Sheffield

#1 2019-07-08, 22:04
MachoAlg
Har varit runt i ett tiotal städer i Storbrittanien och funderar på att ta mig över till Sheffield i höst/vinter. Nu när fotbollslaget i staden är uppe i högsta ligan känns det som man kan slå två flugor i en smäll. Har faktiskt väldigt lite på fötterna om denna stad och hade faktiskt inte koll på att det ändå är ganska smidigt att ta sig dit. Flyg till Manchester och sedan dryga timmen med tåg.

Någon som besökt denna stad och kan ge en snabb guide?

Några sevärdheter man bör se. Trevliga barer. Bra restauranger. osv osv.
#2 2019-07-09, 12:05
industristad
Ta med paraply! Jag var där för 6-7 år sedan för att besöka några pubbar. Om du gillar öl, så är Sheffield rätt ställe att åka till. Sheffield Tap ligger vid tågstationen, och är väl värd ett besök. Jag har inte gjort det själv, men jag har kompisar som regelbundet åker på så kallade "beer trains" som tex denna:
http://www.railaletrails.co.uk/hope-valley-line
#3 2019-09-10, 21:25
Sheffield är en trevlig stad med stort utbud av trevliga pubar och andra uteställen. Bra käk finns det med, väldigt trevliga lokalare, och Bramall Lane är ju världens äldsta arena för professionell fotboll. Synd de gick upp i PL bara. Egentligen inga sevärdheter men en skön stad att hänga i absolut.

Det finns även mycket runt omkring, du kan exempelvis ta tåget till Huddersfield, födelseorten för Rugby League och se Giants spela.