Hitta diskussioner med liknande innehåll

Paris sevärdheter och tips / Sammanfogad tråd/Mod

#25 2005-11-15, 21:02
souloskar
Centre Pompidou är ett måste tycker jag. Huset är sanslöst, de permanenta utställningarna likaså och ofta är det något roligt tillfälligt. Palais de Tokyo är likaså trevligt.

Prisnivån beror helt på var du rör dig och vad du vill göra. Behöver inte bli dyrare än hemma. I Latinkvarteren kan du äta middag för under hundringen, och hotell kan man hitta i närheten för 25-30 Euro natten.

Billig öl kostar kanske 2.5 - 3 Euro (då är det troligtvis 25 cl) men du kan säkert få betala upp emot tian om du letar lite.

Men det är klart, ska man käka runt Champs Elysée får man räkna med att det kan kosta en slant. Väl värt tycker jag ett besök på någon av La Durées konditorier är. Deras Macarons är underbara, men smakar det så kostar det.

Trevlig resa
#26 2005-11-15, 23:33
Dejzan
Letar du efter schyssta barer ska du söka dig till Rue Oberkampf, bara 3 metrostationer från Bastilljen. I närheten finns också Bellevillekvarteren med många bra asiatiska krogar och Parc Belleville med en suverän utsikt över Paris.
#27 2005-11-15, 23:43
Princan
Paris ...

Finns det någon skönare, mer nostalgisk eller vackrare stad?
#28 2005-11-16, 22:11
antiqoole
Uppskattar du Hemingway, Rimbaud m.fl. så är "la Closerie des Lilas" ett hett tips, här höll dessa till under deras storhetstider, mer info här:
http://www.mburlot.com/closerie_des_lilas_presentation.htm

Läs gärna "And The Sun Also Rises" innan besöket så är du i rätt stämning.
#29 2005-11-27, 16:17
Narja
#30 2006-01-22, 16:15
Evokee
Ska till paris över alla hjärtans dag, och tar gärna emot tips om bra resturanger och dyl. Är det te x någon som varit på le Buddha bar?
#31 2006-01-22, 23:15
LukeSthlm
Paris är min favoritstad ALLA kategorier!!
Nä, har inte varit på Buddha ännnu men det sägs vara ett bra hak.

En av mina favoritrestauranger heter La Truffiere. Grym mat i ett källarvalv.. Rekommenderas!

INTE värt besöket är restaurangen högst uppe i Montparnasse-skrapan, Le Ciel de Paris. Utsikten är ball men maten var inte värd pengarna.

Om du gillar mat så ska du definitivt åka till Place Madeleine. Runt torget ligger flera matbutiker som man lätt kan slösa pengar i. Senapsbutiken, tryfflebutiken och så vidare. Och, på gatan som går åt höger från torget hittar du La Vinia som är en fantastisk vinbutik i tre plan.

Den guidebok jag använt mest i Paris och som jag verkligen rekommenderar är Familjen Olofssons.
Och såklart Michelinguiden, den innehåller ju det mesta.

Ha så trevligt!!
#32 2006-01-23, 14:41
Dejzan
Menyer och möjligthet att boka online på massor av restauranger i Paris:
http://www.bestrestaurantsparis.com/
#33 2006-01-24, 02:25
Evokee
http://www.parischarminghotels.net/quartier_republique_le_marais_hotel_c...

Det här hotellet har vi bokat. Fattar inte riktigt vilket distrikt det ligger i, någon som vet?

Tack för resturang tipsen, ska försöka kolla upp vilka som ligger i närheten så fort jag listat ut vilket distrikt jag bor i

Någon som vet i vilket distrikt buddha bar ligger i, och vad kostnderna ligger på där?
#34 2006-01-24, 11:35
LukeSthlm
Ni bor i 11:e distriktet, precis vid Place de la Republique.
Buddha ligger precis vid gränsen mellan 2:a och 8onde, rätt centralt alltså.
Jag skulle själv INTE äta på Buddha Bar. Skulle då hellre gå dit för en drink eller två och äta på något mysigare ställe med mer fokus på maten. Buddha är DYRT!!

Ni bor rätt okej. Ni kommer åt hela stan med tunelbanan som förövrigt funkar utmärkt enligt mig. När vi är i Paris köper vi alltid tunnelbanekort och flänger runt. Ett tips är dock att ordna en tunnelbanekarta och plugga på lite innan ni börjar åka. Då linjerna korsar varandra rätt mycket så finns det ofta flera resvägar till målet. Räkna med ett par byten vart ni än ska...

Taxi åker vi inte så ofta, möjligen på natten när man ska hem. Dock kan taxi vara svårt att få tag på och att få dem att stanna vid gatan är svårt. Ni måste hitta en taxistolpe.

Matbutikerna - Place de Madeleine
Varuhusen - Haussman Saint Lazare
Inomhus Shoppinggalleria - Les Halles
Porrbutikerna - Kvarteren runt Pigalle

Ja.. vad finns mer att säga tro... Promenera mycket! Ät frukost ute på stan, en baguette och en kaffe.. Slink in på en bar, ta ett glas vin... Softa helt enkelt!! Stressa inte...

Ska ni till Eiffeltornet, var där tidigt på morgonen!!

Maten förresten; Står det "kött och potatis" på menyn, så får ni bara det och inget annat. Inga grönsaker eller liknande. De skriver ut precis vad som läggs upp på tallriken.
Och går ni på en restaurang så förväntas det att ni äter minst två rätter, vilket man såklart ska göra i denna mat-stad. På en bistro kan man ta något enklare.

Många tycker att Parisarna är snorkiga. Det tycker inte jag, inte snorkigare än personalen i butiker och krogar i Stockholm i alla fall.
Jag brukar fråga dem om de kan Svenska. (kan säga det på franska men kan inte skriva ut det. Parle vouz Suede... nånting...) De svarar så klart Nej med ett litet leende.
Då frågar jag om de kanske kan engelska varpå de skiner upp och svarar ja. Frågar du direkt om de kan engelska säger de nej.

Nåt mer du undrar så är det bara att fråga!
#35 2006-01-24, 12:07
benskydd
Den nya generationen i Paris kan hyffsad engelska, och de flesta som jobbar på resturanger/muséer/affärer osv blir oftast bara glada om de får visa upp sina otroliga färdigheter =). De blir inte sura om man börjar prata engelska med dem.
#36 2006-01-24, 12:10
LukeSthlm
Ursprungligen postat av benskydd
Den nya generationen i Paris kan hyffsad engelska, och de flesta som jobbar på resturanger/muséer/affärer osv blir oftast bara glada om de får visa upp sina otroliga färdigheter =). De blir inte sura om man börjar prata engelska med dem.


Det har du lite rätt i. Jag generaliserade lite i mitt inlägg.
Men förvånande tycker jag är att nivån är så väldigt ojämn. Vissa kan hänga med rätt bra medans andra är helt okunniga, trots att de tillhör den yngre generationen.