Hitta diskussioner med liknande innehåll

Rom vs Barcelona

#1 2007-07-07, 21:36
Evokee
Funderar på att åka några dagar i slutet av juli till någon av dessa destinationer. Resan till Barcelona är lite dyrare men annars är resorna välfigt likartade i fråga om tider flyplatser och dyl.

Jag var i Barcelona förra året och tyckte om staden skarpt. Rom har jag också varit i men för ca 10 år sen. Fördelar jag ser med Barcelona är att det nog är billigare där och att dom har strand i stan. Fördelarna med Rom är att jag knappt varit där (vilket innebär att jag måste besöka alla turistgrejer med allt vad det lär innebära med köer och värme i slutet av juli) samt att resan är ca 1000 billigare.

Lista eller beskriv era för och nackdelar med respektive resemål?
#2 2007-07-08, 13:02
Bjurra
Rom är dyrare, bullrigare, trängre, inte lika trendigt, inte lika intressant mat, dyrare boende, sämre lokaltrafik och förmodligen jobbigt varmt på sommaren. Nattlivet kan jag inte uttala mig om men jag förmodar att det inte är riktigt lika bra som Barcelona.

Jag tycker Barcelona är ett bättre resmål för alla utom möjligtvis någon som är mycket intresserad av arkeologi och historia.
#3 2007-07-08, 13:04
Bjurra
Nu lät det som om jag ogillar Rom. Det gör jag inte.
#4 2007-07-09, 15:31
Pmannen
Har inte varit i Rom , men jag har VÄLDIGT svårt att tänka mig att det skulle vara bättre än Barcelona.Jag föll pladask för den staden!
Barcelona är top 3 av alla resemål jag har varit på (det är relativt många).
#5 2007-07-09, 16:14
gardkarlsen
Hei

Jeg har ikke vært i Barcelona men jeg synes Roma var fantastisk da jeg var der. Men det spørs vel litt hva en er på jakt etter...dersom man ønsker tilgang på strand er vel barcelona et bedre alternativ. Her er iallefall mitt Roma reisebrev med bilder og linker: http://gardkarlsen.com/rome_italy.htm. Jeg håper jeg får besøkt byen igjen i fremtiden