Resa när man blir äldre?

#13 2023-01-06, 23:54
lodjuret
Ursprungligen postat av Muppety
Jag har inte rest särskilt mycket, det vanliga; Kanarieöarna, Thailand o ett antal bilresor genom Europa. Men jag tänkte resa när jag blir lite äldre, jag är 42 år nu, har inga barn, inte ens syskonbarn, o grejen är att jag kommer få ärva ganska mycket, o dessa pengar får absolut inte gå till Allmänna Arvsfonden!

Med äldre menar jag i.a.f. 60+. Först måste man ju ha hälsan, o det vet jag inte om jag kommer att ha, jag har varit dålig väldigt länge. Men vart reser pensionärer?

Jag antar att man inte kan jämföra pensionärsresor med t.ex. en sup- o knull-resa till Kanarieöarna som 17-åring? Jag tycker om att besöka historiska platser o liknande, så det kommer absolut att bli bl.a. Israel o Egypten. Sydamerika vill jag också till o dricka Ayahuasca, kan man göra sånt som 70-åring? Fler tips sökes, men det är naturligtvis inte bråttom...

Och nej, någon äcklig gubbe som köper sex kommer jag inte att bli!


Glöm ej skriva testamente.

+/- med äldre/mer inkomst är man blir lite bekvämare ex boende. Men finns gott om temaresor till alla möjliga platser. Mycket kan hända på så många år med hela världen så skulle ej reka planera specifika resmål 30+ år bort.

Men är hälsan ok o du kan umgås med okända så lär du kunna resa ensam även då.
#14 2023-01-06, 23:58
Favoritgame
Åk på sådana där all inclusive paketresor och kryssningar. Det brukar vara populärt hos äldre människor och lite dyrare. Sedan tycker jag att du nog borde börja lite tidigare i livet om du ändå har pengar, vid 60 år kan hälsan vara lite si och så.