Vilket land i Asien har trevligast befolkning?

#25 2020-02-19, 23:51
AbsolutGreger
Av alla de jag varit i slår Vietnam allihopa. Mest gästvänliga, trevliga och hjälpsamma folk jag stött på. Till min stora förvåning ska tilläggas, så mycket skit som de fått utstå från västerlänningar hade jag förväntat mig en viss bitterhet. Men det såg jag inte skymten av.

Vi åkte motorcykel genom landet och kan säga så mycket att om det inte vore för folkets vänlighet hade det gått åt helvete många gånger. Min kompis hade köpt en riktig skitmc som havererade stup i kvarten... men vi behövde alltså inte ens fråga om hjälp, folk kom fram, tog sig en titt , meckade lite, eller hjälpte oss putta den till närmaste verkstad (förväntade sig inget i gengäld)

Festade en hel del med dem, även om vi inte förstod varandra, trevade oss fram med kommunikationen via googla translate - så hade vi väldigt trevligt. Blev ofta inbjudna att sitta ner, dela på mat, dela på dricka.

Såg att någon annan sa att de blivit utsatta för scams. Själv blev jag inte det. Kan vara mycket för att vi i regel höll oss borta från turistställena. Kan tänka mig att det kan va mer förekommande där. Visst, de försöker ju göra fördelaktiga affärer - så man får ju inte va helt blåst. Men kände mig aldrig lurad direkt.

Överlag är ostasiens länder alla trevliga. Den enda jag har någon anmärkning på är väl Laos. Där va folk generellt inbundna och kom med ett väldigt trött, ointresserat bemötande. Mer stängt. I alla fall som jag upplevde det.
#26 2020-02-19, 23:58
DaChief
Svenskarna är väldigt trevliga. Verkar lite blyga men bjud dem på några bira så är du ett med stamträdet.

För de som inte fattar, asiater kommer ta över världen. Mua ha hi hi hi
#27 2020-02-20, 06:08
Ursprungligen postat av Novus4212
Förutom då att Japanerna är väldigt rasistiska?


Ursprungligen postat av Termos99
Jag märker att Japan nämns i omgångar, jag har fått intrycket att artighet är en STOR det av kulturen.. men att det mer är en fasad, dvs de är inte genuina i sin artighet.

Vet inte om jag föredrar falsk artighet framför en väldigt direkt, rak och ärlig kommunikation.

Som någon skojade om Tyskland och Österrike, Tyskland är som ett slagskepp, pang direkt på sak. Österrike är mer som en vals och människor är artiga, men de menar det inte.


Det beror på. Jag har märkt att japaner ändrar sig i sitt beteende om man talar med dem på japanska, även om det är bristfällig japanska, då de skiner upp på ett sätt som visar att de uppskattar att utlänningar åtminstone försöker ta till sig språket och kulturen. I augusti gick jag runt i yukata offentligt. Jag fick extremt många kommentarer från okända på gatan. Det var i regeln samma ord, som visade att de verkligen gillade mina kläder. Detta har endast skett när jag har gått i yukata. Det har aldrig hänt när jag har varit klädd i vanliga kläder. Undantaget var när jag var klädd som Hello Kitty under Halloween. Då fick jag mycket uppmärksamhet från tjejer.

En annan aspekt med det japanska samhället är att kulturen är väldigt autistisk av sig.

Sedan vet jag inte om japaner verkligen är så rasistiska av sig. Att japaner och andra asiater inte gillar fastlandskineser har mer med deras beteende att göra än av historiska skäl.
#28 2020-02-20, 11:27
MittPorrKonto
Ursprungligen postat av Novus4212
Förutom då att Japanerna är väldigt rasistiska?


Alla asiater är väldigt rasistiska. Alla människor i hela världen är rasistiska. Skillnaden är att japaner har lärt sig att visa hyfs i alla fall.
#29 2020-02-21, 19:46
Bbobi
Tror inte man åker till Thailand för att det är dom vänligaste utan för att det är en destination där man inte offrar allt för mycket bekvämlighet med enkla billiga resvägar från hela världen.

Kambodja har väldigt trevligt folk.

