Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sydney till cairns Tips önskas

#1 2007-02-07, 17:03
Mitte
Jag och tjejen täkte åka till Australien senare i år, vi funderade på att köra bil från Sydney till Cairns, nån som har tips om vad man kan göra längs vägen? hur lång tid det kan tänkas ta? Alla tips och trixs är välkommna, tack på förhand
#2 2007-02-07, 17:25
Joel^_^
Det var längesen jag var där, men om du håller i hatten någon timme så kan jag nog få fram lite grejer som kan göras, vad är ni främst intresserade av? Är det någon speciellt ni vill göra?
#3 2007-02-07, 17:33
Mitte
Just nu är vi i planeringsfasen så allt är av intresse, saker att se, göra, bo osv
#4 2007-02-07, 18:04
Joel^_^
Boende har jag ingen större koll på eftersom jag var såpass ung när jag var där, men lite grejer som är kul att se kan jag.

-Bondi Beach i Sydney, antagligen Australiens kändaste strand, dock en ganska stor turistplats men definitivt värd ett besök.

-Opera Huset i Sydney, även den olympiska delen som byggdes upptill OS 2000 i Sydney är/var en sevärdighet, vet inte hur mycket det är kvar av den nu dock.

-Se en Footymatch, du har kanske hört talas om sporten, en blandning av fotboll och rugby, tyvärr har bara Sydney och Brisbane ett lag var och Säsongen är under deras vinterhalvår.

-Palm beach 3-5 mil norr om centrala Sydey ska vara väldigt vacker men jag har dock aldrig varit där själv.

-Surfers paradise 5-10 mil söder om Brisbane är lite av Australiens Hawaii, dit åker många Australiensare på semster, Finns många casinon och hotell och även många surfingstränder. Lite av en partystad också.

-Snorkla i barriär revet är ett måste, går båtar från Cairns dagligen.

-Krokodilfarmerna i Cairnstrakten är en upplevelse för oss Svenskar, finns ganska många i Nordöstra Queensland så det lär inte var några problem att hitta en.

- Regnskogarna i Cairnstrakten är ganska häftiga.

Kan fråga mina föräldrar senare om du är intresserad av fler tips.

Kom ihåg att kolla i skorna innan du sätter på dom på mornarna, finns en hel del spindlar i dom här trakterna, bara som en förvarning, jag hade inga problem med det personligen, men man har hört en eller annan skräckberättelse om den.

Försök hålla dig borta från Libaneskvarteren i Sydney på kvällarna har varit väldigt mycket bråk där dom senaste åren.

Hoppas det var till någon hjälp.
#5 2007-02-09, 02:50
Slarvis
skit i australien, överskattat och dyrt!
#6 2007-04-02, 13:49
x23
Sydney ar en underbar stad! Finns massor att gora.

Byron Bay och Surfers paradise om ni gillar att surfa/bada/festa.
Fraser Island - otrolig o. Ett maste
Whitsunday islands - segla runt bland korallrev och se whitehaven beach, en av varldens finaste strander.

Sen finns det massor att gora uppe i Cairns. Regnskogen, dykning ute vid revet, fiska, hoppa fallskarm, river rafting m.m
#7 2007-04-02, 22:04
Bluewaves
Som Joel sa är definitivt regnskostrakerna häftiga. Det finns stora gondoler som man åker upp till ett berg med, ganska fint faktiskt. Sedan vad gäller Barriär revet kan jag varmt rekommendera Heron Island, en ö en bit utan för Queensland, där snorklade jag bland revhajar, rockor och åkte snålskjuts på stora havssköldpaddor! Ja det finns en hel del o göra i Australien, ni får nog ganska mkt perspektiv på vad ni vill göra när ni åker dit...
#8 2007-04-04, 13:18
savoxovas
I Sydney ta färjan från circular quay(Bredvid operan) ut till Manly Beach. Passa på och besök den italienska restaurangen där och köp en gudomlig strut italiensk glass för färjeturen Man kan knäppa en hel del fina vybilder över stan under färjeturen. Sen kan man passa på och bada ute vid Manly. Perfekt för en halvdags dagstur/picknick.

Besök operan och passa på och vandra runt lite i den botaniska trädgården som finns i närheten.

En annan trevlig dagstur i Sydney är upp till de fantastiska blue mountains vilket är ett måste.

Bondi Beach är givetsvis ok också.

Annars i sydney gillar jag att stanna i Chinatown. Livligt,centralt och massvis med fantastiska restauranger som serverar god asiatisk mat. Man kan besöka den stora inomhusmarknaden där och göra lite billiga fynd. Håll dig borta från Kings Cross området. Det är där alla knarkare,horor,stripbarer och allt annat avskräde finns.ingen trevlig syn.

Så man kan lätt slå ihjäl några dagar i Sydney innan man ger sig av norrut.
#9 2007-04-07, 10:10
andersanden
Ett tips jag kan ge dig är att överväga att köpa bilen i Cairns och sedan resa söderut istället. Det sägs att det kryllar av desperata resenärer som köpt bil i Sydney och som desperat försöker sälja den i Cairns eftersom de ska ta flyget hem dagen efter.

Det pratet är en smula överdrivet, men helt klart så är Cairns en bra marknad om man vill köpa bil. Jag och en polare köpte en Ford Falcon för 1800 dollar i Cairns, körde den till Perth och sålde den för 3000.

Såvida inte reglerna har ändrats sedan 2003, så är det en stor fördel att köpa en bil som är registrerad i Western Australia, eftersom ägarbyten inte kräver att man besiktigar bilen i den delstaten. Alla delstater har egna regler; WA är mest "backpackervänligt" och Victoria är nog minst.