Risktänk bland ryssar och indier? Hur funkar det?

#1 2021-02-23, 22:39
GritGrit
Jag har ägnat otaliga timmar åt att titta på videos med galna ryssar som krockar, sätter sig på hinkar med smällare i, voltar med en traktor i en brant slänt, alternativt sänker en Lada Niva i floden när de ska köra över. Det är skoj och jag är en enkel människa med simpel humor. Nå.

Sedan såg jag en reseblogg från Indien där exakt samma fenomen verkar förekomma. Familjer stannar och tar en picknick på motorvägen, bokstavligt talat. En gubbe kör MC med två barn framför sig och en machete på ryggen (sant!). Bilen saknar ett framdäck, skitsamma, kör ändå med last på taket. Livsfarliga elledningar, galna lösningar på allt, noll risktänk.

Jag funderar på vad det här fenomenet beror på. Jag vet att man inte kan basera sin syn på ett helt lands kultur utifrån ett antal videoklipp på Youtube, men du kan garanterat inte hitta motsvarande klipp
från Sverige.

Vad kan förklara det?
- Alkohol?
- En manlighetskultur där man ska vara helt jävla galen?
- Risktänk är en lyx förbehållet rikare länder?

Samtidigt så måste det vara ett helvete med vård i såväl Indien som Ryssland öster om Uralbergen. Att hålla sig frisk, tänderna och benen i behåll borde vara en prio.

Vad säger ni vana resenärer i Ryssland och Indien. Ger Youtubeklippen en sann bild av den ryska och indiska folksjälen, eller är det en ren nidbild?

Exempel Ryssland:
https://www.youtube.com/watch?v=L1sWIooY-fI
(kolla särskilt 0:57 där en kille klipper håret med en gasolbrännare)

Exempel Indien:
https://www.youtube.com/watch?v=mPne-q4ynts&t=292s
(kolla 4:38 när han kommer in på bilkörningen)
#2 2021-02-23, 22:52
creepingdeath
va ska indierna göra hade du tänkt? tror du deras volvo xc90 är på verkstan
i ryssland är det rimligen alkolholrelaterat
#3 2021-02-23, 23:03
GritGrit
Ursprungligen postat av creepingdeath
va ska indierna göra hade du tänkt? tror du deras volvo xc90 är på verkstan
i ryssland är det rimligen alkolholrelaterat


De som har råd med en traktor, mc eller bil i Indien idag ligger på ungefär samma inkomstnivå som min farfar på 1940-talet. För honom var bilen en klenod som man tog hand om. Man hade sparat till den. Man gav den rundsmörjning. Inte fan åkte man runt med den med tre däck om ett hade gått sönder.
Det söps rätt bra i Sverige också på den tiden, men inte tog man och körde ut med sin Fergusson Grålle på nattgammal is bara på skoj.
#4 2021-02-23, 23:08
Haddoque2
Jag har bott i Indien och där jävlar körde man helst inte själv. Inte för att man inte kunde utan för att man riskerade att bli lynchad efter en ofrånkomlig krock även om man inte var vållande.