Norge - Dags att hata!

#1 2006-03-26, 16:38
Gammal Hårdrockare
Det finns ett land som jag aldrig mer kommer att resa till och jag rekommenderar även er att undvika detta land om ni inte redan har varit där och blivit besvikna och chockade över eländet, detta land kallas Norge.
Norge är ett löjligt land och jag har inget gott att säga om detta land.
Norge är fult.
Norge är efterblivet.
Norge har ett löjligt och omanligt språk.
Inga sevärdheter.
Inga städer att tala om (Deras huvudstad och tillika största stad är mindre än Göteborg!)
Det är dyrt.
De gillar att åka skidor.
De är högljudda som italienare och korkade som... ja just det, norrmän!
De är lata.
De käkar mycket sill, valkött och liknande gôr.
Kvinnorna rullar sina egna cigg och ser ut som Zeb Macahan allihop.
Uselt vägnät, knappt några motorvägar alls och vägtullar överallt.
Fullständigt värdelöst välfärdssystem. Lycka till att bli arbetslös eller sjuk där!
Om det inte regnar så snöar det och snöar det inte så blåser det eller också allt på en gång.
De använder ylletröjor som sticks och... Toppluvor! Alltid toppluvor.

En norrman är alltid glad och är han inte glad så beter han sig i alla fall alltid som en glad idiot. Ju dummare någon är, ju gladare människa.
Norrmän skrattar ofta. Gudarna ska veta att de inte har något att skratta åt men skrattar gör de, högt och tydligt så att alla andra kan falla in i det kollektiva vansinnesskrattet.
Får de åka skidor blir de ännu gladare och för ännu mer väsen.
-"SKA VI GÅ PÅ TUR DA!?"
Hojtar Styrbjörn, Bente-Fittmarie eller Olav Slakkuksson och kliver iväg i snön med skidor på axlarna, byfånetoppluvan med käckt virkat mönster långt nedragen i ansiktet och mackor med valköttbullar i ryggsäcken.
Sedan sitter de i någon jävla snödriva vid någon fjällsluttningen i minusgrader och snöstorm och käkar mackor och skriker till varandra. Och skrattar. Högst decibel vinner.
Detta är norges absolut största fritidsintresse. Jo, det är faktiskt sant! Detta jävla "turgående" sitter i deras folksjäl och anses vara höjden av nöje och livskvalite (!)

På sommaren så åker de på semester i Sverige för i sitt eget land har de inte råd att semestra.
De för ett jävla väsen naturligtvis, alla som har haft en norsk familj som granne på någon camping vet vad jag talar om. En normal middagskonversation hos en norsk familj påminner om ett svenskt lägenhetsslagsmål. Och så skrattar de, nätterna igenom.
I Norge finns det knappt några motorvägar och högsta tillåtna hastighet är 80 kmh. Alltså upplever de en enorm frihetskänsla när de får rulla på de svenska motorvägarna - en frihetskänsla de inte klarar av. De stampar gasen i botten så fort de passerar gränsen och är orsak till många svåra bilolyckor i sommarsverige. Detta var faktiskt ett problem som Trafikmagasinet tog upp för några år sedan om ni minns?

Norge är ett mycket fattigt land, i alla fall om man ska se till hur deras land är uppbyggt och hur låg levnadsstandarden faktiskt är hos många. Staten har mycket pengar men korkade som de korkade norrmän de är så kan de inte få någon glädje utav dessa pengar. En privatperson kan samla pengar på hög, ett land, en nation kan däremot inte göra det, det vet varenda skolunge. Utom norska politiker. Tydligen så känner de inte till företeelser som superinflation och pengars värde kontra tillgång och mängd.
Nu sitter de där med ett värdelöst välfärdssystem, risiga vägar och ett mobiltelefonsystem som knappt fungerar mer än i de centrala städerna. Har du tur så kanske du kan få kontakt med din polare i andra änden av kvarteret. Norrmän föredrar att skrika till varandra.

Resten av västvärlden har idag passerat industrialiseringen, nu är det globalt servicesamhälle som gäller. Norge nuddade aldrig ens vid industrisamhället. De fiskar och vann sju rätt på Lotto, dvs hittade olja som mestadels utländsk, inhyrd arbetskraft pumpar upp. Själva är de för lata och inkompetenta. Bredband är bara något som de flesta drömmer om, de som har datorer vill säga vilket inte många har. Det mesta inom både den privata och statliga sektorn går fortfarande på det gamla hederliga sättet. Räknesnurra och mekaniska kassaapparater fungerar lika bra i affären som i banken.
Deras utbildningsnivå är inte bara en utav västvärldens lägsta utan även den sämsta rent kunskapsmässigt. Det finns helt enkelt ingen efterfrågan på norrmän utomlands, de har inte bara rykte om sig att vara lata, de anses även dumma.
Det är inget ovanligt att man på Oslos gator möter sjuttonåringar med kulram och ABC-bok under armen som är på väg till skolan. Naturligtvis vilt gestikulerande och skrikande.
Och så skrattar de. Gud vet åt vad men resten av världen skrattar åt dem.

Det finns bara ett land som jag tycker är värre, och det är... *Trumvirvlar* ENGLAND! JAAAA!!!
#2 2006-03-26, 16:46
nissekula
Mitt första inlägg!!!
Kan bara hålla med. Pga av mitt jobb så jobbar jag ibland i Oslo..Norrbaggarna är världens mest lättlurade folk..

