Färjan till Gotland 30 procent dyrare, från 2023-01-12

#13 2022-12-02, 21:18
Favoritgame
Ursprungligen postat av schipperke77
Ålänningarnas starka rättigheter bygger mycket på att det fanns en konflikt om ön mellan Sverige och Finland som höll på att eskalera militärt. Vid ett tillfälle fanns trupp från fyra länder (Sverige, Finland, Tyskland och Ryssland) på och kring ön har jag för mig.

Frågan om Åland avgjordes till sist av Nationernas Förbund som beslöt att Finland fick behålla ön, men i gengäld fick ålänningarna mycket starka rättigheter.


Jo men Gotland har väl också en unik historisk roll och borde ju kunna trycka på för mera av egna lösningar som gynnar ön. Väldigt konstigt att det ska behöva vara så dyrt att ta sig fram och tillbaka till ön när det är så billigt till Åland. Men visst gotlänningarna verkar ju bara acceptera det mesta.
#14 2022-12-02, 23:24
Kallis
Ursprungligen postat av Favoritgame
Ja behövs helt klart lite demonstrationer och tryck på beslutshavarna. Om Åland kan så kan nog Gotland också få billigare färja. Generellt har nog Gotland mycket att lära av Ålänningarna som lyckats mycket bättre att ta tillvara sina rättigheter.

Håller med!

När det gäller sommaren 2022, att det infann sig spenderar byxor att turista på dyrt Gotland... Det var väl ett uppdämt behov... Efter....
https://youtu.be/rv8vufpQG-U?t=347

Jag har ingen koppling till klippet jag länkar till, men jag känner igen mig i frustrationen, och den på nyfödda frustrationen, inför 2023!
#15 2022-12-03, 10:57
Kallis
Det här med EU ansökan gick fort och blev jävligt fel för Gotlands del!
Det är väl han, personen - PERSON!
Som personligen skall bära hundhuvudet!

Fanns inga då, inga än idag - riktiga lokala politiker, oavsett partifärg, som inlevelsefullt, karismatiskt, med pondus, med plats, som kunde då/idag stå upp emot och leverera ett mothugg mot en "PERSON"!

Det är "Gotlands Problemet"!
#16 2022-12-03, 11:21
Favoritgame
Ursprungligen postat av Kallis
Det här med EU ansökan gick fort och blev jävligt fel för Gotlands del!
Det är väl han, personen - PERSON!
Som personligen skall bära hundhuvudet!

Fanns inga då, inga än idag - riktiga lokala politiker, oavsett partifärg, som inlevelsefullt, karismatiskt, med pondus, med plats, som kunde då/idag stå upp emot och leverera ett mothugg mot en "PERSON"!

Det är "Gotlands Problemet"!


Ja får också det intrycket det är som om gotlänningarna gett upp och de som vill något flyttar väl till Stockholm. Det gäller ju för lokalbefolkningen att engagera sig och arbeta för ett system som gynnar Gotland mer.
#17 2022-12-03, 12:09
Kallis
För 10 år sedan, när barnen var runt 7 - 12 år, brukade vi boka stuga 4-bädds stuga på Sudersand, Fårö.

Gotlandsfärjan hem ned till ön över en helg, hälsa, sedan bila vidare till nästa färja, färjan till Fårö, som inte bara är ett "bihang" till Gotland. Det är en ö som har en stor betydelse för mig, och min familj!

Sudersand var online, man kunde boka via nätet, helt kontaktlöst och oberoende av ankomst kvittera och efter lämna tillbaka nycklarna, i det skick man fann stugan man hyrde.

Stugan, jag personligen trivdes inte speciellt bra i den, fick mig att tänka tillbaka till min egna spartanska barndom, men den hade alla funktionaliteter, trots det! Avskildhet, två våningsplan, knakande golv till trots, en spis som man kunde elda i.

Med pannlampa i mörkret kunde man med barnen leta sig ut till vedförrådet, låta dem välja ut och hugga lite, eller ut till stranden och havet, för att lika snabbt komma hem till stugvärmen och varm choklad.

