Hitta diskussioner med liknande innehåll

Lofoten

#1 2006-06-06, 13:09
KATOmatic
Har sökt runt men på forumet inte hittat ngn speciell info om resmålet.

Jag skall i sommar resa till Lofoten med en kompis, var där för några år sedan med familjen och tänkte: "Hit måste jag igen!". Jag undrar om ni har några rekommendationer beträffande vandringsleder osv, vi tänker mestadels bo i tält.

Något speciellt ställe man måste se? Det skulle vara guld att kunna hyra någon liten roddbåt och sticka ut för att dra upp sin egen middag.
#2 2006-06-07, 12:46
skinner5000
Jag hyrde en Rorby i Offersö på Lofoten. Mycket trevligt ställe. Där hängde vi sedan på en fiskebåt (kanske 15m lång) ut på havet där vi fiskade osv. Fick en torsk på över 10kg en polare fick en stor lax. Kravet för att vi skulle få följa med var att vi hälpte till med att tömma några nät vilket var gjort på kanske 30min.

Ett annat tips är att åka upp till Bleik och Andenes och åka på Valsafari. Vill du inte betala för dig så kan du gå i hamnen en morgon och fråga om någon valfångstbåt behöver hjälp. Då får du garanterat se valar...
Har själv inte provat detta men en gammal klasskompis har och han fick efter lite runtfrågningar hänga med ut en dag.

Har du pengar så ta buss eller bil till Bodö på fastlandet. Där kliver du på färgan som går via Röst till Väröy. På Väröy så bor du på ett pensionat som ligger i en prästgård. Det var bra priser och fina rum. Pensionatet drivs av två systrar som är grymt trevliga och kan ge bra turförslag.
Kliv sedan på färjan igen och åk till Lofoten. Där du fortsätter din tur.

Vart exakt i Lofoten hade du tänkt att vandra?