Vill du förändra ditt liv? Joina våran resa!

#1 2019-10-05, 20:32
Nykula
[HIGHLIGHT]Feel The Burning Stare of The Hamster and Change Your Ways![/HIGHLIGHT]

Hej! Jag och en till person från flashback har under en längre period planerat ett projekt, New Dawn.
New Dawn har sin grund i att vi båda har något gemensamt, vi ser annorlunda på samhället.
Samhället är positivt för de som söker ett normalt liv, men om man söker äventyr och utforskning förstår man ganska snabbt att man sitter fast i ett hamsterhjul.
Ett hamsterhjul som tömmer hamstern på all dess energi, motivation och mening. Om man inte kräver mer än det normala, inte värdesätter andra saker än det normala och inte ifrågasätter samhället, kan hamsterlivet vara rätt schysst, iaf i vissa länder.
Men för en person som kräver mer, ser att livet är mer än vad media och samhället försöker visa, är hamsterlivet destruktivt.

Jag och min kompis har fått nog av våra liv, vi är redo att söka efter något bättre. Vi är redo att tänja på gränserna, utforska oss själva och vara kreativa på ett sätt som inte finns i våra liv just nu.
Anledningen till att vi startar denna tråd är för att vi vill ha flera personer med oss, vi vill bilda en grupp människor så att vi tillsammans kan göra denna resa.

Är du trött på ditt liv? Vill du utforska/upptäcka världen? vill du tänja på gränserna? eller har du någon annan anledning att ta dig bort från hamsterhjulets bekvämliga säkerhet? ta kontakt med oss eller skriv i tråden i så fall.

Vad går New Dawn ut på? vad ska man göra? ... huh?

Projektet bygger på att göra slut med sitt liv och lämna allt. Alltså att sälja sin bostad, avsluta sin utbildning och lämna sin familj etc. Detta är som sagt inget för en normal hamster.
Det kan låta konstigt att ge upp sitt liv som man vet fungerar, men om man inte trivs med sitt liv, vad har man då att ge upp? Om man känner sig tom och att man vill något annat, är man redan naken, man har inget att förlora.
Med ett flertal fordon utforskar vi världen tillsammans, vi tjänar pengar tillsammans, skapar tillsammans och bor tillsammans. En fundamental del av projektet är att man lever mer minimalistiskt än vanligt och bara tjänar pengar för att kunna betala det nödvändigaste.
På det sättet minskar arbetstimmarna, man kommer få en bättre relation till pengar och till livet.
New Dawn ger ett äventyrligt liv, men det innebär en stor risk att lämna allt. Vad målet med projektet är är upp till dig, vad har du för drömmar? Tillåt dig själv att drömma utanför samhällets galler, New Dawn kringår fängelset (om man ser det så.
Det hela utgår från vanlife, världen är vårat hem, "The World is Your Playground.", man kommer kunna bosätta sig vart man vill så länge det finns tillgång till det nödvändigaste, fås genom att parkera i en stad eller liknande.
Vi börjar med Europa, kanske bosätter oss i en stad vi gillar och sedan flyttar vi när vi känner för det.

Hur framtiden ser ut vet man inte, aldrig. Men New Dawn kan vara ett steg i positiv riktning om du känner som oss.

Det finns en hel del fundamentala problem som måste lösas:
  • Mat
  • Pengar
  • Boende
Pengafrågan kan vara den mest komplicerade, det är inte dyrt att resa om man gör det smart och kreativt, men det är definitivt inte gratis.
Pengar kommer behöva tjänas vare sig man vill eller inte, hur mycket man än har i besparingar kommer dagen då man måste börja byta tid mot pengar igen.. eller?
Om man lever som Digitala Nomader (internet som arbetsplats) och samtidigt "jobbar" med något man gillar behöver man inte se det som att byta tid mot pengar, arbetet blir en naturlig del av livet, som det ska vara.
Annars kan man också "slå sig ned", skaffa en fast anställning i någon stad och spara ihop pengar för att kunna fortsätta resa.
Som Digital Nomad kan man arbeta med mycket, man kan starta egna "företag" och sälja tjänster, man kan jobba som frilansare mm.
Det är vår kreativitet som sätter gränserna, optimalt jobbar vi tillsammans för att skaffa så stor passiv inkomst som möjligt genom olika projekt.

Detta projekt är inte för vem som helst men låt dig inte skrämmas, vi ställer bara några krav på dig som individ.
Du bör trivas i en grupp.
Inte äldre än 25 år. Vi är två personer mellan 18-23 år.
Du bör vara redo att lämna allt, New Dawn utgår från att man lämnar allt. Man kan åtdiervända men man bör utgå från att man inte gör det, du bör vara säker på att du vill genomföra New Dawn, finns inget mellanting, antingen gör man det eller inte.
Om du ingår i en familj där du behövs väldigt mycket (bondgård, har en sjuk släkting osv.) eller om du har egen familj kan det ses som omoraliskt att lämna.
Fördelaktigt är du kreativ/har någon talang (det underlättar när man ska tjäna pengar).

