhet av området? Tips att ge om vad som bör ses och upplevas?
#6 2017-04-12, 21:17
Arberi
Ursprungligen postat av ortsnamn
Har du erfarenhet av området? Tips att ge om vad som bör ses och upplevas?


Är italienare och har varit i Albanien 3 gånger, Tirana en gång sjukt vacker huvudstad, sen nere i sarandra ksamil och Dherm 2 gångeri, fina stränder trevligt folk och god mat lugnt på kvällarna om man vill ta en kvällspromenad. Dhermi är bra ställe om man vill festa.
#7 2017-05-14, 21:04
showdown
Montenegro? Någon som kan tillföra lite om detta land? Tivat?
#8 2017-05-14, 22:10
heavenorlasvegas
Tivat är en ort med en flygplats där många ryssar landar med sina privatjets på sommaren. Det finns även en yachthamn(Porto Montenegro).
Kotor är en fin liten by/stad i närheten som attraherar många turister. Budva är en semesterort av håll igång-karaktär. Byggs ut i mycket(alltför) snabb takt utan någon större plan vad det verkar. Jag har nog aldrig sett så stor andel snygga tjejer någon annanstans där jag har varit. Landet känns i övrigt lite "lattjo". Svårt att konkretisera vad det är. Men det känns liksom inte som Europa när det kommer till institutioners tyngd och liknande. Många av de som är där har nog tjänat pengar på lite tveksamma sätt...