Här delar vi erfarenheter från det fina bussföretaget FlixBus

#1 2019-07-03, 17:07
dersturmer2
De gånger jag åkt har det mestadels varit lägre socialklasser, kriminella som åkt med. Muslimer som vill åka med utan passoch som pker med utan pass för att de inte vill att myndigheterna får reda på att de har sökt asyl i ett annat namn. Eller att man inte har papper och åker fast i Tyskland vid passkontrollen där för att man åker utan papper (bara muslimer åker utan resedokument fast det står vad det är som gäller).

Vid ett tillfälle var det en somalier som skulle bara med, men de fick mota bort honom för att han hade inget resedokument. Numera skiter de i att kolla resedokument för det har varit så mycket bråk, retardsen anser att de ska med men kan inte visa att de har papper.

Vad är dina erfarenheter av detta "budget"-reseföretag?
#2 2019-07-03, 18:30
AlltidBakomDig
Reste genom delar av Europa med Flixbus, bland annat mellan Prag och Budapest. Detta var något år sedan men fungerade hur bra som helst, okej komfort på bussen, knappt halvfullt och billiga priser.
#3 2019-07-03, 19:44
JagSkaTaDig
Jag har hat problem med dom på Flixbus hållplatsen i Köpenhamn några gånger, dom står huller om buller, skyltar inte ordentligt och en del förstår dålig engelska.
Ett par gånger har toaletterna varit "trasiga" vilket säkert är bs för att dom inte orkar städa dom.
Kolla alltid om toan funkar innan du börjar dricka på bussen!
Dom säljer kall öl på bussen, men sitter det ryssar med så går dom snabbt.
#4 2023-01-01, 13:18
Danlo
En kollega till mig berättade en gång att det legat mänsklig avföring på golvet och att toaletten i stort alltid är avstängd. Bussarna stinker av svett och alkoholism och var och varannan resenär är knarkare som sitter o dreglar. Nej tack, tror jag tar bilen.
#5 2023-01-02, 14:37
MKG
Skulle åka Linköping-Skavsta 2022-06-14 04:55. Jag hade ett plan 08:30
04:30 skickar Flixbuss SMS att de är försenade en timme, de är i Lund !?! Det tar tre timmar att köra Lund-Linköping, så inte nog med att de meddelar alldeles för sent, de blåljuger kunderna rätt upp i ansiktet. Pendeltåg, panik och taxi samt 2000:- löste problemet.
När jag kommer tillbaka har jag en Flixbussbiljett som de debiterat två gånger. Efter att ha lyckats få tag i deras kundtjänst i "Tyskland" (Indien) förklarar mister Patel, Singh, Gupta eller vam fan det nu är, att det ska vara så.

Aldrig mer Flixbuss.
#6 2023-01-18, 12:05
DraconianTimes
Var på 2 veckor lång tjänsteresa i Wroclaw, Polen en gång. Hade åkt ner med flyg.
Tjejen passade på att ta semester just då och skulle besöka mig där nere samt att hon ju fick uppleva Wroclaw som är en grymt härlig stad.
För att spara pengar så tog hon just TS nämnda bussbolag. Kort och gott kan man säga att hon gör inte om det igen.

Pussade henne på munnen innan hon försvann in i bussen på Malmö C. Själv chillade jag lite i Malmö och sedan hoppade på flyget från Kastrup till Wroclaw på den tiden då det fanns direktflyg. Var framme, utvilad och hann äta kvällsmat i Wroclaw medan min stackars tjej plågade sig i den där eländiga bussen.
Någon sparkade i sätet bakom henne, en annan småfes konstant och en tredje gapa i telefon.
Sedan var det byte i Berlin där hon fick vänta på en kall bussterminal utomhus medan diverse skumma typer spanade in henne. Sedan fortsatte plågorna i en ny buss till Wroclaw.
Hon var framme kl 2 på natten och jag drog iväg för att hämta henne på centralen i Wroclaw. Jag hade kanske fått min sömn avbruten, men det var inget jämfört med hennes plågor.
#7 2023-01-25, 03:40
Test2002
Har åkt flixbus både inom Sverige och i Tyskland. Upplevelsen har alltid varit toppen. Punktligt, rent, städat, oväntat prydliga resenärer också. Betalar alltid för att välja plats, sitter längst fram för att det ska vara lite luftigare.
#8 2023-01-25, 09:23
JdeKoof
Flixbus är ju typ det enda alternativet numera i norra Europa, de har köpt upp allting.

Att resa med dem kan vara både rent skit och helt okej. särskilt mellan norden och Tyskland är det ofta smockfullt med invandrare med 14 ungar som äter chips konstant, de behöver ju spara pengar när de jämt och ständigt ska hälsa på sina många kusiner.

Om man stålsätter sig och vill komma undan billigt och hyfsat bekvämt så går det till nöds att åka Flixbus. Bara släng in väskan och sätt dig i (den förbokade) stolen.