Vi planerar att inviga resan nästa år, Mars-April eller senare, vi har gott om tid att fortsätta förberedelserna och lära känna varandra.

Vill du "joina"? Är New Dawn för dig?
Gå med i vårat projekt och se hur långt vi har kommit i förberedelserna!

Ställ frågor i tråden, ta kontakt via pm eller via mail: [email]newdawn.vv@protonmail.com[/email]

"Life is the journey, life is the trip."
#2 2019-10-05, 20:47
lrreversible
Låter spännande! Kommer det finnas en ändlös tillgång till LSD och roliga svampar? Isåfall ansluter jag mig.
#3 2019-10-05, 21:02
elopi
Vad är det för en åldersdiskriminering va :boxing: motivera!
#4 2019-10-05, 21:17
Ursprungligen postat av Nykula
Annars kan man också "slå sig ned", skaffa en fast anställning i någon stad och spara ihop pengar för att kunna fortsätta resa.


Detta är bara möjligt att göra legalt i länder inom EU. I andra länder måste man söka arbetsvisum för att få jobba och det är inte alla självklart att få.

Man kan så klart jobba illegalt, men då riskerar man att bli utvisad till sitt hemland om man upptäcks.

Man får som regel bara stanna 3 månader på ett turistvisum i de flesta (?) länder.


Vill inte vara en glädjeförstörare. Vill bara förklara hur det fungerar angående att jobba i utlandet.
#5 2019-10-05, 21:23
Bizmarck
Vill inte vara någon glädjeförstörare, men hela projektet låter vedervärdigt ifrån början till slut. Gissar att samtliga deltagare kommer vara tillbaka med svansen mellan benen inom 4 månader när fickpengen är slut.
Men lycka till för all del!
#6 2019-10-05, 21:25
Livsgjutaren
Spännande projekt! Stort lycka till på er resa.

Jag har själv funderat på hur man kan utforma "planen att lämna hamsterhjulet". Jag personligen skulle nog vilja hitta något mer konkret alternativ till det liv jag lever idag. Alltså börja med att ta reda på vad jag faktiskt vill göra/testa. T.ex sälja av allt, åka ner till Tibet och ansluta sig till ett munk-tempel.

Ni kör ju en något mer flytande approach som då givetvis i sig syftar till att "hitta sin mening i livet". Jag diggar det! Mycket modigt och det är inte många som vågar, trots att jag skulle tippa på att relativt många vill ha något mer. Vilket inte är konstigt i sig. Dagens samhälle är konstlat. Långt ifrån våra djuriska rötter.
#7 2019-10-05, 22:53
Ursprungligen postat av lrreversible
Låter spännande! Kommer det finnas en ändlös tillgång till LSD och roliga svampar? Isåfall ansluter jag mig.


Haha, det hade varit något va?Ursprungligen postat av elopi
Vad är det för en åldersdiskriminering va :boxing: motivera!


Håller med dig, hur tänker dem där?


Ursprungligen postat av Mogna-Meloner
Detta är bara möjligt att göra legalt i länder inom EU. I andra länder måste man söka arbetsvisum för att få jobba och det är inte alla självklart att få.
Man kan så klart jobba illegalt, men då riskerar man att bli utvisad till sitt hemland om man upptäcks.
Man får som regel bara stanna 3 månader på ett turistvisum i de flesta (?) länder.
Vill inte vara en glädjeförstörare. Vill bara förklara hur det fungerar angående att jobba i utlandet.


Det stämmer, dock krävs det tillstånd i många länder inom EU också. Även om du har rätt till det och möjlighet att jobba i ett specifikt land, så krävs det att man går igenom massa procedurer som att skaffa arbetstillstånd, personnummer i det befintliga landet, bankkonto med mera.
Alla länder i Europa är inte riktigt lika snabba med dessa procedurerna som vi är vana vid. I Spanien exempelvis åker du på ordentligt med böter om du inte har allt pappersarbete i ordning om det blir en inspektion.

Sen finns det länder i exempelvis Balkan som allt går att lösa i efterhand.
#8 2019-10-05, 23:08
gärningsman
Vad är poängen med ett resande kollektiv? Själva idén är så naiv så det blir charmigt men alla som varit med i gamet vet att ju fler människor planen inkluderar desto fler blir problemen.

Vill du göra en resa där du söker ditt rätta jag (många rastlösa fjortisar har redan gjort den och många gör den än idag, backpackers finns över hela världen) och försöker hitta lite äventyr så kan jag lite pessimistiskt meddela att du kommer inse att världen är inte så olik var du än befinner dig. Du kommer alltid vara fast i din egen kropp och oavsett hur hårt du försöker kan du inte lämna den.

Så till alla er fjortisar som söker efter spänning, hitta dig själv på hemmaplan och lär dig trivas med livet här för trivs du inte med dig själv så kommer du inse att du inte trivs med dig själv på en avlägsen ö i Asien eller djungeln i Sydamerika eller isolationen på Svalbard.
#9 2019-10-05, 23:17
rotebro-conny
Jag förstår inte riktigt, ni vill bryta er loss från samhällets normer och ekorrhjul och har en del sunda tankar.

