Resa med en jag inte känner och en i släkten, hur gör jag?

#1 2018-03-12, 20:41
Hej Flashback! Det är så att jag och min kusin samt hans polare ska inväg i sommar ( Ayai napa ) jag är 19, min kusin 20 och hans polare 20. Men problemet är att jag är rädd för att att det ska bli stel och jobbig stämning om min kusin försvinner eller om vi blir ensamma , hur ska jag göra? Det är en suparresa i en vecka och är taggad, men har svårt att ta plats i grupper! Snälla Flashback vad är era råd, litar på er! Vi bokade idag via Skype och när kusinen lämnade för att gå på toa så märktes den där jobbiga och pinsamma tystnaden i chattrummet, hur ska man lösa sånt här? Hatar det? Bara fucka loss till resan och köra ? Brukar ofta få tankar om att jag har ” mindre vänner ” än andra osv men har 2 riktigt nära vänner och en massa bekanta / ytliga. Tacksam för svar!
#2 2018-03-12, 20:48
Insertnickname
Är det en suparresa är du ju packad rätt ofta. Är det lika jobbigt då?
#3 2018-03-12, 20:53
mr.xduba
Äsch, när ni lär känna varandra lite närmare och i sällskap med din kusin så kommer allt falla naturligt.
Åk dit med inställningen att ha roligt så löser sig resten.
#4 2018-03-12, 20:57
Lord_Stalin
Det är inte farligt om det blir lite stelt ibland och det räknas knappast som en jobbig stämning.
#5 2018-03-12, 20:58
Irrelefant
Slappna av och va precis som du är runt honom som med din goda vän. Försök inte vara värsta roliga killen, eller skratta åt allt han säger, att vara genuin är vad som skapar vänner. Troligtvis känner han åtminstonde lite likadant. Kom också alltid ihåg att det inte spelar ett skit roll om ni två inte kommer överens eller det blir krattigt, människor är olika och så är livet.

Om ni ska på fylleresa kan du ju alltid supa mer när saker blir stela, eventuellt dra ut och ha skoj på egen hand om ni inte passar.

Slappna av är nog det bästa rådet helt enkelt, och uppskatta din omgivning istället för att försöka skapa en dynamik i gruppen. Då kommer den automatiskt.
#6 2018-03-12, 21:07
Underbara svar, tack som fan! Det fick mig att tänka mer positivt, det kommer bli riktigt jävla kul. Med alkohol så är jag mer pratsam, men dansar och bjuder på mig väldigt mycket. Ska försöka ta det som det kommer! Får ofta tankar som ” har inte mycket vänner jämfört med den och den ” och typ ” den personen hade klarat denna sociala situationen mycket bättre än mig ”

Känner ni igen er i detta? Tack igen
#7 2018-03-12, 21:31
Irrelefant
Ursprungligen postat av Mackan112
Underbara svar, tack som fan! Det fick mig att tänka mer positivt, det kommer bli riktigt jävla kul. Med alkohol så är jag mer pratsam, men dansar och bjuder på mig väldigt mycket. Ska försöka ta det som det kommer! Får ofta tankar som ” har inte mycket vänner jämfört med den och den ” och typ ” den personen hade klarat denna sociala situationen mycket bättre än mig ”

Känner ni igen er i detta? Tack igen


Känner absolut igen det, skola och barndom var ett sånt spel för de flesta. Vill inte påstå att du är omogen, men det behovet är något alla i min närhet växt ifrån så småningom, och är en enorm lättnad och välsignelse för socialt umgänge. Till slut inser man att den man alltid ville vara var den som inte är beroende av att ställa sig in, utan bara vill ha jävligt kul. Så bry dig främst om det som intresserar dig och får dig att ha roligt, då kommer resten också ha det.
#8 2018-03-12, 21:40
Skönt att få det bekräftat att man inte är ensam om det, är detta en tonårsgrej? Stämmer detta eller är det så att man löser dessa sociala situationerna bättre än vad man tänker sig? Känns mer som en känsla som förvirrar än. Nojjar mig för mkt om resan nu!
#9 2018-03-12, 21:49
Janyny
Det är absolut en åldersgrej. Längre fram kommer du ha mer erfarenhet av att hantera nya personer och även folk du kanske inte har så mycket gemensamt med. Framförallt på arbetsplatser lär man sig att slappna av i ett fikarum och kunna ha en jargong även om ingen på jobbet blir någon du skapar en riktig relation med. Det är inte alltid viktigt att tycka lika eller gilla samma saker, bara man har en lugn attityd lär man sig att kunna snacka småstunder med dom flesta.
#10 2018-03-12, 21:54
Kan vara så, tack igen! Ska göra mitt bästa, alla i klassen gillar mig och gillar att småjäklas med en. Hoppas som sagt att resan blir lyckad, men när jag hamnar i grupp så känns de som man försvinner. Förstår inte varför
#11 2018-03-13, 19:13
Fick reda på att det blir en till nu, så min kusin och två av hans vänner, hm