Hitta diskussioner med liknande innehåll

Koh lanta och Krabi

#1 2006-05-18, 15:31
pawwe
Tjenixen på er,

Skall på min egentligen första riktigt långväga semester över nyår.
Vi skall bo 1vecka på krabi och 1vecka på koh lanta, en kombinationsresa med Apollo.
Ville kolla om och vad man skall göra på dessa två ställen. Skiljer dom sig mycket åt? Det är inte party och röjj jag är ute efter, utan mera soft. Med bad och sol.
Har hittat en del info här på forumet, men vad skiljer dessa två resemål åt? Eller är det rent av rätt likadana?
All info uppskattas hjärtligt
//Pawwe
#2 2006-05-18, 21:31
Mula
Krabi är ju en stad, och den är väl rätt OK, men jag tror inte du ska vara en vecka där? Antar att du ska bo i Ao Nang eller på hat Rai leh?
Dessa ställen är lite mer livade, inget jätteröj men lite diverse barer och restauranger. Jag tycker personligen Ao Nang är rätt trist, men man kan ta båt därifrån över dagen till Rai Leh som har riktigt fina stränder.

Koh Lanta är en riktigt mysig ö om du vill ha lite lugnt. Jag var första gången på Lanta 2002, då fanns det ingen charter dit, och då var det ligga på stranden på dagarna och sitta i bungalowernas restaurang och dricka kall öl på kvällen. Då fanns det definitivt inget partyliv där (jo kanske nåt ställe om man orkade åka till själva staden som ligger längst norrut på ön). De finaste stränderna på Lanta ligger på norra delen av ön, det blir rätt stenigt om man åker en bit söderut.

Men bägge ställena är bra, tror du kommer få en kanonsemester!
#3 2006-05-18, 21:34
Konsensus
Undvik Krabi!!!
Ta dig ner till Ao Nang, sen longtailbåt till Rai Leh beach och bo där istället!!
Tycker du ska undvika Krabi iaf...
#4 2006-05-18, 21:39
Mula
Det går förresten utmärkt att åka longtailbåt direkt från krabi till Rai Leh också över dagen (om du nu bor i Krabi town).
#5 2006-05-18, 21:44
k_k
Ao Nang är okay om du vill ha allt serverat på ett fat, det är ungefär som Mallorca. Något som dock är bra är att det finns väldigt många fina stränder du kan ta long tail båt till: Chicken, Poda, Rai Leh, och många fler.
Om du gillar att snorkla så finns det väldigt många båtar som åker ut dagligen.

Det absolut sämsta med Ao Nang är att det finns en jävla massa skräddare som vill kränga massa kläder, det är bara att ignorera dem eller säga att du är från Finland ( Det funkar för det sa jag när jag ville jävlas lite)

Ett annat tips är att skippa allt vad pizza och hamburgare heter när du är där, smaka istället på det thailändska köket som är förbannat gott....
#6 2006-05-18, 22:47
måns
Fan va sugen jag blir på att åka till Thailand nu En annan får hålla sig till Cypern i 2 veckor, åker imorgon. Nåja, bättre än inget. Kanske..
#7 2006-05-18, 22:52
-jOE!
Passa på att ta dykcert! Det finns en bra dykfirma som drivs av en svensk familj på Koh Lanta, rekommenderas!

www.lantadiver.com
#8 2006-05-19, 10:06
pawwe
Tack för tipsen! Jo jag skall bo på Ao Nang i krabi. Och dykcert har jag, så kanske det kan bli något dyk på ett scysst ställe. Men jag skall absolut kolla upp stränderna man kan åka longtail båt till, Om jag är på jakt efter den vitaste stranden med absolut minst befolkning/turister vilken är det då som gäller...?
#9 2006-05-19, 10:32
Porridge
Den vitaste stranden med minst befolkning/turister är oftast en kombination som inte går ihop

Jag har varit på Koh Lanta tre vintrar i rad nu så lite tips har jag väl att komma med. På Lanta är det turistigare ju längre söderut på ön du kommer (det vill säga ju närmare Saladan som är huvudorten på ön) men så är stränderna bättre också. Söderöver blir det stenigare och stenigare, men ett bra mellanting är Phra-Ae Beach, eller Long beach som den också kallas. Det blir djupt väldigt fort och det är inte alltför mycket sten, och mestadels backpackerturister (även om charterturister börjat hitta hit också. Min personliga favorit är Khlong Khoang beach där jag bott dom senaste två åren. Stranden är inte bra, massor med klippor. Men det är bara att ta vespan och dra till lämplig strand när badandan faller på. Men man slipper alla barnfamiljer och charterturister samt att den enligt mig bästa strandbaren finns här, nämligen "Sound Shack" som hör ihop med "Blue Andaman Lanta resor"t.

Det du inte får missa när du är på Lanta är i alla fall att hyra en vespa och blåsa runt på. Åk över till östra sidan av ön och beundra den vackra utsikten när du är högst uppe på berget som ligger mitt på. Besök Lanta old town som är en genuin gammal "stad" byggd på pålar ut i havet. Åk längst söderut på östra sidan och kolla in sjözigenarnas by. Längst söderut på den västra sidan är det väldigt läckra klippformationer och en bedårande utsikt. Sen tycker jag man ska ta en dagstripp till Koh Rok, en vacker nationalsparkö med varaner och grejor, samt fantastisk snorkling runtom.

Bäst äter man enlig mig på "Sea View Restaurant" som ligger i Saladan. Bra priser och makalöst bra fisk och skaldjur. Grillad snapper med vitlök och peppar rekommenderas å det varmaste. Nedsköljes naturligtvis med ett lagom antal Singha alternativt Chang

När det gäller Krabi så snackas det om att det är en stad. Är det inte. Krabi är ett "landskap" där även Koh Lanta ingår. Huvudorten heter dock Krabi Town. Men hur som haver, Ao Nang är inget vidare. Där vill man inte vara mer än vad man behöver. Som andra säger, ta en Long tailboat till stränderna. Är man inte rädd för lite strapatser så går det faktiskt att gå mellan de flesta stränder, rep ligger utlagda på dom brantaste partierna så man kan kravla sig upp. Annars är det bara att hugga en longtailbåt igen och åka till nästa strand. Min favoritstrand i området runt Ao Nang är Tonsai beach, minst turister och mest avslappnad stämning. Tyvärr även den lite stenig, men det är väl därför den är lugnast också.

Nåväl.. Hoppas jag hjälpte dig nåt.
#10 2006-05-19, 20:11
Moffegrev
RÄtt nära till Phi Phi Islands om du vill supa och festa.
#11 2006-05-19, 22:08
Mula
Ursprungligen postat av Moffegrev
RÄtt nära till Phi Phi Islands om du vill supa och festa.


Tja, det tar ju en timme eller så, inte direkt longtail-avstånd
har dom byggt upp mycket på Phi Phi igen efter tsunamin?
#12 2006-05-19, 22:10
Mula
Ursprungligen postat av Porridge
Koh lanta-tips


Tack för de tipsen, mycket bra! Jag har ju inte varit på Lanta på några år men tänkte försöka planera att åka dit igen i vinter. Jag åker förresten till Thailand nu på tisdag, men då blir det Koh Samet istället