Men sen ska ni lik förbannat anamma dom genom att resa och vara petnoga med hur ni åldersmässigt delar upp er etc.

Det låter mer som en helt vanlig resa mellan gymnasiet och fortsatta studier.

Vad är det unika?

Vad är det för förändringar detta ska leda till?
#10 2019-10-05, 23:42
Ursprungligen postat av Sebzor
Haha, det hade varit något va?

Håller med dig, hur tänker dem där?
Det stämmer, dock krävs det tillstånd i många länder inom EU också. Även om du har rätt till det och möjlighet att jobba i ett specifikt land, så krävs det att man går igenom massa procedurer som att skaffa arbetstillstånd, personnummer i det befintliga landet, bankkonto med mera.
Alla länder i Europa är inte riktigt lika snabba med dessa procedurerna som vi är vana vid. I Spanien exempelvis åker du på ordentligt med böter om du inte har allt pappersarbete i ordning om det blir en inspektion.

Sen finns det länder i exempelvis Balkan som allt går att lösa i efterhand.


Tack för infon!

Ursprungligen postat av gärningsman
Vad är poängen med ett resande kollektiv? Själva idén är så naiv så det blir charmigt men alla som varit med i gamet vet att ju fler människor planen inkluderar desto fler blir problemen.

Vill du göra en resa där du söker ditt rätta jag (många rastlösa fjortisar har redan gjort den och många gör den än idag, backpackers finns över hela världen) och försöker hitta lite äventyr så kan jag lite pessimistiskt meddela att du kommer inse att världen är inte så olik var du än befinner dig. Du kommer alltid vara fast i din egen kropp och oavsett hur hårt du försöker kan du inte lämna den.

Så till alla er fjortisar som söker efter spänning, hitta dig själv på hemmaplan och lär dig trivas med livet här för trivs du inte med dig själv så kommer du inse att du inte trivs med dig själv på en avlägsen ö i Asien eller djungeln i Sydamerika eller isolationen på Svalbard.


Många gånger är det de själva de försöker fly från, men den enda man aldrig kan fly från är en själv. Sett ett antal osaliga ungdomar dra iväg till någon liten stuga i obygden med drömmar om ett annorlunda liv för att sedan hamna på psyket eller åka iväg på äventyr och vara tvungna att komma hem tidigare för de mått för dåligt.

Ursprungligen postat av rotebro-conny
Jag förstår inte riktigt, ni vill bryta er loss från samhällets normer och ekorrhjul och har en del sunda tankar.

Men sen ska ni lik förbannat anamma dom genom att resa och vara petnoga med hur ni åldersmässigt delar upp er etc.

Det låter mer som en helt vanlig resa mellan gymnasiet och fortsatta studier.

Vad är det unika?

Vad är det för förändringar detta ska leda till?


Ja, jag fattar inte det där med åldersgränsen. Om man vill leva utanför ramarna, vara då rama in åldern? Människor av olika åldrar kan tillför varandra mycket. Jag har alltid älskat att prata med pensionärer och lära mig något om livet, kärleken och mig själv. Likaså tycker jag om att umgås med de som är hälften min ålder. Alltid lär jag mig något.
#11 2019-10-06, 00:16
rotebro-conny
Ursprungligen postat av Mogna-Meloner
Tack för infon!Många gånger är det de själva de försöker fly från, men den enda man aldrig kan fly från är en själv. Sett ett antal osaliga ungdomar dra iväg till någon liten stuga i obygden med drömmar om ett annorlunda liv för att sedan hamna på psyket eller åka iväg på äventyr och vara tvungna att komma hem tidigare för de mått för dåligt.Ja, jag fattar inte det där med åldersgränsen. Om man vill leva utanför ramarna, vara då rama in åldern? Människor av olika åldrar kan tillför varandra mycket. Jag har alltid älskat att prata med pensionärer och lära mig något om livet, kärleken och mig själv. Likaså tycker jag om att umgås med de som är hälften min ålder. Alltid lär jag mig något.


Exakt. Det om något, att umgås med folk som är yngre/äldre än en själv, tar en verkligen utanför ramar, ekorrhjul och ger helt nya perspektiv.

Att sätta en max ålder vid 25 känns tvärtom mer som om man vill motverka andra/nya perspektiv.

Samma sak, som du också är inne på, med resandet. Det är ju egentligen också en typisk ekorre-grej. Vill man bort från ramarna, ha ett djupare snack med sig själv och inte distrahera insikterna utan konfronteras med allt som bubblar upp då går man ju rakt in i skogen i stället.

Nej det här blev en flopp, ts du är ute och cyklar
#12 2019-10-06, 00:27
Pungpuckel
"Digital nomad" åh vad fint det låter!.
Jag sysslar med trading, ja alltså "onlinejobb", jag kan teoretiskt sett jobba varifrån jag vill, men jag skulle aldrig slå ihop mig med två snoriga ungar som bara kan snacka.