Vad får folk att resa till länder med hög kriminalitet ?

#37 2021-09-16, 19:31
Yarpyarp
Ursprungligen postat av CoinsEye
Låter logiskt faktiskt! Om man går ner på politisk nivå så kanske denna grupp till stor del återfinns i det vänstra spektrumet?


Tja alternativt väldigt höger om man ser det på så sätt att konservativa religiösa har liknande teorier om mänskligheten. Det är helt klart ett vänsterslödderfenomen att semestra i skithål utan någon som helst plan dock, kristna fanatikerna tror ju åtminstone att dom ska omvända barbarerna, vänsterslöddrena går ju bara igång på allt som inte har med sina egna och sitt land att göra. Skicka dom till Danmark så får ni se förtjusningen i deras ögon när dom inte förstår ett ord, tror helt klart det är en psykisk störning eller trauma.
#38 2021-09-27, 08:40
Limma skinkbit
TS frågade även om diktaturer.
Säkerheten i diktaturer kan vara riktigt god. Nordkorea är förmodligen det tryggaste landet man kan tänka sig som turist, förutsatt att man inte gör något dumt...

I de flesta fall skulle jag säga att det gynnar förmodligen befolkningen mer än regimen om man åker som turist och spenderar pengar i ett land, så länge man inte stänger in sig på nåt all inclusive-ställe. Just Nordkorea är dock ett undantag eftersom det inte finns några andra alternativ än all inclusive, den utländska valuta du spenderar i NK går till staten, dvs familjen Kim.
#39 2021-10-10, 18:45
Qwrekt
Min filosofi är att varje land har något spännande att erbjuda. Historiskt/kulturellt/sevärdigheter/mat etc. Oftast i alla länder är ju en handfull rötägg resten är normala människor som vill leva ostört.

Visst nu har jag inte varit i något diktator land än och varit i hyfsat säkra länder. Men skulle gärna upptäcka typ Nordkorea , Brasilien, kina, ryssland Turkiet mfl.

Även fascinerande med det absurda/mörka/skrämmande också. Sen tror jag det finns guldkorn överallt.
#40 2021-10-10, 18:53
Proggrogg
Handlar väl främst om de som fått PUT och reser hem för att ”hälsa på” och för att de får ut mer av bidragspengarna i hemlandet.