Börja som telefonförsäljare i Thailand

#13 2023-01-29, 08:11
utomlandsfraga
Har du några som helst besparingar? Om du inte har erfarenhet inom sälj så kan det ju bli så att du ligger på minimum lön i "all" evighet. Det kostar ju lite att flyga dit, och hem, samt att fixa lägenhet och allt sådant. Det beror väl lite på hur pass mycket företaget hjälper er, men då dom verkar betala i närheten av det absoluta minimumet från det dom måste betala så skulle jag gissa på att dom inte direkt hjälper alltför mycket med det.

..blir stoppad i tullen för att man inte har något Covid-vaccin, visum, eller att man tappar bort sitt pass och blir strandsatt på någon flygplats i ett främmande land


Om företagen gör allt korrekt så kommer dom att hjälpa dig med visumet innan du anländer. I vissa fall så kan man dock åka inom Thailand för att fixa lite dokument, men då måste man ändå ut igen för att göra själva ansökan.

Gå och vaccinera dig..
#14 2023-02-07, 16:31
walta
I Bangkok finns det tre absolut legit Svenska företag som sysslar med dels postorderförsäljning, mötesbokning men även kundtjänst. Företagen löser ALLT kopplat till visum och WP, du behöver bara visa ditt nylle på immigration en gång om året för ett uppdaterat fotografi samt underskrift sedan rapporterar du i övrigt in din adress var 90d och detta online.

Jag jobbar själv på ett av dessa företag och har gjort det i ett par år. Men i regel börjar du alltid på nån typ av postorderförsäljning - här brukar 70% kasta in handduken inom ett år, väldigt många långt före ett år.

Tips - tvekar du, skit i det. Har du aldrig jobbat med dessa typer av jobb sedan tidigare och väljer Thailand, då vill jag påstå att du måste ha en enorm drivkraft till just Thailand för att palla med första tiden med jobb. Har du inte något speciellt skäl till att välja Thailand, välj då ett land närmare Sverige för att testa på.

Varför jag är här? Jag älskar landet, mentaliteten och den allmänt slappa livsstilen. Storstad till kuststad, ett stenkast bort. Ett nattliv som myllrar. Folk som inte dömer en. Du får här leva ditt liv precis hur du vill utan att jämt och ständigt bli ifrågasatt som människa. Och sist men inte minst, klimat och mat.