Hitta diskussioner med liknande innehåll

Toulouse - vad göra?

#1 2017-06-03, 12:28
bijjer
Jag kommer att befinna mig i Toulouse 2,5 veckor i sommar (juli) och undrar om någon har några tips på aktiviteter eller sevärda platser i närheten. Den mesta av tiden är arbete men det finns lite luckor här och var (typ en 48-timmarslucka vid ett tillfälle) så jag har lite utrymme att se mig omkring.

Hur är Toulouse? Kultur? Nattliv?

Hur ser det ut i de närmaste kuststäderna? Ned mot Montpellier osv?

Alla tips uppskattas.
#2 2017-06-03, 13:14
DoungA
Jag bodde i Frankrike ett tag och arbetade där. Jag bodde i en by/stad som heter Castres.
Men jag skulle vilja tipsa om att åka till Carcasonne och besöka borgen och äta på restaurang där inne i borgstaden. Fantastiskt ställe. Dock mycket turister på sommaren, jag undvek det då.

Toulouse har ett bra nattliv, men kan vara en ganska farlig stad på nätterna. Inte som Marsielle, men helt klart värre än alla svenska städer. Så håll dig till folkrika stråk. Det ligger nattklubbar lite var som i staden, men skulle inte säga att det är billigt eller värt mer än en kväll. Sitter hellre på en bra restaurang och äter och dricker gott. Finns mycket att se och göra i Toulouse som är extremt rikt på kultur förhållande till sin storlek. Men är man lite trött på kultur och arkitektur skulle jag tipsa om att åka en vända på kanalen en dag. Det är sjukt nice och de säljer typ alltid öl på de där kanalbåtarna.

Vid kusten skulle jag tipsa om Port-la-Nouvelle och La Palme. Sjukt nice små städer/byar. Inga turister och fantastiska stränder med (förhållandevis) billiga restauranger.

Hoppas du får en bra resa!
#3 2017-06-03, 15:03
heavenorlasvegas
Collioure är en fin kuststad. Även Banyuls var helt okej. Har för mig att de inte ligger alltför långt bort från Toulouse. Blir det väldigt varmt kan det även vara skönt att åka upp i Pyrenéerna och svalka sig i den friska bergsluften.
#4 2017-06-03, 21:44
I Toulouse har jag varit ungefär samtidigt 2007. Minns det som att det var en fin och ganska liten stadskärna och att det annars är en väldigt modern stad, man har t.o.m. en egen tunnelbana som inte har så många år på nacken men ändock räcker oftast till att ta sig runt i stan. Airbus har staden som ett tillverkningscentrum så det finns givetvis även flygplans/Airbusmuseum, det är mycket Airbus och teknikutvecklingen kring produktionen som gjort att stan vuxit kraftigt de senaste 50-60 åren. Så har du ett ingenjörsintresse kommer du finna en hel del av ditt lystmäte, inte minst på Cité de l'Espace där de även har rymdfartsutställningar.


Utöver det ska sägas att i staden går Canal du Midi och där ges kanalturer under dagarna, att anka är den kulinariska specialitén i denna del av Frankrike och likaså odlas det mycket violer runtomkring staden så det finns väldigt mycket krimskrams och sötsaker i lila som säljs.

I närheten då... Nu när vi har en svensk kardinal måste du givetvis besöka Lourdes! Bara att ta med din personliga assistent och säga upp denne till efter besöket är avklarat Dit är sådär 10 mil ifrån Toulouse. En annan stad i närheten men med gedigen svenskanknytning är Pau, där Bernadotte-ätten kommer från. Där finns ett Bernadottemuseum med svensk textning och guidning, åtminstone var det så när jag var där 2007. Det var dock ganska slitet och det verkar vara som om staden driver museet och inte lägger ned särskilt mycket pengar och möda på det, men känner du ett behov av att träffa svenskar är chansen större att träffa någon här än i Lourdes.
#5 2017-06-05, 09:37
bijjer
Tack för tipsen!

Är det värt att dra ner mot kusten och ta någon hotellnatt? Eller är det för mycket resa för besväret? Framförallt som det blir max en natt och lite stressat...
#6 2017-06-05, 09:39
Retsina
Ursprungligen postat av bijjer
Tack för tipsen!

Är det värt att dra ner mot kusten och ta någon hotellnatt? Eller är det för mycket resa för besväret? Framförallt som det blir max en natt och lite stressat...

Inga problem. Jag kan frankrike som min egen innerficka.