Hitta diskussioner med liknande innehåll

Aeroflot+mellanlandnig i Moskva.

#1 2007-03-07, 15:21
suqa
Är det någon av er på Fb som har flygit med Aeroflot med mellanlandnig i Moskva?
Det har jag.
Skriv gärna lite om vad du tyckte om flygplattsen.
Vad du gjorde för att fördriva tiden etc.


Jag börjar:
Flygplatsen var tråkig, lite dåligt belyst.
Taxfree`n var inte mycket att hurra över om man inte tänkte inhandla billig sprit, eller kosmetika.

5 timmar på vägen ner, och 12 på vägen hem var tiden jag fick vänta.

Resturangpersonalen pimplade vin så fort de fick tillfälle(om man nu kan kalla det resturang).

Fördrev tiden gjorde jag genom att kolla i olika affärer och äta glass(Fick blåsor på tungan av den glassen).

Ryssarna var inte heller specielt trevliga/vänliga, specielt inte städpersonalen.
...............................

BTW, såg ni folket som "bodde" på flygplattsen(på Golvet) som hyrde ut smuttsiga madrasser?
De var kvar när jag återvände efter ca 5 veckor:o.

Mvh, SuQa
#2 2007-03-07, 19:51
Munda
Jag har mellanlandat flera gånger på flygplatsen i Moskva på väg till Delhi, Indien, så har jag åkt med flygbolaget Aeroflot. Jag har byggt upp ett väldigt stort hat emot den flygplatsen och jag undviker numera den helt och hållet.

För det första, det är alltid en hima lång väntetid. Nio timmar brukar vara standard och utöver detta blir det nästan alltid förseningar.
Personalen som arbetar där är väldigt tystlåtna, kanske som alla ryssar, och de verkar inte finnas där för att hjälpa en, speciellt de i affärerna.
Utbudet av shopping, mat och dryck är väldigt tunt och de få ställen som finns är väldigt dyra och inte speciellt roliga.

Detta var i princip det som jag tycker är dåligt med den flygplatsen, finns säkert sämre i världen, men jag hatar denna väldigt mycket. De enda gångerna jag mellanlandat där är då jag har haft lite pengar och köpt en billig biljett, så är det bra, men har du möjlighet, undvik transit-flygningar via denna flygplats.


Tänkte berätta om en gång jag åkte ner till Indien, tror det var julen 99-00.
Allt började med en frid och fröjd flygning från Stockholm till Moskva, men planet vi åkte med var i väldigt dåligt skick och det fanns inga bord man kunde fälla ner i sätet framför. Detta var på grund av att det var STREJK och endast ett fåtal flygplan var i bruk. Servicen och maten var väldigt dålig och jag fick kämpa mig igenom flygningen.
Flygningen från Moskva-Delhi var precis lika dålig, bara att man då var trött och lyckades sova ett par timmar.

På tillbakavägen när vi kom till Moskva var flygplatsen Stängd, men vi fick sova på hotell i närheten av flygplatsen och kunde äta en bit mat där, detta stod då flygbolaget för. Det var bra jobbat av flygbolaget, men inte av flygplatsen. Kändes inte så skoj att den var stängd då man skulle flyga.


Detta var då mina tankar kring Aeroflot och flygplatsen i Moskva, en annan sak jag märkt där är att det är väldigt många anställda som gör absolut ingenting, utan bara sitter på en stol. Detta stör jag mig kanske inte på, men det är väldigt skumt.
#3 2007-03-07, 20:04
526
Väntade i 16 timmar. Det började rätt OK med att jag placerade mig på en "irländsk" pub och drog en bira. Jag tänkte att- här kan jag slå läger med bagaget och sitta och häcka tills planet går. Efter en timme senare (runt 10 på kvällen) stängde dom. Besvikelsen var iskall. Det fanns inte ett ett skit att göra. Köpte några varma burköl på taxfree. Lyssnade på musik i lurarna och försökte bli full. Jag vågade inte somna då det smög omkring fullt av suspekta typer överallt. Runt om i terminalen fanns det "läger" bestående av pappkartonger och sovsäckar där det "bodde" flyktingar (?)
#4 2007-03-07, 20:18
gärningsmannen
Jag tycker normalt det är rätt trevligt att vara i transit på en schysst flygplats någonstans i världen, men SVO är INTE kul...

Hade en nio-timmare där påväg till Bangkok en gång. Redan efter en halvtimme var jag urled på denna flygplats. Jag reste ensam och det fanns verkligen inget att göra. Inte ens fönster att titta ut genom. Ryssarna som arbetade där såg ut att ha så tråkigt att klockorna stannar.

Men efter att ha gått ett varm till så träffar jag en klasskamrat från gymnasiet. Inte helt väntat. Slutade med att jag och hans polare hittade en relativt billig bar och lyckades bli så berusade som situationen krävde. Helt OK.

