Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hitta billigaste resan till san diego/San francisco med stopp i new york?

#1 2006-07-31, 21:01
Tofsen
Ute efter att hitta den billigaste resan till San Diego eller San Francisco runt Dec/Jan. Tänkte även göra ett stopp på en natt i New York eftersom planet ofta stannar där ändå och kanske Amsterdam om planet passerar där också vilket det ibland gör (men dessa stopp är inget krav utan ett bättre pris är viktigare).

Tanken var att höra med någon resebyrå men det finns ju så många att välja mellan samt att detta höjer väl priset på resan? Bor i Malmö fall någon har tips på en bra resebyrå här.

Tittade lite på pricerunner/travelpartner är detta bästa sättet att hitta bästa priset?

Vi är 3 personer och en av oss som åker med måste ha sin rullstol med sig och reglera är olika från flygbolag till flygbolag. Går det lätt att kontakta flygbolagen som man beställer genom nätet för detta?
#2 2006-08-01, 12:42
Stained
Att leta biljetter till USA är tidskrävande eftersom utbudet mellan USA och Västeuropa är otroligt stort. Om ni vill ha ett stopp i New York (vilket för övrigt är en bra ide) är det lättast att välja ett flygbolag som har en hub (knutpunkt) för sina linjer alternativt ett flygbolag som har en samarbetspartner i USA. Ett annat alternativ är att köpa en t/r resa till New York och sedan köpa en t/r inrikesbiljett till västkusten. Det finns gott om avgångar till framförallt San Francisco och Los Angeles (vilket ni kanske flyger till istället för San Diego) från både JFK och Newark. Ett tips är att flyga Continental från Köpenhamn till Newark och sedan byta där, ett annat bra alternativ är Delta från Köpenhamn till Atlanta och vidare. Men som sagt varianterna är oändliga, under vinterhalvåret har också många flygbolag överkapacitet på USA. Air France, KLM/Northwest, British Airways, SAS, Finnair mm har alla bra erbjudanden till USA och samarbeten med amerikanska flygbolag på plats.

Vad gäller rullstollsfrågan bör det inte vara några problem om nu uppger det vid bokningen. Inga seriösa flygbolag har några hinder mot det.
#3 2006-08-01, 12:44
NoHero
det billigaste sättet måste ju vara att simma till new york och sen gå därifrån till san fransisco?

fast å andra sidan är det ju otroligt tidskrävande och då kan det kanske vara en fördel att flyga.. jag tittade på flygbiljetter till seattle då man flög hem ifrån LA för 4500 kr.. var Air France så tror inte det behöver kosta så mycket mer heller så det ska väl inte göra så mkt om det skiljar nån hundring hit eller dit?