Flytta utomlands - förslag på länder

#61 2021-01-23, 21:23
tangerinescience
Ursprungligen postat av ArrigoSacchi
Jag vet, jag observerar det samma. Man är längre bak än Sverige på kaosskalan. Men vi som kommer ifrån Sverige vet precis vad som väntar.

Brottsmässigt och "kaoz"mässigt känns det som att vi är där Sverige var under det tidiga 00-talet.

Bor du i NL? Kan du berätta lite mer om hur det är med avseende på trygghet?
#62 2021-01-23, 21:26
Siegfrid
Ursprungligen postat av tangerinescience
Det är detta som är intressant, vilka länder där lokalspråket är ett krav och inte. Mitt intryck är att Tyskland och Frankrike kräver kunskaper i deras språk medan t ex Nederländarna är mer vana vid att använda engelska. Har du erfarenhet av att bo i något av nämnda länder?

Nej, min kunskap om Tyskland är andrahands från folk som flyttat dit i jobbet.
#63 2021-01-24, 05:10
ArrigoSacchi
Ursprungligen postat av tangerinescience
Bor du i NL? Kan du berätta lite mer om hur det är med avseende på trygghet?


Det är inte i närheten av så illa som Sverige, men fröet får mångkulturell kaos är sått och kommer möjligtvis att blomma ut i framtiden.

Det känns som Sverige under det tidiga 00-talet, det finns där, men under ytan och i det tysta.

Just nu har det mest varit våldsamma corona upplopp. Lär bli fler. Vi har nyss blivit inlåsa i Curfew, mellan 21-4.30 är det 95 euro böter på att vistas utomhus. Detta lär bli våldsamt som bara den de kommande dagarna, överväger denna gången att faktiskt delta själv.
#64 2021-01-24, 05:46
Favoritgame
Att det inte talas mer om Norge, Danmark och svensktalande Finland i denna tråd? Relativt liknande som i Sverige och man klarar sig ofta ganska så bra på svenskan. Lönerna är bra och samhällsklimatet mera stabilt.

Känns lite långsökt med länder som Spanien, Nederländerna, Frankrike & Tyskland om man inte kan det lokala språket vilket svenskar sällan gör. Andra länder är ju USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland om man kommer in på rätt ställe och sök er mot framgångsrika landsdelar/städer.
#65 2021-01-25, 17:07
OversteSenap
Ursprungligen postat av tangerinescience
Tack för tipsen. Kan du berätta mer om vad du menar med att Amsterdam "är kaos"?

Med kaos menar jag inte att det är fullständigt omöjligt att bo där, men den organiserade brottsligheten börjar bli ett stort problem där nu, så vill du fly Sverige för att slippa den biten så kommer du få den där borta istället. Men precis som i Sverige handlar det om i vilka områden man väljer att röra sig i. Invandrargäng ska man absolut se upp för i Amsterdam, speciellt afrikaner. De är många gånger ute efter att råna och misshandla och gör det för nöjes skull och med ganska mycket övervåld.

Jag upplever det som att det ändå är relativt säkert att knata ute på nätterna, så länge man inte går ensam. Det kanske låter som "ett Sverige" redan, men det är det inte. Jag är dock helt övertygad om att det inom kort kommer att utvecklas till det kaos vi har på den fronten här i Sverige. Av de vänner jag har som är uppvuxna i Amsterdam och fortfarande boende där, säger nästan alla att speciellt muslimerna börjar bli ett obehagligt problem. Speciellt knivrelaterat våld börjar bli vanligt.

Den tystnadskultur vi har i Sverige bland de kriminella gängen börjar bli ett lika stort problem där borta också, så det blir allt svårare att lösa brott.
#66 2021-01-25, 21:55
Bucketshop
Ursprungligen postat av tangerinescience
Klart det går att lära sig men nu är frågan vilka länder som accepterar engelska. Hade vi varit inställda på att lära oss ett nytt språk kan vi ju flytta var som helst som är bra, men nu är vi intresserade av någonstans där engelska är accepterat.


