Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flytt till Brasilien

#13 2018-05-19, 00:36
Dharmabum
Ursprungligen postat av DrGreenT
Det jag känner är tråkigast är att det är svårt att få tag på kvalitet vad gäller möbler där borta om man jämför med det som vi har som standard här.


Jag håller med. Fast det spretar åt lite olika håll. Hittar man en bra snickare kan man få möbler i trä gjorda åt sig. Vi hade en som in i minsta detalj kunde kopiera vad som helst man hittat en bild på. på nätet. Priset för en hantverkares timmar är ju en bråkdel av vad det kostar i Europa. Även när de har bra maskiner osv. Det finns ju väldigt vackra träslag att välja mellan dessutom. Stoppade möbler med ett rimligt förhållande mellan pris och kvalitet är dock svårt att hitta. Hör av dig om du skickar en container trots allt, jag betalar gärna får att ner några flyttlådor!
#14 2019-02-18, 00:37
KushDoktor
Bra tråd. Är själv i samma banor, men jag har tänkt skicka odlingsutrustning och en 70cm glasbong (inte tillsammans dock). DHL verkar inte skicka allt för stora försändelser när det gäller privatperson och PostNord verkar kosta multum. Någon som har hittat något alternativ sen tråden startades?
#15 2019-02-25, 13:44
bludderbladder
Ursprungligen postat av DrGreenT
Tror det blir till att sälja det jag har istället. Kommer gå med lite förlust, men det kanske är sånt man får ta. Det jag känner är tråkigast är att det är svårt att få tag på kvalitet vad gäller möbler där borta om man jämför med det som vi har som standard här.Tack Dyker det upp frågor så skickar jag mail
Vi är i processen att gifta oss, och försöker att ha allt klart tills jag landar. Så som jag har förstått det så blir det då mycket enklare att lösa de permanenta papprena då hon har en juridisk rätt till sin lagliga partner. Funkar inte det så har jag investeringsvisumet att luta mig tillbaka på, vilket är i processen att bli godkänt (förhoppningsvis då alla krav är uppfyllda).

Du får mycket schysstare möbler för pengarna i Brasilien, inget att oroa sig för. Köp på dig elektronik innan flytten istället.

Gift dig i Sverige är ett tips. Skulle något strula kan det ta år att skilja sig i Brasilien. Är ni gifta är det bara att gå till DPF, tror jag federala polisen heter, så får du ett nationellt ID för ytisar som gäller i 10 år.
#16 2019-06-18, 22:48
drknow
Varför ta med ägodelar?

Börja ett nytt liv utan ägodelar.

Ursprungligen postat av DrGreenT
Inom 1-2 år så kommer jag att flytta till Brasilien, och tanken är att ta med sig alla ägodelar med sjöfrakt.
Har kollat runt lite och tror att jag har förstått det mesta, men det vore schysst att höra från andra som gjort samma sak (kanske till andra länder i The Americas eller övriga världen).

Hittade en amerikansk hemsida som hade en del information: http://www.movers.com/international_movers/customs-regulations/brazil.html

"Household goods and personal effects may be imported duty and tax free provided they have been owned and used for at least six months and are not for re-sale."
"It is strongly advised not to import any items that are new as they will be subject to high duties and fines"

Med detta så verkar det som att jag "bara" behöver tänka på avgifter till fraktbolag, men så såg jag en punkt under "Restricted Items" där det står;
"Photo, audio and video equipment"

Tror ni det innebär elektronik för inspelning, eller handlar det om TV-apparater och hemmabio också?
Ska ringa ambassaden nästa vecka och se om jag kan få riktig information hemskickad, men vore som sagt intressant med lite erfarenheter från andra användare.