4 veckor i Mexico, Guatemala och Belize

#1 2021-12-13, 15:00
GregerGrottman
Tjena,

Ska resa med bruden under 4 veckor i januari. Tanken är att börja med 3-4 dagar i Mexico City, sedan vidare till Guatemala i 1 vecka följt av Belize i strax över en vecka för att sedan avsluta i Mexico igenom i runt 1 vecka innan hemresa från Cancun.

Vi har hyfsat koll på vad vi vill göra i Mexico men skulle vilja ha lite tips på vad som är värt att göra i Guatemala och Belize? Tror ni att det är smidigast att utgå ifrån Guatemala City och sedan röra sig mot Beliziska gränsen landsväg, eller istället fråga från Gautemala City till Belize CIty?
Sista frågan är angående hur det är att ta sig runt i dessa länder utan att kunna nämnvärd spanska? (kommer ihåg lite från spanskan i högstadiet, men inte mer än så

Tacksam för alla tips!
#2 2022-05-28, 15:40
Hej!
Kom ni iväg på resan? Så fall hur gick det och vad rekommenderar du att göra besöka?
#3 2022-06-05, 14:19
Lacerda
I Belize talar alla Engelska med en dialekt som påminner om Jamaikanska. Det enda jag gillade med Belize var att hänga på öarna och syssla med dykning och snorkling, i övrigt är landet ett riktigt skithål. I Guatemala blir det knepigare dock om ni inte kan spanska. Vägarna i Guatemala är ett helvete dessutom. Personligen gillar jag Tikal, Flores, Antigua och ett litet samhälle som kallas Monte Rico mot Stilla havskusten.