Vilket land i Asien har trevligast befolkning?

#13 2020-02-19, 11:40
Det anses bland övriga asien att Filippiner är de som är mest vänliga, mest kunnig på engelska och minst benägen att scamma skjortan av en.

Hela sjöfarten använder i stort enbart filippiner bland städ- och kökspersonal, precis som maids till rikare delar som singapore.

Vietnameser och thai verkar vänliga men tvekar inte en sekund att sno allt du har, kineses scammar inte men du kommer inte vinnande ur en affär.
#14 2020-02-19, 13:39
Belavia
Ursprungligen postat av morkfromork
Det anses bland övriga asien att Filippiner är de som är mest vänliga, mest kunnig på engelska och minst benägen att scamma skjortan av en.

Hela sjöfarten använder i stort enbart filippiner bland städ- och kökspersonal, precis som maids till rikare delar som singapore.

Vietnameser och thai verkar vänliga men tvekar inte en sekund att sno allt du har, kineses scammar inte men du kommer inte vinnande ur en affär.


Intressant! Vad tänker du om Japan förresten? Har du någon uppfattning där? Det är ett par personer i tråden som svarat Japan.
#15 2020-02-19, 13:46
Zingo2
Ursprungligen postat av B.Dowie
Slår ett slag för Sri Lanka. De kan ju även engelska och det är ett jävla plus.

Där är vi överens.
#16 2020-02-19, 17:18
Kina och Ryssland skulle jag säga.

...... 5555, skojade friskt nu.
Vietnam för mej. Som en tidigare skrev "Öppensinnade, godhjärtade, ickeutnyttjande folk", skulle lägga till ärligt nyfikna också.
Tycker jättebra om Thailand och har många astrevliga thaipolare. MEN, i Thailand måste man ibland se upp med uppsåten kring trevligheten, då pengaguden är djupt rotat hos thais.
#17 2020-02-19, 17:21
Novus4212
Ursprungligen postat av MittPorrKonto
Mycket skit i tråden. Japan torde vara det rätta svaret. Trevliga och väluppfostrade. Blir du utsatt för brott i Japan som turist är det 999 ggr av 1000 en annan utlänning


Förutom då att Japanerna är väldigt rasistiska?
#18 2020-02-19, 17:25
rikastistorstan
Bra erfarenhet av filipinos, thai och vietnameser. Indier är ett av dom värsta folkslagen på jorden. Skulle inte sätta min fot i det skithålslandet om jag så fick resa och uppehälle betalt.
#19 2020-02-19, 18:29
Wyrtmer
Ursprungligen postat av Novus4212
Förutom då att Japanerna är väldigt rasistiska?


De är ju kända för att vara väldigt artiga oavsett. Kineser är också ganska rasistiska för den delen, övriga vet jag ej.

Japan som turist är utmärkt om man har intresse för kulturen. Att bo och arbeta där är däremot nog inget att tänka på.
#20 2020-02-19, 20:33
Richard-III
Singapore är väl det enklaste svaret?

Jag håller personligen inte med hyllningarna i tråden till Filippinerna. De är liksom för Asien vad Jysk är för sovkomfort - billigt och ganska plastigt. Men det kanske en del kan tycka är trevligt?

Kina och Indien är för stora och mångfacetterade för att kunna summeras som ett land, egentligen. Japan och Korea är så slutna och annorlunda att det är jättesvårt att uppfatta någon trevlighet på djupet, men förstås mycket artighet, särskilt i Japan.
#21 2020-02-19, 21:18
detnaw
Slår ett slag för Laos eftersom ingen gjort det. Trevliga människor som bjöd in en till deras hus vart man än kom i princip. Fantastisk natur med blåa laguner, pampiga floder som man kan ta sig runt på. Häftiga bergsformationer och grottor att upptäcka. Väldigt billigt!
De flesta lever ganska fattigt men de är så givmilda och omtänksamma. Det var en häftig upplevelse att få vara med om. Allt går långsamt och ingen har bråttom. Jäkla charmigt och skönt att få uppleva den stillheten.

Sri Lanka har några tipsat om också. Håller verkligen med. Jag var i Indien innan. Att komma till Sri Lanka var som en stor uppgradering från all smuts och påfrestande människor haha (Fanns bra saker där med såklart)
Sri Lanka har vänliga människor som respekterar att man inte en gående bankomat. Super fina stränder. Inlandet har höga berg med teodlingar där det bara är några grader varmt på morgonen. Så ja stora kontraster på ganska små avstånd. Hikkaduwa är rätt mycket backpackers, surfing och lite fest om man söker det. Man kan resa runt lite först och sen landa där och gotta sig 2-3v utan problem

Fan. Nu vill man åka igen!
#22 2020-02-19, 22:47
adddict
Har varit i måånga Asiatiska länder. De trevligaste befolkningen hittar du i sydostasien.
Många trevliga människor finner du även i Georgien, Kazakstan och Sri Lanka osv. Länder du vill undvika är alla som inkluderar sandlådan, Indien, Afghanistan och Pakistan. Utöver det så är Kina, Korea och Japan mkt trevliga länder att besöka men invånarna not so much. Visst finns det många oerhört trevliga Japaner men de gillar dig egentligen inte, de bara framstå som trevliga för att de vill visa sig hövliga.
#23 2020-02-19, 23:12
burialhex
Skulle nog säga 1. Japan, 2. Vietnam, 3. Sydkorea.

Oerhört trevliga i alla dessa tre länder, aldrig stött på någon som vart minsta otrevlig.
#24 2020-02-19, 23:22
Termos99
Jag märker att Japan nämns i omgångar, jag har fått intrycket att artighet är en STOR det av kulturen.. men att det mer är en fasad, dvs de är inte genuina i sin artighet.

Vet inte om jag föredrar falsk artighet framför en väldigt direkt, rak och ärlig kommunikation.

Som någon skojade om Tyskland och Österrike, Tyskland är som ett slagskepp, pang direkt på sak. Österrike är mer som en vals och människor är artiga, men de menar det inte.