Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bila från södra England till Skottland

#1 2017-12-28, 14:48
janssons87
Hej!

Planerar att göra denna resa och undrar om det är någon här på forumet som möjligtvis gjort resan och har lite tips på vad man bör tänka på?

Tre veckor har jag tänkt vara borta i vår och som det ser ut nu kommer fokus läggas på södra England och Skottlands natur.

Tar gärna emot tips på vad jag bör göra och vilka platser som är värda att besöka längs den långa vägen.

mvh,
jansson
#2 2017-12-28, 15:08
sfrge
Har bilat i Skottland. Kan rekommenderas. Men Skottland är lite som Norge. Det tar tid att köra där. Vi körde runt i fem dar men han ändå inte med allt vi tänkt se.
#3 2017-12-29, 09:25
Mentat57
Cambridge, Lincoln och York är rätt fina städer. Annars är det en väldigt öppen fråga, det kan ju bero på vad du är intresserad av.

Edit: Och när du reser. Lake District är fint, men totalt översållat av turister under engelsmännens semestersäsong.
#4 2017-12-30, 06:43
Dels beror det på vad du är intresserad av. Städer, vacker natur, slott, museum, uteliv etc. Kan du specificera vad du vill se och göra under din vistelse?

Dels beror det på om det är praktiskt. Att köra bil där kan vara praktiskt och smidigt om man ska utforska landsbygden och naturen, då det är enklare än att försöka satsa på kollektivtrafik. Medan det kan vara en mardröm att ha bil i olika städer. Både med tanke på den rådande trafiksituationen, och att det kan vara svårt och dyrt att hitta parkering. Det är inte alltid så kul att ha en bil i städerna, om den inte används under vistelsen. Nej, du vill inte använda bilen för att ta dig runt i vissa städer. Det är ofta enklare och snabbare att ta sig runt genom att promenera eller använda kollektivtrafiken vid behov. Så eventuellt kanske du kan ta tåget mellan olika städer, och hyra bil vid behov om du ska till landsbygden. Att ta tåget kan också gå snabbare emellanåt.