Vilket land i Asien har trevligast befolkning?

#61 2020-10-19, 14:08
Jon.Holms
Japaner är trevligast!

Thailändare kanske också kan vara ”trevliga”, men det är alltid innan de får dina surt förvärvade pengar
#62 2020-10-19, 14:09
Carl Serung
Ursprungligen postat av Jon.Holms
Japaner är trevligast!

Thailändare kanske också kan vara ”trevliga”, men det är alltid innan de får dina surt förvärvade pengar

Japp.
Skulle säga Japaner och Koreaner.

Koreaner kan uppfattas lite "snorkiga" men alltid trevliga och glimten i ögat.
#63 2020-10-19, 16:23
wwr
Ursprungligen postat av Regista
Av de länder jag besökt tycker jag Malaysia haft trevligast lokalbefolkning. Medan t ex Thailand och Kambodja fått mycket av supa-knulla-slåss-turismen så är Malaysia ett betydligt mer konservativt land vilket också speglar vilka turister som söker sig dit och därigenom lokalbefolkningens inställning till turister. Thailändarna ler och är trevliga men det känns som att de till 50 % gör det för att de är sugna på ens plånbok. Malaysierna var mer reserverade, lugna och nästan lite blyga. Kommer ihåg när jag och mitt resesällskap kom till en mindre stad i Sarawak, med få turister. Första kvällen tog vi en promenad genom stadens centrum. När vi gick längs gågatan så hälsade restauranggästerna oss välkoma och önskade oss en trevlig vistelse i Malaysia/deras stad. Alltså inte inkastare och försäljare utan andra gäster som satt ner och åt. Det har jag inte upplevt någon annanstans.

Malaysia och Sarawak kan vara ganska varierande. Olika etniciteter i landet. Men mindre platser är bra. Se så lätt det är att få långtidsvisum för äldre, men ändå ingen riktig boom. Det muslimska tynger, speciellt på fastlandet.
#64 2020-10-23, 23:55
a4swe
Ursprungligen postat av Richard-III
Singapore är väl det enklaste svaret?

Jag håller personligen inte med hyllningarna i tråden till Filippinerna. De är liksom för Asien vad Jysk är för sovkomfort - billigt och ganska plastigt. Men det kanske en del kan tycka är trevligt?

Kina och Indien är för stora och mångfacetterade för att kunna summeras som ett land, egentligen. Japan och Korea är så slutna och annorlunda att det är jättesvårt att uppfatta någon trevlighet på djupet, men förstås mycket artighet, särskilt i Japan.


Agree, Singapore och ev. Hong kong. De är mest som oss och därmed mest trevliga.
#65 2020-10-24, 16:03
Baalzamon
Ursprungligen postat av juniorobserver
Nu är ju frågan utspridd till Asia Major så jag slår till med Nepal. Extremt naturlig vänlighet och allmänt uppförande. Hästlängder före såväl Thailand, Bali, Ph och andra nämnda länder i tråden. Bhutans och Tibets befolkning är även de högt upp på min lista.

Jag tyckte inte alls om befolkningen i Nepal, åtminstone inte Katmandu. Buttra och otrevliga, nästan "blattiga". Kanske är annorlunda uppe i bergen längre från huvudstaden, där var jag inte, men nere på låglandet mot indiska gränsen var de i alla fall bättre.
#66 2020-10-24, 16:11
holzbrick
Japaner o koreaner
#67 2020-10-24, 17:27
juniorobserver
Ursprungligen postat av Baalzamon
Jag tyckte inte alls om befolkningen i Nepal, åtminstone inte Katmandu. Buttra och otrevliga, nästan "blattiga". Kanske är annorlunda uppe i bergen längre från huvudstaden, där var jag inte, men nere på låglandet mot indiska gränsen var de i alla fall bättre.Det var intressant, för den interaktionen du beskriver har jag aldrig upplevt i Kathmandu. Däremot upplever jag att ju närmre Indien jag rör mig, desto sämre humör får jag. Kan väl ha att göra med att jag tycker Indien är bra mycket mer kaotiskt än Nepal.

Men visst, i jämförelse med övriga Nepal; Pokhara etc, så är väl just Kathmanduborna rätt så urbaniserade i sin attityd.
#68 2020-10-27, 17:26
Andy Frain
Nu har jag inte läst alla sidor, som man borde (sorry)... Jag har spenderat minst en månad som "turist" i Thailand, Myanmar, Laos, Kambodja, Vietnam, Fillipinerna, Malaysia, Sri Lanka och Indonesien...
Sen fem år tillbaka är jag bosatt permanent i Kambodja, det är min favorit bland ovan nämnda länder.

Om någon har frågor eller så, skicka pm eller skriv i tråden så svarar/motiverar jag gärna.