Hitta diskussioner med liknande innehåll

Är Venedig fortfarande fullt av bajs?

#1 2006-08-25, 19:04
Sprankton
Lystring, lystring!

För 15 år sedan var jag för första och hittills enda gången i Venedig, denna stad som skulle vara så romantisk. Och visst, idén med en stad på pålar lät ju fin. Så jag tog med mig min dåvarande donna och stack ner. Så kommer man dit och får reda på att toalettavfall och annan skit bara rinner rakt ner i deras fina kanaler. Romantiskt indeed.

Gondoltur var det sista jag hade lust med, men det löfte om nattliga äventyr i sänghalmen som strålade från min kvinnas mörkbruna ögon, gjorde mig som vanligt dumsvag.

Så vi åkte omkring där i deras smutsiga vatten för mer pengar än vad som är rimligt att betala för en ny cykel, såg en bajskorv flyta förbi, och tvingades lyssna till gondoljärens evinnerliga kattplågarsång.

Hon fann det av någon anledning ändå romantiskt, och infriade sina osagda nattliga löften med betyget MVG. Ändå har jag sedan dess dragit mig för denna upphaussade stad, men börjar konstigt nog bli lite sugen igen.

Så, har det förbättrats sedan dess? Att allt är ännu dyrare och att man får trängas bland smällfeta amerikanska trailer-trash-offer ser jag som en självklarhet, men har de åtminstone slutat pumpa ut sin skit i kanalerna?
#2 2006-08-25, 22:30
diego2
Nu är det högsäsong där nere och det betyder följande...

1. Det luktar bajs i större delen av stan. Tidvattnet skjutsar runt bajset överallt så man slipper knappast undan. Ryjtet säger dock att de flesta börjar installera lite mer moderna toasystem... Hurray!
2. Piazza san Marco, markusplatsen e smockfull med japaner och feta jänkare. Det är dessutom en av platserna där det luktar mest bajs.

Trots detta e det fortfarande najs i venedig. Kanske inte en stad man stannar i en hel vecka men klart värd ett besök
#3 2006-08-27, 15:45
BlackBeaver
Japp samma skit fortfarande.Dyr överreklamerad turistfälla fullt med
ficktjuvar...
#4 2010-10-10, 09:18
Smyrf
Vad pratar ni om. När jag var där tyckte jag man hade polerat bra på sin turistfälla. 1 Euro för att gå in allt från kyrkor till trädgårdsskjul. Men bajs? Kände jag inget.
#5 2010-10-11, 23:28
PiktorPucci
Fortsätter denna väldiga bump och stämmer in med föregående talare; var i Venedig för två somrar sen och hade inte en tanke på någon bajslukt.
#6 2010-10-12, 09:43
Savoy
Det gnälls alltid en jävla massa på Venedig här och på andra ställen. Faktum är att det går att uppleva betydligt värre turisthorder i t.ex. Prag eller Rom, men vill man se något riktigt unikt är Venedig helt oslagbart!

Jag lyckades vara där i 3-4 dagar utan att bli lurad eller äcklad eller irriterad en enda gång och kan säga att det kändes betydligt fräschare än många andra europeiska storstäder jag besökt.

Rekommenderas starkt. Fixa boende i Cannaregio, en relativt billig och avspänd del av *centrala* Venedig!
#7 2010-10-13, 10:37
submariner
hej,

tycker venedig som stad är väldigt trevligt - men den är sjukt överbefolkad av japs med Nikon -kameror och feta amerikanska pensionärer under större delen av året vilket kan göra besöket till en traumatisk upplevelse

tycker den är värd ett besök, men kanske bara över dagen eller med en övernattning för att hinna med att se Verona eller ngt. annat som ligger i närheten...
#8 2010-10-13, 11:20
Savoy
Ursprungligen postat av submariner

tycker den är värd ett besök, men kanske bara över dagen eller med en övernattning för att hinna med att se Verona eller ngt. annat som ligger i närheten...


Det är precis så man INTE ska besöka Venedig, klart mindre turister när dagsutflyktsgrupperna åkt hem. Alla gånger värt att övernatta i Venedig, och inte bara en natt.

Prova sedan en nattvandring genom innerstan och du ska få se på fan. Allt upplyst, mycket få turister => Magi

Sedan ska man inte heller bo på nån campingplats (eller någon annanstans) på fastlandet för att "det är billigt"...vafan, spara pengar en månad till och åk när du verkligen kan få ut något av staden!
#9 2010-10-16, 20:03
L.Castel
Jag lånar tråden till en fråga: hur nära behagligt väder vågar man åka om det främsta målet med resan är att denna ta sig in i palatsen och kyrkorna?

Jag har varit där, i augusti, och att se något annat än utsidan av t.ex. Markuskyrkan var inte att tänka på. Så... kan man åka dit i t.ex. april, och få med sig lite italiensk vår på köpet, eller ska man ta på sig ullrocken och åka dit i januari?
#10 2010-10-17, 11:00
Savoy
Var där mitten av juni, det var kanonbra. Mindre turister än Prag, soligt, blå himmel, klar luft och inte för varmt (23-25 vill jag minnas).

April blir säkert bra om du varken gillar värme eller kyla

Augusti är ofta en för varm månad överallt söder om ...Hamburg.
#11 2010-10-17, 19:57
L.Castel
Ursprungligen postat av Savoy
Var där mitten av juni, det var kanonbra. Mindre turister än Prag, soligt, blå himmel, klar luft och inte för varmt (23-25 vill jag minnas).

April blir säkert bra om du varken gillar värme eller kyla

Augusti är ofta en för varm månad överallt söder om ...Hamburg.

Tack för svaret, det låter kanon. Staden är, trots alla dess brister, helt magnifik.
Man kanske skulle pröva sig på att fixa boende i cannaregio nästa gång.