Hitta diskussioner med liknande innehåll

Laos och Burma

#1 2017-06-14, 10:18
chronomaster
Hallå, hade tänkt resa Thai, Vietnam, Kambodja, Laos, Burma, Bali typ. Men nu träffade jag en person som avrådde starkt från Laos och Burma för det fanns inget att se där. Ni som varit där, tycker ni man ska skippa Laos och Burma och satsa mer på andra länder?
#2 2017-06-14, 12:50
DrPwgym
Varför skippa Laos`?
Laos kan man ju åka till ett par dagar men Burma är väl inte så kul eller intressant kanske.
Thailand har ju hur mycket som helst att se och göra. Kambodja och Vietnam är med helt okej.
#3 2017-06-15, 01:14
flaskbak
Ursprungligen postat av chronomaster
Hallå, hade tänkt resa Thai, Vietnam, Kambodja, Laos, Burma, Bali typ. Men nu träffade jag en person som avrådde starkt från Laos och Burma för det fanns inget att se där. Ni som varit där, tycker ni man ska skippa Laos och Burma och satsa mer på andra länder?Om du gillar icke-turistiska grejer, åk till Burma, icke exploaterat, väldigt fritt från typiska turistfällor osv, trevliga människor.
#4 2017-06-15, 11:27
Novus4212
Laos är helt klart värt att besöka för ett par dagar och gärna lite research innan vart man skall gå och inte gå iallafall när det gäller Vientiane.
#5 2017-06-15, 12:44
Frozzzt
Skitsnack. Laos var nog det bästa på hela min Sydostasienresa.
#6 2017-06-15, 15:15
dubbelbottnad
Det är faktiskt beklagligt, att folk inte kan skriva mer uttömmande svar än i stil med "Laos är bra, Burma är kasst!".

För bövelen! Motivera gärna era ställningstaganden!
#7 2017-06-16, 13:25
chronomaster
Ursprungligen postat av Frozzzt
Skitsnack. Laos var nog det bästa på hela min Sydostasienresa.


Vad var så bra?
#8 2017-06-20, 16:07
flaskbak
Ursprungligen postat av chronomaster
Vad var så bra?


Laos är lite mer som ett outvecklat Thailand, har mycket gemensamt med Isaan, uppe i norra Thailand.
#9 2017-06-22, 08:55
RenegadeTourist
Jag tycker Laos var mycket mer sevärt än Thailand, mest för att det inte var knökat med andra turister övrallt.

Finns ett par platser i Laos som är unika, inte bara de vanliga gamla templena och vattenfallen som man ser överallt i sydostasien:

Plain of Jars - ett område fullt med mansstora förhistoriska stenkrukor. Jag kände mig som Indiana Jones när jag gick runt där, särskilt Jar Site 2 som ligger i skogen är cool.

Buddha Cave utanför Luangprabang - en grotta en bit upp på en klippvägg som är helt full av Buddhastatyer i olika storlekar.

Bomberna - I staden Phonsavan (för övrigt samma ställe man åker till för att se Plain of Jars) finns det ett par resturanger och barer som använder gamla bomber som dekoration. Ska även finnas en bomb-by i närheten men den misade jag tyvärr

Zip-Line - jag vet att detta finns i hela asien men i Pakse och Huayxay har de satt upp en massa linor för Zip Line mellan träden och man kan hålla på en hel dag. Dessutom har de trädhus man kan bo i - tänk dig att ta en Zip Line ned till frukosten

The Loop i Tha Kaek - Inte helt unikt kanske men ändå sevärt. Man hyr motorcyklar i Tha Kaek och kör en tur på 3 eller 4 dagar. Längs vägen finns ett antal spännade grottor bla. Kong Lor som är riktigt cool och flera översvämmade dalar som ser ut som sjöar fulla av träd. Ingen trafik, fina vägar och bra utsikt längs hela vägen - bättre förutsättningar för en motorcykeltur finns knappt.

Vang Vieng, Vientien och Luangprabang må vara välkända men Laos har mycket mer att erbjuda än så
#10 2017-06-25, 10:24
Burma och Laos är nog väldigt intressanta resemål.

När jag var i Thailandet så träffade jag på en snubbe från Burma som jobbade och bodde numera i Thai. Och han var riktigt trevlig och rolig att prata med, mycket trevligare än Thaiarna . Det är extremt fattigt i Burma fick jag höra av han.
#11 2017-07-09, 00:06
Laos var nog en av mina favoriter när jag var där.
Folk är mer layback, inte som i många andra delar av Asien där folk är på en om att man ska köpa ett och annat.
Luangprawan (stavning)? Har ett vattenfall som är sjuukt fint.
Huvudstaden Vientinene fanns det väl inte särskilt mycket att se om jag inte missat något?.


Vang vieng var ett riktigt partyställe där det erbjuds gratis whiskey och sprit varje kväll, dom var väl kända för sin "tubing" där eller är det än idag men det var väl bättre förr sa dom. Dom var tvungna att stänga en massa barer för att så många dog i fyllan, men testade och det var sjukt nice att ligga och flyta i en badring ner för en flod och dricka öl med massa människor en hel dag.


Var försiktig med droger, även om det finns "opium shake" etc med i menyerna på restauranger så är det olagligt och korrupt.
#12 2017-07-13, 11:15
Goldmann
Ursprungligen postat av chronomaster
Hallå, hade tänkt resa Thai, Vietnam, Kambodja, Laos, Burma, Bali typ. Men nu träffade jag en person som avrådde starkt från Laos och Burma för det fanns inget att se där. Ni som varit där, tycker ni man ska skippa Laos och Burma och satsa mer på andra länder?

Det var bland det absolut dummaste jag har hört.
Burma är en av de absolut bästa lände ratt åka till Fortfarande oförstört av turisterna. Fantastisk natur. Jättevänliga och nyfikna människor på ett genuint sätt. Fantastiska tempel överallt. Nästan inga turister. Otroliga stränder. Lite svårt att ta sig runt det tar tid med buss. Skippa Thailand och åk till Burma ist. Laos är primitivt men vackert. De gör en av världens sämsta spritsorter. Lao-Lao smakar som dåligt hembränt och ger en baksmälla som inte är av denna världen. Återigen skippa Thailand och åk till Laos.