Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips på smultronställen i stockholms skärgård?

#1 2017-06-09, 16:48
johnnie.erikseen
Har länge tänkt göra en lite längre seglats ute i Stockholms skärgård med några polare. I sommar blir det av och för att maximera resan vore jag tacksam för alla era bästa tips på öar, krogar och smultronställen där ute. Man blir riktigt sugen på att kasta loss när man ser detta: https://youtu.be/eKkES3Ab7wY
#2 2017-06-09, 17:20
Magban
Fjärdlång och Utö är mina favoriter..
#3 2017-06-09, 17:22
Andersdamaan
-Furusund med tillhörande värdshus är väldigt trevligt. Ön är vacker och maten av toppklass.
-Gillas Saltkråkan så kan kanske en tur ut till Norröra vara något?
-Sandhamn med Seglarhotellet är trevligt men litet stekigt. Fin tur ut dit dock, och bra partystämning framåt kvällskvisten.
-Möja har förutom Sveriges godaste jordgubbar även ett värdshus av mycket hög kvalitet.
-Är ni i norra skärgården så kan ett hopp över till Åland vara något att överväga. Många fina vyer och kulinariska upplevelser att njuta av där.
-Vill ni segla i ytterbandet så är en tripp till Svenska Högarna alltid trevligt.
-För vad som enligt mig är skärgårdens bästa käk så rekommenderas en tripp till Djurhamn och Restaurang Motorverkstan. Stället har egen brygga så hamnavgifter behöver ni inte tänka på.
#4 2017-06-09, 18:02
WGAS
Stora Nassa och hela Nassa skärgård är överjordiskt fint, men hemskt långt ut.
#5 2017-06-10, 18:45
Andersdamaan
Ursprungligen postat av WGAS
Stora Nassa och hela Nassa skärgård är överjordiskt fint, men hemskt långt ut.

Väldigt vackert därute! Är såklart några distans dit från innerskärgården, men turen är väldigt trevlig om vädret medger!
#6 2017-06-25, 15:42
Ekbroarna
Älskar Landsort! Fantastiskt fint och intressant med. Den yttersta ön tror jag och den var fram tills nyligen kraftigt militariserad med besöksförbud för utlänningar. Nu är världen mer PK och även invandrare och utländska turister kan besöka ön. Gott om kanoner riktade mot öst. Flera bunkrar man kan besöka. Samtidigt gott om gamla hus och annat av intresse. Överlag en jättefint ö som är intressant av lite alla möjliga olika anledningar, inte minst naturen, men samtidigt tror jag att den är rätt så unik i östersjön, med gott om rätt så udda kulturminnesmärkta byggnader och platser (t.ex en epidemikyrkogård!).
Lätt värt att besöka