Flyg Bangkok via Oslo till Köpenhamn, vad gäller?

#1 2020-03-15, 09:45
fazzt
Hej
Jag har en flygresa bokad Bangkok -> Oslo -> Köpenhamn på tisdag. Dvs mellanlandning i Oslo. Har läst på lite (14 dagar karantän eller hänvisad till Bangkok igen) (https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm). Men gäller detta även vid flygbyte? Jag kan inte hitta någon info om detta. Har även mejlat Norwegian utan svar.. Någon som vet vad som gäller? (Jag är svensk medborgare och bor i Sverige).
#2 2020-03-15, 09:56
S.O.Stolp
Svenskar som ska återvända hem och som anländer på Kastrup kommer att släppas igenom för att återvända till Sverige. Borde gälla samma i Norge?
#3 2020-03-15, 10:12
Det enda jag hittar är
Utenlandske reisende fra land utenfor Norden som kommer til Oslo lufthavn, må snu og reise hjem. Eller de kan sitte 14 dager i karantene før de eventuelt slipper inn i landet. Dersom den friske reisende ikke kan sendes hjem samme dag, blir de losjert inn på hotell til neste dag.

https://www.ullensaker.kommune.no/aktuelt/nye-restriksjoner-for-reisende...
där den första meningen betyder ungefär "vänd och res hem", vilket i ditt fall betyder "flytta till Thailand".
Då utrikestrafik verkar kunna fortsätta till/från Norge så borde det vara möjligt att byta till ett annat utrikes flyg, i ditt fall till Danmark, men det saknas information om vad som gäller vid internationella byten. På Kastrup ska det däremot gå bra att byta mellan utrikesflyg eller ta tåget till Sverige.

Flygplatsoperatören i Oslo: https://avinor.no
#4 2020-03-15, 10:55
svenallan
Min son landade imorse på Heathrow från Ghana för vidare resa till Kastrup blev rekommenderad av BA att boka om till Landvetter Danskarna kan ändra på studs om de vill vilka som får komma in i Danmark. Landvetter är han iaf i rätt land.