Oangenäma Överraskningar På Flygplatsen?!

#1 2020-07-13, 10:07
Terror-Ister-Band
Har ni haft nagra oskona overraskningar pa flygplatser runtom i Varlden nar ni varit ute och rest? Glomt passet, passet gatt ut? Inte haft giltigt visum? Blivit kroppsvisiterad utav ett gang Tyska mustaschprydda Poliskonstaplar i Frankfurt? Torskat i Tullen?
#2 2020-07-13, 10:40
Merkur
Reste med en bekant, båda med ryggsäckar som handbagage.
I säkerheten säger den uttråkade röngenvakten till min bekante något i stil med: "Du är medveten om att du har en rejäl kniv med dig?"
varpå min bekante direkt tror att han är utsatt för ett dåligt försök till skämt och svarar hånfullt "Hah, vilken jävla kniv?".
Vakterna blir föga roade, drar upp dragkedjan på ett sidofack och drar upp rena, rama Crocodile Dundee-kniven.

En något tryckt situation uppstår, där min bekante plötsligt kommer till minnes att han fick denna "fiskekniv" av en vän för flera månader sedan, lade den i ryggsäcken, som glömdes bort, och försöker förklara att han i all hast valde denna ryggsäck för att packa lite bagage till denna resa.
Vad som följde var femton buttra minuter, ett beslagtagande, uppmaning om att kontakta någon för att vid senare tillfälle få tillbaks föremålet, en ny säkerhetsgenomgång för oss båda och diverse spydiga kommentarer om tanklösa idioter som slösar säkerhetspersonalens tid och resurser.

Vi kom iväg och min bekante vågade aldrig ansöka om att få tillbaks sin kniv.
#3 2020-07-13, 10:51
kalkryggar
Jag är inte rasist MEN: Runt tiden som Bataclan-dådet skedde så var det fan lite obehagligt när några skäggiga muslimer i sån där manlig muslimsk klänning skulle åka med samma flygplan som mig till Paris.

Jag var inte den enda som tyckte det. En äldre svensk herre frågade personalen i terminalen lite försynt om dessa muslimer kontrollerats ordentligt. Svaret var att alla kontrolleras så inget kommer hända. Den äldre herren kontrade då med att,
- Gäller inte det alla som kapar flygplan också.

Givetvis hände ju inget och att muslimernas blickar var stressade och irriterade var nog för att desto fler blickar med rädsla och osäkerhet riktades mot dom.

Men obehagligt måste jag allt erkänna att det var.
#4 2020-07-13, 13:19
GormDenGamle
Mars 2018 skulle jag tillbaka hem med flyget.
När jag landade på flygplatsen, stod där ett flertal poliser samt en polishund för att kolla folk.
Damen med hund kom slutligen till mig, och jag gick vidare. Plötsligt ropar damen "Stopp! Hunden har reagerat på dig, så du får följa med honom där.". Jag skämdes.

När man har sett sådana här program på TV, har man alltid varit cool och intalat sig själv att det går lätt då man är oskyldig. Men fy fan vad nervös jag var!

Den unga polismannen som genomsökte mitt bagage frågade ett flertal gånger varför jag var nervös. Jag sa då att det var på grund av att detta var första gången för mig och att jag inte förstod varför hunden hade reagerat på mig. Det kom även enda en polis och genomsökte mitt bagage.

45 minuter senare hade de så klart inte funnit något, och jag fick gå.
Än idag undrar jag varför hunden hade "reagerat" på mig. Jag har två teorier.
  • Natten före bodde jag på ett hotell i Malmö för att komma lättare till Kastrup. Normalt när man checkar in, visar man sitt pass, vilket jag också ville. Men han i receptionen sa att det inte behövdes. Fick en dålig känsla och tyckte det var märkligt. Så kanske jag har fått något på mig därifrån.
  • Jag satt bredvid en väldigt fet utländsk man på flyget. En så fet så att det flyter ut. Och han blev också stoppad. Kanske han hade tagit något, och överfört det på mig på något sätt.
#5 2020-07-13, 13:36
Oskars
Skulle flyga till Amsterdam för att fira nyår med några polare för ett par år sedan. Anländer lite försenad till Arlanda och ställer mig i kön för att checka in. Precis när det är min tur tar jag upp mitt pass och ser hur något ramlar ur det - givetvis är det själva försättsbladet i plast där all relevant information finns. Får höra att det är kört av personalen i disken, det är bara att åka hem då alla senare flyg är fullbokade. Skam den som ger sig tänker jag och kutar ut för att klippa en taxi til polisstationen på Arlanda.. frågar snällt om jag går pysa före barnfamiljen som står i kön och fixar ett sånt där rosa, provisoriskt pass för en tusenlapp eller vad det nu var.

Hoppar in i en vändande taxi och checkar in. Hinner nätt och jämnt fram och personalen vid boardingen var schysst och släppte in mig trots att de precis stängt gaten.

Andfådd stegar jag in på planet till kompisarnas jubel. Sean dess är jag iaf jävligt noga med att kolla passet och dess giltighet långt innan flyget går.
#6 2020-07-15, 14:27
Sqeptisk
Krav/rekommendation på munskydd vid flygning som passagerare?
#7 2020-07-16, 00:50
Övriga resediskussioner --> Flyg: allmänt
/Moderator