Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bryssel

#1 2007-06-04, 22:48
bingobenny
Ska åka till Bryssel en vecka nu under sommaren, och jag tänkte kolla om det finns nått man bör göra medans man är där, och vad man inte bör missa..

Thx!
#2 2007-06-05, 14:58
BobbyB
Självklart skall man besöka Grosse Markt och kolla in Maniken Pis, parken Petiet Sablon, fantastiska statyet, Krigsmuseet uppe vid triumfbågen. Atomium, är nyrenoverat, Den stora katedralen, minns inte vad den hette, lär en av världens största kyrkor (top 5?)
Barerna runt Grosse Markt
Baren Le Mort Subdid, bara för att ha varit där.

Lite tips i allafall.
Kvarteren runt Grosse Markt lär ni hamna i hursomhelst, mysigt att ta sig en belgisk våffla eller en glass och kika på folk.

Köp tunnelbane biljetter, 10 kuponger, dom fungerar både i tunnelbanan och spårvagnen, det är en stor stad.
Man stoppar bara in dom i apparaten så stämplar den.
#3 2007-06-05, 16:03
jumpcut
Ursprungligen postat av BobbyB
Självklart skall man besöka Grosse Markt och kolla in Maniken Pis


Grosse Markt, är det samma sak som Grande Place? En annan har ju aldrig ens tittat på de flamländska markeringarna

Ursprungligen postat av BingoBenny
Ska åka till Bryssel en vecka nu under sommaren, och jag tänkte kolla om det finns nått man bör göra medans man är där, och vad man inte bör missa..

Thx!


Det första som poppar upp i huvudet är "shop till you drop" Hela staden är belamrad med klädaffärer och det är billigt till tusen, även inne på de specifika märkenas egna affärer. Finns en affär som heter Cameleon (cameleon.be) där man iofs måste vara medlem för att få handla, men glid till någon av dem och fråga snällt så kanske det går bra ändå Annars har du flera bra affärer längs med t ex Avenue Louise, bara att gå ut från stan längs med ena sidan och tillbaka längs med den andra.

Besök nattklubbar (Jeux D'Hiver är bra skit http://www.jeuxdhiver.be/), akta dig för hundbajs, drick dig igenom hela det Belgiska ölutbudet och ha alltid med dig ett paraply...
#4 2007-06-05, 16:22
Kung Kisstank
Njut av deras ölkultur, och prova gärna nå't annat än Leffe.

Ta tåget till Brügge, en av Europas bäst bevarade medeltida städer sägs det.
#5 2007-06-07, 15:32
BobbyB
[QUOTE=jumpcut]Grosse Markt, är det samma sak som Grande Place? En annan har ju aldrig ens tittat på de flamländska markeringarna

Föredrar det framför franskan, kan inte ett ord av det
Visst är det samma ställe

Det finns en mysig bar längst ner till höger på Grosse markt, förmodligen en av Bryssels dyraste, men där skall man ju bara ha suttit om man varit där.
#6 2007-06-08, 02:25
bingobenny
Wiee, tackar för all information (=
#7 2007-06-08, 04:00
joker
Personligen tycker jag det är roligare att hänga ett par kvarter bort bakom La Boursse (Boerss) eller dra på sightseeing i valfritt mindre exlusivt område. Men klart man ska se Grand Place åtminstone en gång om man aldrig varit i Bryssel förut.

Rekomenderar att prova dricka öl på lite mindre turistiga ställen, där alla ser ut som hämtade från ett spiroualbum, det ligger en hund på golvet, barn springer omkring, och man får gratis snacks till sin Jupiler.

Är du där en söndag kan jag rekommendera marknaden vid Gare du midi /Zuidstation.
#8 2007-06-20, 00:26
Sweeman
haha sist jag å min familj var i bryssel skulle vi kolla in pisse mannen slutade med att vi åkte genom hor kvarteren ^^ vart iaf lite roligare för en 15 åring att titta på sånt än en pissande staty hehe
#9 2007-06-26, 14:25
KevinSorbo!
Gå till La Chapelle på kvällningen. Det ligger mellan Gare De Medi och Gare Central ( Med reservation för stavningen ), härligt ställe och dricka öl på innan man går på gala. Mycket squats och konserter varenda dag, både kring just Chapelle, och speciellt runt Place Flagey ( Ta Delta Bussen ). Studentområdet i Ixelles bjuder på öl till förmånliga priser och kan företrädelsevis åkas till efter midnatt för bachanal och fylla.
Gare Nord området, aka RedLight är också helt okej för dryckesintagande, inte alls dyrt, och bra stämmning som redan påpekat.


Är mycket kefta och håll dig undan för Belgaufra!
#10 2007-10-10, 21:07
Lifespan
Hej alla glada!
Har blivit förflyttad via arbetet till bryssel och jag kom på att det enda jag känner till om belgien och bryssel är pedofiler,choklad,öl och SSU-are som bajsar ner hotellrum.

Så kära FBare fyll på vad för gott man kan äta i bryssel, vad man ska dricka, vart man ska gå ut, hur människorna är. utöka mina kunskaper!
#11 2007-10-10, 21:26
Quorthon
Bryssel är ett jävla skitställe och jag tycker uppriktigt sagt synd om dig.
#12 2007-10-10, 21:31
Lifespan
Känns ju skönt att höra
Vad är det för fel på det stället om du kan utveckla din kritik lite.?