Hur fly landet utan rätt papper?

#25 2021-11-18, 16:58
IcyHeart
Ursprungligen postat av vasaboy28
Vad är det som är konstigt? I dagsläget är det mycket som är oklart kring Sveriges applicering av vaccinpass,så att då utgå från att det som står på de olika myndigheternas sidor på något sätt gäller, är mer än lovligt naivt.

På vilket sätt saknas det diskussionsunderlag? Var god specificera. Vi vet som som tidiagre sagt inte hur vaccinpassen kommer slå mot medborgarna. Kan man flyga i trafikflygplan med fler än 100 personer ombord om man inte är vaccinerad? kan man med egen bil ta sig till exempelvis Rumänien utan att avkrävas dokument som visar att man är vaccinerad(verkar ju duga med PCR test på många håll, kanske bara Sverige som är extremt)


Edit: Såg nu i din posthistorik att du är en mycket motiverad/extrem vaccinförespråkare så att du inte gillar min trådstart är förståeligt. Men försök att hålla din bias utanför denna tråd, som jag skrev i TS så ska denna tråd inte handla om om covidvaccin är bra eller dåligt. Därför ligger den i denna forumdel, det intressanta är hur man flyr en totalitär stat utan rätt dokument(vi är sannolikt inte där ännu, men som sagt är det mycket som är oklart)


Och jag har redan besvarat ovan:

Det saknas diskussionsunderlag, för att det du efterfrågar är ju bara extremt enkel information. Som, som sagt, går alldeles utmärkt att inhämta ifrån UD, samt från flygbolagen. De har dagsaktuell information.

Därmed lämnar jag den ointressanta tråden och hoppas du lär dig eftersöka information på egen hand. 😆
#26 2021-11-18, 18:58
Messerschmittzz
Så du ska fly landet för mer frihet utan covidintyg med två små barn under 10 år. Och så undrar folk varför det ska finnas krav på föräldrakunskap.
#27 2021-11-19, 12:46
Jultrollet
Inget för Prepping och survivalism så vi provar här istället.

Prepping och survivalism --> Övriga resediskussioner
/Moderator
#28 2021-11-19, 19:19
vasaboy28
Ursprungligen postat av IcyHeart
Och jag har redan besvarat ovan:

Det saknas diskussionsunderlag, för att det du efterfrågar är ju bara extremt enkel information. Som, som sagt, går alldeles utmärkt att inhämta ifrån UD, samt från flygbolagen. De har dagsaktuell information.

Därmed lämnar jag den ointressanta tråden och hoppas du lär dig eftersöka information på egen hand. 😆Din subjektiva åsikt är att det saknas diskussions underlag. Och det beror på sannolikt att du inte har kognitiv förmåga att sätta dig in i ett scenario där man vill fly en represiv stat utan att ha tillgång till rätt dokument.
#29 2021-11-19, 19:21
vasaboy28
Ursprungligen postat av Messerschmittzz
Så du ska fly landet för mer frihet utan covidintyg med två små barn under 10 år. Och så undrar folk varför det ska finnas krav på föräldrakunskap.


Att fly ett en represiv stat/ett totalitär samhälle (säger inte att vi är där i dag) och ta med sig sin avkomma är alltså något negativt enligt dig. Tack då vet jag.

Hade du något av värde att tillföra tråden?
#30 2021-11-20, 09:26
noixdecoco
Det är inga problem att åka mellan EU-länder utan coronapass. Jag är bosatt söder om de nordiska länderna och ett omfattande system för coronapass finns sedan rätt så länge. Tidigare lite lättare så det räckte med PCR-test för att gå på restaurang. Framöver 2G för de flesta områden så det är vaccin för att få gå in och ta en kaffe på Starbucks. Det system Sverige pratar om att inför verkar snarlikt (om än mindre omfattande) det som används i Holland med differentierad inträde (3G vissa områden, 2G vissa områden). Det är en poppis modell i hela västra EU så du bör söka dig österut eller utanför EU.

