Vad tycker ni om sj?

#25 2022-10-07, 13:55
garozzo
Jag åker x 2000 Göteborg Skövde ToR ungefär en gång per månad, det fungerar jättebra, vid något tillfälle har det varit en mindre försening annars har man alltid hållit tidtabellen.
#26 2022-11-17, 06:06
Macke85
SJ är väl lite av ett sorgebarn.

Jag vet inte vad man borde göra? Helst lägga ned SJ och starta upp något nytt. Det går för övrigt inte att låtsas som att tågtrafiken är en fungerande marknad.

SJ är en kassako för staten verkar det som. Men tyvärr minskar väl då motivationen att satsa på och utveckla verksamheten. Eftersom järnvägstrafiken är en 1800-talsverksamhet så vet jag inte riktigt vad man ska göra för att förbättra saker och ting. Det är ju så sinnesjukt sårbart. Inte SJ:s fel såklart, men det belyser problemen järnvägen har.

En liten gräsbrand i närheten av spåren utanför Flen, eller nån obehörig i spårområdet i Nässjö och hälften av all tågtrafik i södra Sverige står still. Som sagt inget som specifikt går att skylla på SJ.

Jag har åkt en hel del tåg och upplever att på vissa sträckor fungerar det generellt sett bra, men jag har också upplevt oerhört störande förseningar en aning för ofta. Ville bara gnälla av mig lite på SJ för jag har så dåliga erfarenheter, men mycket är ju relaterat till järnvägstrafik som omodernt koncept, och på Banverket m.m.