Polen - hur vart det så populärt egentligen?

#1 2019-12-20, 16:11
WhiteWoman
Polen har ju verkligen växt fram starkt, förr visste inte många vad det var. Och idag vill alla till vackra Polen. Det är mkt prat om Polen, men när jag sökte efter riktig dokumentation om Polen, fann jag inget. Verkar som Polen växt fram genom folkmun eller nåt. Är det någon som vet var man kan hitta dokumenterad sanningsenlig info,omega alltså. Jag har bestämt mig för och flytta till Polen då alla andra verkar göra så. spännande att så många väljer Polen idag, boende, jobb hela livet där liksom. som en sport liksom. Hehe måste vara skyhöga krav där då alla vill dit, men det går nog bra, är nog bara mega Pollacken som vi bör skämmas inför :-)
#2 2019-12-20, 16:25
Fioehlbaerth
Oförstört av multikulti, än så länge.
Bergstrakterna i södra Polen verkar väldigt vackert på bild, lite som Alperna.
#3 2019-12-20, 16:28
Lazienki
Polen är ett bra land. Fin natur, medborgare med lite stake och arbetsmoral, närheten till det mesta i Europa, billiga tåg, bra vägar (medelstora till större), hyfsade löner i storstäderna, billigt boende och allmänt billigt att leva där. Låg kriminalitet och inte så många religiösa huvudbonader bland befolkningen.

Sen har de en ganska lång resa kvar för visst finns det områden och städer som behöver mer insatser för att nå en hög västerländsk standard. Men i all ärlighet så har vi väl rätt många nedgångna småsamhällen i Sverige också?
#4 2019-12-20, 17:04
Zaedrews
Tror det började med tandvård. Extremt dyrt i Sverige om man inte är invandrare, så många fixade sina tänder där. Sedan såg de att det var bara människor som dom på gatorna. Inga utom européer så det kändes nice. Lägg därtill att man får mycket käk för pengarna och det blir en hit.
#5 2019-12-20, 17:17
Rake1234
Polska kvinnor är härliga. Vågar vara kvinnor och uppskattar män för att de är just män. Varit runt Gdynia Gdansk området.Oerhört vacker fin bokskog. Ungefär som i delar av Skåne. Men ett jävla grötigt språk.... Man fattar nada !
#6 2019-12-20, 19:50
Niqqas
För att det är oförstört (kanske lite som Sverige för en massa år sedan). Du kan gå runt på stan utan att det känns som du besöker ett arabland.
Kvinnor är fortfarande kvinnor och män är män.
Mer sund förnuft från både folk och politiker, och lite stake.
Du kan dra en bira kl.12 på puben en lördag förmiddag utan att bli.....
#7 2019-12-20, 21:18
Germanofil
De polacker som har utbildning är i regel trevliga och påminner om västeuropéer men något mindre "pk". Har många positiva bekantskaper med polacker från studietiden.

Arbetarklassen är väldigt "öststat"/white trash. Kan trots detta vara trevliga att umgås med (typ dricka några bira tillsammans) men har generellt en ansträngade macho-mentalitet. Inte lika illa som ryssar men lite åt det hållet.
#8 2019-12-21, 11:28
TS skriver att det verkar som om alla flyttar till Polen. Så är det väl inte? Jag hittade exempelvis:

De populäraste länderna för utlandssvenskar att bosätta sig i är USA, Storbritannien, Norge och Spanien. När det gäller städer är det i London och Oslo som flest bosätter sig. Där bor uppskattningsvis 150 000 svenskar – en knapp fjärdedel av alla utlandssvenskar.


(Källa: https://www.sviv.se/paverkansarbete/kartlaggning/)

Samt:

Under 2016 utvandrade 4 018 personer till Danmark vilket gjorde det till det populäraste landet att utvandra till. Även Norge, Stor*britannien och USA var populära länder att lämna Sverige för. Bland svensk*födda var Norge det vanligaste utvand*rings*landet följt av Stor*britannien och USA.


(Källa: https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2017/Svenskfodda-flest-bland-utvandrarna-2016/)

Några andra länder nämns här också -> https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordmanga-svenskar-flyttar-utomlands

Men Polen nämns inte. Så det är knappast ett av de vanligaste länderna för en svensk att flytta till. Möjligen kan det handla om polacker som flyttar hem igen. Men varifrån har TS fått intrycket att "alla andra" flyttar till Polen?
#9 2019-12-23, 18:32
Nkpgisit
Polen är bjuder på mycket god mat med mera. Vissa städer så som Gdansk och Warszawa är väldigt fina och god stämning i.
#10 2020-01-22, 11:36
DraconianTimes
Många tror att Polen bara växt fram ur ingenting. Faktum är att Polen har varit på tapeten väldigt länge bara att svenskar inte har åkt dit förr.
Många svenskar blev dessutom avskräckta efter järnridåns fall då Polen på 90-talet var ett jävla elände av eskalerande maffiakriminalitet och diverse tattare som skulle göra "biznez".

Många av de gamla KGB/KC maffiatyperna som bad polisen att flytta på sig i sin tid är idag döda alt. gamla med skrumplever i rullstol. Samtidigt har man utrustat den polska polisen och militären med rätt mycket specialstyrkor. Även städer patrulleras av så kallade stadsväktare som närmast kan liknas vid en vakt som håller ordning i stan. Tuffa blattegäng som går runt och muckar gräl kan förvänta sig att bli blåslagna och gör smart i att undvika Polen.

Man har också arbetat med de sociala bitarna av samhället så att man idag slipper de där "göra biznez"-typerna då man idag kan leva gott liv på en vanlig anställning.
#11 2020-01-22, 14:19
superisak
Det är billigt att bo här, nära till Sverige och Gdansk/Gdynia/Sopot är väldigt fint på sommaren med stora stränder som lockar en del turister. Börjar finnas mer och mer jobb här, en hel del svenska företag har admin enheter här då det är mycket billigare så är ganska lätt hitta jobb.

Sen att man slipper det svenska multi-kulti fiaskot är ju en stor bonus osv.
#12 2020-01-22, 22:29
DraconianTimes
Ursprungligen postat av superisak
Det är billigt att bo här, nära till Sverige och Gdansk/Gdynia/Sopot är väldigt fint på sommaren med stora stränder som lockar en del turister. Börjar finnas mer och mer jobb här, en hel del svenska företag har admin enheter här då det är mycket billigare så är ganska lätt hitta jobb.

Sen att man slipper det svenska multi-kulti fiaskot är ju en stor bonus osv.


Tror att det var 2018 som en polsk minister hade gjort en undersökning där det framkom att ca 2500 svenskar (ej hemvändande polacker) hade emigrerat till Polen.
Känner själv några som har studerat till läkare där.