Makarska,Kroatien i september.

#1 2019-06-11, 22:21
summergirl
Är det någon som har koll på hur mycket turister det är i Makarska i september, jämfört med under högsommaren? Funderar på att åka dit i slutet av september men på de bilder man sett över stranden ser det väldigt trångt ut. Antar att bilderna är från högsommarmånaderna, och då är det antagligen fler som trängs. Är det lugnt i september?
#2 2019-06-12, 01:01
Krukkula
Var där i närheten (Baska voda) i augusti för något år sedan och då var det rätt lugnt.

Vi hade bokat hotell via Ving i Makarska och 2 dagar innan ringer dom och säger att det är "överbokat" så dom drog av 4000 spänn och flyttade oss till Baska voda istället.

Det ligger en kvart bort med taxi. Vi var in till Makarska en kväll och blev inte alls besvikna över flytten. Baska voda är en fiskeby med typ 3000 invånare, lugnare och betydligt skönare. Vi fick det 4 stjärniga hotellet som ligger precis vid stranden.

https://www.google.com/travel/hotels/Hotell%20slavia%20baska%20voda/enti...


Ska du sola och dricka billiga drinkar?

Går man lite längre bort på stranden så finns en liten "pub" avskilt vid en strand som typ "buktar" ut lite. Billig öl och betydligt mindre folk, går även att köpa sig en bit mat där.

Åk till Baska voda alla dagar i veckan. Fantastisk mat i den lilla byn.

Lycka till!
#3 2019-06-12, 20:36
summergirl
Tack för dina tips, men jag tror Makarska är bättre för oss, vi gillar att gå ut på stan, inte för att dricka eller parta, utan mer kika på folk, shopping, marknadsstånd och sånt. Vet att Makarska har en lång väldigt trevlig och livad strandpromenad där man kan vandra lite på kvällen. Men efter högsäsongen kanske den inte heller är så mycket att ha?