Vietnam med, men dom kan vara riktigt otrevliga också. Så länge du är en ensamresande turist eller med vit partner så visst. Men finns det något dom kan välja att missuppfatta om dig gör dom lätt det och då får du se deras andra sida. Tex om du skulle åka dit med en flickvän som har asiatiskt utseende även om hon är född och uppvuxen i Sverige. Dom kommer skrika hora efter henne, "tappat bort" era matbeställningar när ni efter en timme undrar vart maten är osv.

Laos har jag aldrig varit i men dom jag träffat från Laos i andra länder har alltid utmärkt sig för mig som de trevligaste jag någonsin träffat.
#30 2020-02-21, 19:57
BlueMarlin123
Filippinerna (utom Manila) är det lands befolkning jag tycker är trevligast,gemytligast av dom 25 tal länder jag besökt
Sri Lanka låter intressant ,
#31 2020-03-14, 17:49
Faustik-Funk
Ursprungligen postat av morkfromork
Det anses bland övriga asien att Filippiner är de som är mest vänliga, mest kunnig på engelska och minst benägen att scamma skjortan av en.

Hela sjöfarten använder i stort enbart filippiner bland städ- och kökspersonal, precis som maids till rikare delar som singapore.

Vietnameser och thai verkar vänliga men tvekar inte en sekund att sno allt du har, kineses scammar inte men du kommer inte vinnande ur en affär.

Min uppfattning av Filippinerna är att man är vänlig i sina mellanmänskliga kontakter, nästan mjuka mot varandra, men att där finns en stenhård kärna som kan utmynna i extremt ultravåld om saker och ting går socialt fel. Våldsstatistiken där talar för min tes.
#32 2020-03-21, 19:32
Innan kriget var Syrien oerhört vänligt. Iallafall för mig som utomstående vit turist. Kanske inte lika trevligt om du är en kvinna från en minoritet, men det är väl ändå inte det den här tråden handlar om. Turkiet lååångt ifrån turistorterna är trevligt också. Thailand är bättre än ryktet säger, iaf bortom de värsta turisthålorna.
#33 2020-03-25, 21:52
miss-fire
Absolut mest genuina och trevliga människorna jag mött är Laotier. Tillskillnad mot Thais så är de genuint trevliga och nyfiken på nya människor.

Visst är du i Thailand som turist, så tycker nog de flesta att de är jättetrevliga och vänliga, bor du där, not so much! Man får leta efter mer snarstuckna människor och trampar man fel människa på tårna, så kommer hela släkten samt alla vänner efter dig som ett brev på posten. Har aldrig sett så jävla mycket skit, som när jag bodde i Thailand. Det inkluderar 3 lik, en avrättning, ex antal knivskärningar och oräkneliga rån där folk blir avsparkad i farten på motorcykeln.

Koreaner är väldigt trevliga och artiga. Till skillnad mot många andra asiater, så har de verkligen humor och man kan skoja med dem. Många har väldigt mörk, cynisk och sarkastisk humor, vilket passar mig som handen i handsken.

Hongkongers är rent av otrevliga. Har inget positivt att säga alls om det landet.

Kinesmalayer är väldigt trevliga och roliga. Bra drag på dem.
#34 2020-03-26, 18:55
EdwinTheShooter
Filippinerna har de trevligaste människorna. De är även mycket lättare att få kontakt med folk då de flesta snackar åtminstone lite engelska med självsäkerhet. Detta för att engelska är väldigt integrerad i Tagalog. Har aldrig träffat någon som varit otrevlig, till och med de som traditionellt skulle anses som otrevliga är trevliga mot dig för att du är turist.
#35 2020-03-26, 23:45
HeadsOn
Ursprungligen postat av Eoppoyz
Jag har varit i för få asiatiska länder, men japaner har en tendens att vara mycket trevliga.


Jag hatar japoner - allt ar oishii o kawaii o sugoii

O andra sidan de flesta av min teknik fran Japan; Lexus, Sony, Yamaha etc
#36 2020-03-26, 23:57
Gustaveriksson
Människorna i Saigon (Vietnam) är helt otroligt vänliga. Skulle säga bland de mest vänliga på jorden. De verkade mindre vänliga i norra Vietnam men tror det var för att de inte är lika förtjusta i västerlänningar där? Filippiner är också väldigt vänliga och pinsamt generösa. Blev hjälpt ur shanty town i Manila en gång när jag gick vilse, och de kunde ha utnyttjat situationen men de var så vänliga och tog mig till en taxi.