Hitta diskussioner med liknande innehåll

Siem Reap?

#1 2006-11-12, 14:04
tjompan
Nu är det mindre än 2 v. kvar innan det bär iväg till Thailand igen, fast denna turen blir det en avstickare för att se Angkor i Kambodja... Som sig bör så bor vi i Siem Reap. Och då kommer frågan: Vad finns det att göra där när tempelturisten är klar för dagen? Finns där nåt spännande att göra förutom att sitta vid nån bar, dricka nåt kallt och undvika jobbiga försäljare (för de finns väl där också?) Kan tänka mig att man blir ganska trött efter en dag vid templen men jag vill ändå se nåt annat.
Vi stannar där i fyra dagar (Angkor får tre) sen far vi vidare till Koh Chang och sen till Bangkok...

Ska bli gôtt!!!!!

/Tjompan
#2 2006-11-13, 10:29
Claera
Kan inte pasta att SR ar en metropol direkt, har dock kommit upp sig mycket pa senare ar. Man ar ganska slutkord efter Ankor. Om man ska ha en tredagars behover man ju inte stressa i allafall, se till att hamna pa ett skapligt guesthouse\hotell..

Centrum ar inget direkt att se finns manga fina resturanger dock. Prova att ga pa massage pa seeing hands(massage av blinda) den basta du nagonsin kommer att fa. Och vad ar ett besok i kambodja utan ett hederligt Khmerdisco? finns manga discon\nattklubbar med hundratals glada khmerungdomar pa. Du kan aka ut pa landsbygden med nan slags dagstur o se pa "farmarna" forsokte dom pracka pa oss vad nu det skulle vara intressant for..

En varning bara, om ni aker bussen fran bangkok ta inte den billigaste, den vidrigaste resan du kommer att gora i hela ditt liv..7 h fran gransen i en "buss" utan stotdampare pa en vag som inte ar vard att kallas vag..

Mycket noje
#3 2006-11-13, 15:47
tjompan
Nä, nån backpacker är jag inte... det är flyg och förbokat hotell som gäller för mig.
Men tack för intressant information. Khmerdisco låter ju "spännande" (hmmm?)
Massage av blinda kan vara spännande, skulle va kul att se reaktionen på en liten blind kambodjanare(?) när denne får lägga händerna på en XXL nordisk karl
Nån farmartur blir det inte men väl en båttur till nån by som flyter....:|

/Tjompan
#4 2006-11-13, 16:00
roppan
Till det Claera tipsade om vill jag tillägga Land Mine Museum som är ett väldigt litet men ack så intressant museum. Är ni i Siem Reap måste ni besöka det! Sen är marknaden i Siem Reap intressant att strosa runt på. Man hittar kanske inte så mycket värt att köpa men det är ju helt klart en upplevelse ändå.

F.ö. stod det i förra veckans resebilaga från Aftonbladet om just Siem Reap och Angkor. Där stod en hel del grejjer
#5 2006-11-13, 17:05
The Messenger
Förstår faktiskt inte varför man drar en 3-dagars om man inte är überarkeolog. Vi tog 1 dag och det var perfekt, hann se mycket sjyssta grejer men i slutet av dagen känns det som "det här har man sett förut".

Annars kan ni fördriva tiden med en helikoptertur. Det var riktigt sjysst. Drog en avstickare över Angkor Wat och det var mäktigt att se det från ovansidan!

Ha det
#6 2006-11-13, 18:55
tjompan
Ursprungligen postat av The Messenger
Förstår faktiskt inte varför man drar en 3-dagars om man inte är überarkeolog. Vi tog 1 dag och det var perfekt, hann se mycket sjyssta grejer men i slutet av dagen känns det som "det här har man sett förut".

Annars kan ni fördriva tiden med en helikoptertur. Det var riktigt sjysst. Drog en avstickare över Angkor Wat och det var mäktigt att se det från ovansidan!

Ha det


Hmmm...okej, det är väl inte direkt vad jag har hört, att det ska räcka med en dag alltså, men det är klart, jag har ju inte vart där. Man kanske :sick19: åt det redan efter en dag. Ska sanningen fram så går halva första dagen till båtturen.
Annars är den vanliga kommentaren att man SKA ha tre dagar för att se Angkor, men som sagt, stenhög som stenhög.... Vi får väl se...

Edit. Helikopterturen verkar intressant, kommer Du ihåg vad den kostade? Brukar va dyrt sånt där....

/Tjompan
#7 2006-11-13, 21:49
RRRicky
Jag hade också bara 1 dag bland templerna och tyckte att de räckte vi såg ändå det man skulle se. Åkte iväg en dag utanför stan till en silkesfarm för att se något annat - inte allt för spännande men annorlunda.
Fanns ett bra ställe att fika/äta/drinka på som jag tyckte om, hette FCC finns ett i Phnom Penh också.
Jag va också på Koh Chang - riktigt bra ö, hoppas ni stannar i Sihanoukville på vägen dit.