Bangladesh

#13 2021-06-14, 05:35
Magica-Lazio
Ursprungligen postat av Hew18
Säkert ett trevligt ställe att åka till för mat och kultur, har funderat på att åka själv. Dock så har den ju blivit mindre attraktiv med tanke på att Bangladesh har flyttat till sverige.

Sedan är det ett muslimsk land så om du tänker åka dit för ragga på brudar så kommer du nog bli besviken är min gissning, även om du ser ut som en fotomodell.


Vill bland annat besöka den rosa moskén i dhaka. Ser väldigt speciell ut och är ett måste. Bor väl inte överdrivet många bengaler i Sverige.

Det var mest plus i kanten att träffa lite brudar där men det är inte prio. Vill mest ha sevärdheter och god mat.

Är även inne på Pakistan och centralafrikanska republiken. Men jag ska nog börja med Bangladesh. Både Pakistan och Bangladesh verkar ha genuint trevliga människor, som faktiskt är det på riktigt.

Ta t.e.x Indien som matmässigt liknar Bangladesh och Pakistan men efter det slutar likheterna. Indien är ett av världens mest rasistiska länder, indier hatar utlänningar oavsett man är svart eller vit.

Sedan så har i princip Bangladesh och Pakistan noll turism och man kan då tro att det är enbart därför dom är genuint trevliga där. Medans Indien har turism. Däremot är det inte hela sanningen. Indier är extremt otrevliga på icke turistorter också (som de större städerna och inte goa).

Speciellt den muslimska delen av befolkningen i Indien är väldigt ogästvänliga. Medans muslimerna i Bangladesh och Pakistan är hur trevliga som helst.
#14 2021-06-29, 06:33
AldrigMeraMagaluf
Jag har faktiskt backpackat i Bangladesh, även om det är några år sen nu. På tre veckor där träffade jag en (1) annan person utan anknytning till landet som enbart hade kommit dit för att turista. Det ledde till att jag blev behandlad som en filmstjärna vart jag än åkte.

Även jag fick gratis mat på restaurang, vilket var trevligt, men det gick ganska fort att tröttna på att ständigt bli stoppad på gatan för att folk ville ta selfies med en. Det tog vansinnigt lång tid att gå den kortaste sträcka och att någon skulle kunna gilla att vara ensamt var helt obegripligt för bangladeshierna så det kunde man glömma. Som tur var var invånarna åtminstone trevliga, inte som i Indien.

Maten var inte alls lika omväxlande som i grannlandet, men god. Aloo bharta låter smarrigare än "potatismos" och är det också. Bharta av alla de slag kan jag verkligen längta efter ibland, fortfarande.

Folk talar i allmänhet inte urdu utan bengali, och det är mycket färre som kan engelska än i Indien. Alla i närområdet engagerade sig dock i jaga rätt på någon engelskspråkig om jag behövde fråga något (filmstjärna, som sagt).

Dhaka var inte den trevligaste stad jag har besökt (särskilt inte som de slaktade kor med kniv på gatorna just när jag var där, på grund av eid) men utflykterna till landsbygden var fantastiska. I det delvis buddhistiska Bandarban var det svalt och min värd från något minoritetsfolk bjöd på te och grodlår. I Sundarbans åkte jag båt, drack smuggelgin och undgick att bli uppäten av människoätande tigrar. Uppe i tedistrikten odlade de ananas. I Khulna upplevde jag mitt livs i särklass mest bisarra dag, och blev mer eller mindre kidnappad av en bekants bekant, en lesbisk affärskvinna som inte kunde engelska men försökte hångla upp mig i hissen när vi skulle till något möte med VIP:s som ville träffa filmstjärnan. Med mera, med mera.

Bangladesh är verkligen inte enkelt att resa i, och jag låste in mig på hotellrummet och tröståt choklad i ett par dagar i mitten, men det var extremt intressant. Och det är enda gången i mitt liv som jag har blivit körd i limousine ut till flygplanet :-)