Kommer även ihåg att man bjöds på vidrig potatissoppa av Aeroflot. Denna serverades av en om möjligt ännu vidrigare kärring och man kunde köpa ett dricksglas vodka till...
#5 2007-03-08, 09:08
solitarydrinker
Har tillbringat alldeles för mycket tid på den flygplatsen och har väl upplevt i stort sett samma saker som tidigare inlägg. Brukar fördriva tiden med att dricka öl, har dock lite problem med att bli för full eftersom jag inte vill riskera att somna och missa planet eller hamna i fyllcell. Jag har bara varit där på väg till Indien och efter ett tag brukar man alltid träffa någon annan som ska med samma plan som man, iaf ibland, kan hänga med och dela ett par öl med.

Någon mer som har lagt märke till hur extremt irriterade alla i personalen är? Alltid ett gigantiskt surt och argt ansikte, iofs så uppskattar jag den grejen av någon konstig anledning. Men det måste vara JÄVLIGT tråkigt att jobba där.

Undrar också varför det ALLTID är så långa väntetider där? Någon som vet? Så länge behöver man ju aldrig vänta någonannastans (nästan).
#6 2007-03-08, 15:13
Munda
När man åker till Moskva kan det väl ha och göra med att planet från Stockholm kommer in på dagen, eftersom det är bekvämast för de flesta resenärer. När man sedan åker vidare till Indien är det väl för att det är väldigt dimmigt och att de vill undvika att flyga in under småtimmarna och därför väntar till förmiddagen.
Det är i alla fall vad jag tror, annars kan det väl vara för att de behöver serva planen, de är ju trots allt på sin "hemflygplats" och städa dem noga, det finns ju inte mycket tid till det på andra flygplatser där det är dyrt att stå.
#7 2007-05-09, 11:49
suqa
När man åker från Sverige får man ju åka i ett "litet" plan till Moskva, likaså Norskarna och Finnarna.

Jag tror att det har något med att göra att de väntar in alla planen från dessa länder och några fler.

De är väll helt enkelt ekonomiska och väntar på att planet ska bli fullt allt efter att "Småplanen" Anländer.

Det är min teori

//SuQa
#8 2007-05-17, 20:27
Starpoop
Aldrig mer Moskva.

Jag och ett par kompisar mellanlandande i moskva 3 dagar efter tsunamin 04. Ingen av oss va skadade men vi träffade ett svenskt par där kvinnan hoppade på kryckor. Vi skulle vara där i 12 timmar och att vi oskadade fick sova på golvet va väl inget men vi gick runt och frågade om den skadade kvinnan fick komma in och lägga sig i Vip-rummen där de finns liggfotöljer blev de NJET. Ingen av oss hade varken dollar eller visa kort bara Thai-bath och dom j*vlarna vägrade att sälja vatten tills oss med Bath. Jag har besökt många flyplatser här i världen men moskva tar hem priset med världens mest otrevliga flygplats. Efter detta kommer jag aldrig sätta min fot varken på moskva flygplats eller ens i något annat öst land.
#9 2007-05-18, 09:09
proggtomten
Landade ocksa ett par dagar efter tsunamin, inga invalider narvarande dock.
Jag kan bara nicka instammande till samtliga foregaende inlagg.
En gang. Aldrig mer.

Dessutom kandes flyget mellan Moskva-Bangkok javligt depraverat och plastigt. Nu ar det Austrian for hela slanten, vantetid 30 minuter i Wien.
#10 2007-05-18, 09:46
hazard simpson
Tillbringade 9 timmar på flygplatsen på väg till Bangkok en gång. Käkade en svindyr lasagne och satt och pimplade äckligt kaffe. Otrevlig personal och svindyrt. Hade ångestattcker p.g.a att jag var tvungen att tillbringa 5 timmar på hemvägen också. Men jag hade tur och var bara där i 1 timma på väg hem. Men den är inte lika vidrig på Sofias flygplats i Bulgarien.
#11 2007-05-18, 09:54
Fruktpojken
Ur flygplatssynpunkt kan man hoppas att Putin drar en Mussolini.
#12 2007-05-18, 17:30
Starpoop
Ursprungligen postat av proggtomten
Landade ocksa ett par dagar efter tsunamin, inga invalider narvarande dock.
Jag kan bara nicka instammande till samtliga foregaende inlagg.
En gang. Aldrig mer.

Dessutom kandes flyget mellan Moskva-Bangkok javligt depraverat och plastigt. Nu ar det Austrian for hela slanten, vantetid 30 minuter i Wien.


Austian är nr1 alla kategorier. Bra mat mkt trevlig kabinpersonal och ett extra plus för den uppvikbara monitorn i sätet med alla oldschool games
De är inte värt att spara dom där hundringarna som man gör med aeroflot de sinkar bara humöret på din resa