Så till frågan om hur du kan göra detta. Det har redan besvarats i tråden. Sätt dig i din bil och kör över Öresundsbron, sedan vidare till Tyskland. Därefter vidare till kanske Bulgarien? Det sker inte kontroller mellan länderna. Jag kör själv mellan 3 länder ett par ggr i veckan och är inget problem alls att komma in. Du kan ärligt talat köra hela vägen till Belarus eller Ukraina genom Tyskland och Polen utan någon kontroll av dina vaccinpapper. Att du tar dig utanför EU kan vara ett bra val för det vankas 2G i stora delar av EU.
#31 2021-11-22, 10:17
Running_man
Ursprungligen postat av vasaboy28
Du borde studera trådstarten. Jag är inte intresserad att ta mig till våra grannländer när även dessa har eller planerar att införa vaccinpass och därmed begränsar rörligheten för ovaccinerade.

Kan man editera sin TS? Jag måste varit förbannat otydlig sett till dom svar jag hittills fått....

Du kan alltid ta dig vidare därifrån. Jag skrev inte att du tvunget måste stanna för evigt i exempelvis Finland.
#32 2021-11-23, 18:08
rtyuio
Ursprungligen postat av vasaboy28
Med anledning av dagens besked kring sk vaccinpass.

Ponera att jag är ovaccinerad och pga av rådande läge vill lämna landet med min familj(fru , 2 barn under 10 år).

Nu är det ju fortfarande lite oklart bad regeringens utspel landar i men om jag vill ta min familj och lämna Sverige för ett land som inte gått full DDR, hur går jag då till väga. Våra närmsta grannländer har ju liknande system,så att ta sig över gränsen till Norge obemärkt är ju görbart. Men det leder ju inte till en friare tillvaro.

Så tips på hur man lämnar Sverige utan att ha rätt dokument mottages tacksamt.

Obs! Detta är ingen tråd huruvida vaccinpass är bra eller anus. Det får tas i forumdelar avsedda för ämnet.

Hej TS. Landvägen kommer nog vara ganska krångligt. Kanske fundera på att införskaffa segelbåt och fly på det sättet? Kanske du kan segla ner till Afrika? Eventuellt korsa Atlanten? Jag brainstormar här då jag också ser detta som en nödlösning för det totalitära 1984 skitsamhälle som komma skall i Europa och västvärlden. Folket jublar som idioter och tänker inte längre än näsan när de ger upp sin frihet för falsk trygghet.
#33 2021-11-25, 10:08
De sista resorna jag tagit till och från Danmark har det inte kollats vaccinpass. Det har dock kollats legitimation. Gissar detta görs för att få slut på illegal immigration. Jag menar det är liknande koll vid polska gränsen. Sedan skall du bara över Polen och Ukraina. De har väl heller inte krav på vaccinpass. Eller har de det?
#34 2021-12-01, 08:28
kobent
Det är väl bara att dra fattar inte problemet?

Negativt PCR gäller typ överallt förutom USA.

Jag packade och drog utomlands i år jag är ovaccinerad, sluta gör nån jävla politik av det ditt jävla troll bara för att du är efterbliven och inte klarar av läsförståelsen.

Vaccin pass gäller för sammankomster över 100 pers tex idrott eller teater.
#35 2021-12-01, 16:59
melvein
Bra och intressant trådstart tycker jag. Sverige har förvisso inte lika hårda restriktioner som många andra länder i Europa, men det kan ju ändras när som helst, så det är väl lika bra att vara förberedd. Spontant känns det kanske som att vissa delstater i USA vore det bästa alternativet, fast då är väl problemet att man inte tillåts flyga med planen som tar en dit om man inte är vaccinerad.

Annars kunde man ju hoppas att det skulle finnas kommuner i Sverige som väljer att se mellan fingrarna på statliga direktiv, då vore ju det kanske ett alternativ.
#36 2021-12-01, 17:07
GylleneUttern2
Den här skiten händer globalt så jag ser inte meningen. Ska man gömma sig/kriga är sveriges skogar inte fy skam faktiskt så jag stannar.