Dom är ett u-land fast dom ett av världens rikaste länder..

Tack för tevlig läsning..


/ nissekula
#3 2006-03-26, 16:57
Subb[a]
En annan anledning till att norrmännen kör vansinnigt fort här i Sverige är ju att deras trafikböter och straff är helt sjuka, som jag hört. Att köra 45 på en 30 väg och få punga ut 1200 spänn här i Sverige känns väl ungefär som att komma undan gratis för dem stackarna.
#4 2006-03-26, 17:07
Tacoritz
Sverige har även andra saker som Norge saknar nämligen raksträckor. Dom kan snigla sig ner för fjället i 35 km/h men dom kan inte hålla bilen rakt i hundrafemtio. Och ändå försöker dom och åker över på fel sida eller ner i diket :sneaky:
#5 2006-03-26, 18:03
M2k
Hehe... mycket stämmer, men "fult" och "inga sevärdheter" stämmer inte. Deras naturscenerier är fantastiska, där saknar vi motsvarighet, särskilt fjordarna i kontrast till omgivande bergmassiv.

Vill lägga till deras lättja. Dom jobbar knappt. Börjar sent och slutar tidigt. Däremellan lustempo, flitigt avbrutet av besök till 'kantinen' för att dricka kaffe, prata och ... skratta.

Dom har dessutom kvar en stark raggarkultur fortfarande. Kolla invasionen till Strömstad på Skärtorsdagen som är helgdag i Norge. Då kommer första invasionen med karavaner av norska raggarbilar och lusar ner sta'n, fulla bilar, fulla norrmän, som skriker och skrattar, och kör runt, runt.

Dom är också världen mest CocaCola-sörplande folk. Om man serverar en norrman skall man inte fråga vad han skall dricka till maten, bara fråga om han vill ha en Cola light eller en vanlig.

Avslutningsvis är dom dessutom skrytsamma. Framhäver gärna sin duktighet, men skrapar man på ytan så upptäcker man ofta att bak hummern gjømmer seg en reke.

Salig Moltas Eriksson prickade rätt redan på Mosebackes tid, när han tillsammans med Helmer Bryds kvartett framförde Norgevisan.`Norge tillhör SverigeŽ
#6 2006-03-26, 19:28
Porris
Dom äter tydligen smör och ost på våfflor också, vilket ytterliggare visar hur korkade dom är...
#7 2006-03-26, 22:55
Teichmann
Håller med i stort, men är inte riktigt så kritisk som GH. Var två dagar i Oslo i somras. Tycker det såg helt okej ut där, men det kan ju ha berott på att det var strålande väder och väldigt grönt. Kvinnofolket där såg riktigt bra ut då, men det kan ju ha varit en fillfällighet. Finns dock så mycket man kan störa sig på med skitlandet. Av någon outgrundlig anledning får man inte köpa alkohol i butiker efter klockan tjugo. Skulle köpa lite lättöl till maten, men icke. Det får man inte göra. Hela landet verkar uppbyggt av stränga restriktioner. På motorvägen får man som sagt köra ännu långsammare än i Sverige. Maxfarten var dock 100, och inte 80 som GH sade. Men det är fortfarande lågt. Sorgligt nog verkar alla acceptera detta också och trafiken går i snigelfart, och man kan inte annat än längta tills man passerar den svenska gränsen. Att de dessutom tar betalt för att låta en köra på de värdelösa vägarna gör en knappast gladare. I övrigt är det fruktansvärt dyrt. I centrala stan har man knappt råd att gå på McDonald's om man inte är tät. Nåja, kanske lite överdrivet, men i stort stämmer det.
#8 2006-03-27, 01:24
EnJaric
GH om jag inte missminner mig, bor Du i Uddevalla!?

Gå då till Kungstorget, läs och begrunda vad som står på stenen som är rest där!

Du kunde varit en av dem!!!
#9 2006-03-27, 01:34
M2k
Ursprungligen postat av EnJaric
GH om jag inte missminner mig, bor Du i Uddevalla!?

Gå då till Kungstorget, läs och begrunda vad som står på stenen som är rest där!

Du kunde varit en av dem!!!
Du menar statyn?

"Från bohusläningarna till Carl X Gustaf genom hvilken de hafva blifvit SVENSKAR"
#10 2006-03-27, 01:39
L.Skugge
Norge suger, speciellt deras centralstation i oslo där det sitter sprutnarkomaner överallt.
MEN, finland, serbien och danmark suger fan ta mig mer. alla dom länderna har varit direkt otrevliga.
England, USA, Hongkong, Italien, Sydafrika är dom trevligaste.
#11 2006-03-27, 01:59
EnJaric
Ursprungligen postat av M2k
Du menar statyn?

"Från bohusläningarna till Carl X Gustaf genom hvilken de hafva blifvit SVENSKAR"


Ja ja ja, häng upp dig på petitesser då, jävla messerschmitt!
#12 2006-03-27, 02:51
andersanden
Det jag upplevde som jobbigast med Norge måste ändå vara hur många Norrmän ser ner på oss svenskar. I deras ögon är vi dumma och orena, men dock relativt billiga som arbetskraft. Norge återvänder jag nog inte till i första taget för att arbeta...