ALLT DET ÄR NU BORTA!
Sudersand har döpt om sig till "Sudersand RESORT FÅRÖ"
Utöver prishöjning får man inte längre tillträde till hela stugan som hyrs, vill du tända en brasa i kaminen, och inte har egen medhavd ved, då går det bra att köpa den dyrt under resors öppettid....
https://www.sudersand.se/vara-boenden/stugbyn/familjestuga-4-baeddar/

Snacka om konceptbyte på korttid, men det skall ALDRIG löna sig för dem att ändra sig i efterhand, gråta sig ur, en skit de själva försatt sig i!

Det kallas för konsekvenstänkande - Har man inte det!
Tja, då får man väl börja samla tomburkar, sälla sig längs med tiggerskan från Bulgurien till Långtbortomstan!
#18 2022-12-07, 01:58
Blatteman
Ursprungligen postat av Kallis
Håller helt med, när en simpel enkelresa mellan svenska Grisslehamn och åländska Eckerö, för en vuxen stannar vid priset 65 kronor...

Något är sjukt och sjukt ruttet!

Kolla själv:
https://boka.eckerolinjen.se/passengers


Fast just det där är ett förlustpris.

De kan bara sälja gratisbiljetter eftersom alla som åker köper antingen massa cigaretter,snus och alkohol plus lunchbuffee osv.

De betalar ju 0% skatt på alkohol,tobak och annat så det blir lite vinst på det sättet.
#19 2022-12-17, 10:55
Kallis
Adderat med att färjan inte har juveler hängandes runt skorstenen!

Juveler som smyckar Gotlandsfärjorna, som trissar upp prisbilden i nu- och framtid!

Jag förstår inte detta krav, om det finns ett sådant, att färjorna skall omsättas vart 10:e årtionde. Däremellan uppköpas/finansieras genom prisbilden i present...

När Rederi AB Gotland säljer färjorna, delas då vinsten, till fördel i prisbilden???
#20 2022-12-17, 11:30
Kallis
Det är så simpelt, då det handlar om att folk och gods skall befraktas till och från ön!

Och då finns det inte något alternativ!

Mer än statens upphandlade Rederi AB Gotland, med eget påhittat krav om att juveler skall dingla runt fartygens skorstenar, på prisbildens bekostnad.

Klart som fan, efter tio år är ju färjorna avbetalda och i Rederi AB Gotlands ägor

Rederi AB Gotland är mörkt, mörkret och slutet och inte längre bra för det vi på ön vill med den Gotländska färjetrafiken, som har en sådan stor betydelse ned till det gotländska mikrosamhället.

Om man tänker på dem, som inte är fastboende på Gotland, som köpt en bostadsrätt i Visby, eller som än har kämpaglöden i sig, som åker till ön, för att dra ett penseldrag.

Hur skall de, som redan på hemmaplan är drabbade, ha råd till penseldrag på ön?

Hur drabbar det exempelvis ICAnders på ICA Maxi i Visby, när färre dyker upp och bidrar till ICA Gotland buffén?
#21 2022-12-17, 11:55
Kallis
Eric D Nilsson - Man skall aldrig förnärma en sjuåring!
Då skapar man si fiender!
Fiender som inte lägger ned, ens för pengar!
Idiot!
#22 2022-12-27, 21:41
Kallis
Strax innan jul tisslades det om HSC Gotlandia 1, som växlat mellan olika kajplatser sedan 2018, inte varit i trafik, är ett döfött fartyg för Destination Gotland att chartra av ägarbolaget Rederi AB Gotland!

HSC Gotlandia 1 skall huggas upp inom kort!


Jag undrar hur, och med hur mycket vi resenärer bidragit med, vi konsumenter som köper till ön fraktade varor, all vår lokala "exportindustri", hur vi finansierat HSC Gotlandia 1 vid kaj, sedan sista turen 2018?

SVARA!

För fan!