Måste åka till Thailand och Bali i Mars, risk?

#1 2020-03-01, 23:30
bortmedfifittor
Jag är i en sits där det har investeras väldigt mycket pengar i att jag ska åka på behandlingshem i Chiang Mai och senare i Ubud, Bali.

Min resa är planerad mellan 29e Mars och 7e Juni, alltså en jävligt lång tid där borta.

Jag kommer behöva flyga ett flertal gånger. Sthlm-Bangkok-Chiang Mai med Thai Airways.

Chiang Mai-Kuala Lumpur-Bali med AirAsia
Bali-Dubai-Sthlm med Emirates

Jag är förstår 100% livrädd för Coronaviruset och flygplatserna som är fyllda av människor, likaså den icke existerande sjukvården i Indonesien.

Är det någon mer som ska resa till samma område kommande månader och har tips på hur man bör agera? Vågar man riskera att åka öht? Hur ser situationen i Chiang Mai och Bali ut, ni som bor där?

Har inhandlat ansiktsmask, plasthandskar och 90% etanol som desinfektion. Reser som ensam tjej. Är nojjig for real.
#2 2020-03-02, 00:56
snakedoc1
hej!

hade också planer på att resa till just bali men fick avboka dom planerna pga just corona.jag anser att lämna sverige just nu är inte en bra idé,för det första så är flygplatser just nu bland dom farligaste platserna att vistas på,bali är en semester ö och är väldigt livat under just semesterperioden.jag oroar mig för att vara bland en massa människor från hela världen utan att veta vart dom har varit.och om jag blir smittad utomland så finns det en chans att jag blir isolerad där borta och lär behöva bli frisk (om jag inte dör) innan jag får chansen att åka hem.tyvärr så är det många som kmr att resa bort under sommaren och jag kan lova dig att många fler corona fall kmr
dyka upp över hela världen då.bli inte rädd för andra människor men ha respekt för coronaviruset,skulle verkligen stanna hemma i sverige om jag var du,så kanske du slipper bli en smittad person som kommer tillbaka o smittar en massa andra.
#3 2020-03-24, 09:52
hijodejuan
Thai har ställt in flygen nu
#4 2020-03-25, 21:36
miss-fire
Även Emirates har ställt in samtliga flyg. Dessutom är väl Bali på g att stänga ned helt för turism.
#5 2020-03-25, 21:39
FruStormufti
Du måste betala din egen vård där.
Åk.
#6 2020-03-26, 04:34
Domyoji
Nu tycks ju du inte ha ett val längre, skönt o slippa välja för sig själv ibland.

Osäkert om det känns bättre o vara i Sverige än Thailand sett till Corona... Jag är inte påläst så kan inte säga mkt där dock men känns tveksamt.