Då känns väl Storbritannien som det givna valet? Det är ju en sak att du kan snacka engelska på jobbet, det är ju en annan sak att leva sitt vanliga liv när man inte pratar språket. Det blir väl extra tydligt ifall du har barn, det lär ju bli rätt märkligt att inte alls kunna hjälpa kidsen med läxor, inte kunna prata med deras kompisar etc.

London är såklart dyrt, men är ni båda utbildade så är det inga problem att leva ett normalt bekvämt liv där.
#67 2021-01-26, 00:51
Exfactor
Ursprungligen postat av tangerinescience

Det viktiga för oss är, i prio-ordning
- Bra för barnen (bra barnomsorg och skolor)
- Bra karriärmöjligheter, helst inom stora internationella företag
- Trygghet
- Låg skatt eller höga lönenivåer
- Fin natur


Visserligen inte i Europa men Abu Dhabi eller Dubai? Alla pratar engelska. Du bockar av allt på listan förutom ev fin natur hehe. Men det är inte långt till vackra områden såsom Hatta, Ras Al Khaimah eller Saadiyat Island. Väldigt nära Oman som har en väldigt vacker natur
#68 2021-01-26, 21:33
wiild
Om ni är akademiker med bra karriärer borde ni inte söka råd gällande viktiga livs- och karriärsval på Flashback.
#69 2021-02-07, 02:24
Pa.Forever
Mina topp 3 länder att bo i.

3.New Zealand
2. Canada
1. Usa
#70 2021-02-07, 05:09
Ursprungligen postat av Favoritgame
Australien


tyvärr svårt under lång tid såvida inte redan har uppehållstillstånd. 2021 är i princip redan kört och många står redan före i kö till 2022.
#71 2021-02-09, 19:39
Pepparkakan78
Ursprungligen postat av ArrigoSacchi
Fast sen är prisläget sinnessjukt i London.


Lönerna i London och UK är inte så höga som många tror, tvärtom. För många jobb är de riktigt låga, mycket lägre än de lägsta lönerna i Sverige. Dessutom är bostadskostnaderna här höga och barnbidrag är behovsprövade och ges inte till familjer där en tjänar mer än £60k. Standarden på bostäder och livskvalitén är sämre än hemma också. Barnomsorg är dyrt och kan kosta £1000 per månad och barn. Att pendla med tåg och tunnelbana är också dyrt, liksom att äga bil. Så jag skulle inte rekommendera någon som har familj att flytta hit från Sverige för att få det bättre ställt, såvida man inte tillhör de fåtal lyckligt lottade som tjänar £90k per år eller mer.
#72 2021-02-19, 16:25
Harrywinston
Ursprungligen postat av tangerinescience
Är det inte rätt krångligt med visa-regler för USA? Är även inte så sugen på att ha typ 2 veckors semester som de väl har där om man ens får något.

Irland vet jag inget om. Har du någon kännedom kring skolsystem och så, är det dyrt med bra skolor t ex?


Det är rätt krångligt men om ni har kompetens så kan företagen ordna med detta åt er. Du är så klart medveten om att över 50% av arbetarna på techbolag i Silicon Valley är utländska va?

Men du får ursäkta om jag förmodar att du och din sambo inte riktigt har vad som krävs för att arbeta här i USA. Du tjafsar redan om semester innan ni ens bestämt er vilket land ni vill jobba i. Det kanske är bättre att ni stannar i Flen trots allt.

Två veckors semester gäller för övrigt mest för pöbeln, typ mexikaner och de andra som ni jämför er med. Själv har jag 5 veckor och de flesta högutbildade jag känner har minst fyra veckor. Det är nämligen så att här i USA förhandlar man själv med arbetsgivaren och om du har en eftertraktad kompetens kommer du få väldigt bra villkor. Det är inte LO som förhandlar åt dig här.