Varning för Resfeber.se

#1 2007-07-30, 14:18
antfarmer
Jag vill varna för att göra flygbokningar med resfeber.se.

Bakgrund: Vi skulle boka 4 flygbiljetter tur och retur till Spanien. Dock var vi tvungna att boka 2+2 pga försäkringar vid betalning med visa-kort. Vid sökning visade det sig att det fanns platser för fyra personer.

Vi inledde bokningen med att boka och betala för 2 personer. So far so good. Vi gjorde om sökningen, hittade återigen det alternativ vi ville ha och valde det. Denna gången fungerade det dock inte, med det eminenta felmeddelandet av ett utropstecken. De kunde alltså inte ens säga vad som var fel. Vi försökte gott och väl i en timme, utan framgång. Naturligtvis hade de inte sin kundtjänst öppen (vem förväntar sig det av ett online-företag *obs ironi*). Vi letade upp en alternativ färdrutt till de andra två i sällskapet, som dessutom var billigare, men krävde mellanlandning.

Vid samtal med resfeber idag, så ville vi ändra de två urspungliga platserna, eftersom de visat felaktig information på sin sida om hur många platser som fanns att tillgå, samt inte kunnat lämna relevant information om vad som gick fel. Detta gick ju, men det tillkom en avgift på 1000 SEK / person, och dessutom fick man inte tillbaka mellanskillnaden när man ville byta till billigare biljetter. Tråkigt, men vi var tvungna att dela upp sällskapet på resan, pga inkompetenta resfeber.se.

Så, jag avråder starkt alla från att boka resor via resfeber.se, pga:
* Dåligt skydd och dyrt vid avbeställning eller ändring
* Obefintlig support under stora delar av dygnet
* Ej aktuell information om tillgängliga platser vid sökning på hemsidan.
* Obefintliga felmeddelanden vid försök till bokning.

mvh
Ant
#2 2007-07-31, 16:28
skrilla
Trist, verkligen. Dock hade ju hela problemet varit löst om ni bokat fyra biljeter samtidigt, och inte snålat på två avbeställningar. Att det blev så fel är ju som sagt trist, och 1000 spänn per ändring låter ju inte helylle.
#3 2007-07-31, 16:33
TrialByError
Det var ju knappast resfebers fel att ni var tvungna att boka biljetterna 2+2, systemet är ett livesystem och har du otur så kan det uppdateras mellan dina bägge köp.

Att det dessutom kostar pengar att byta resor är ju känt, det är bara de lite dyrare biljetterna som kan bytas, det står i villkoren när du köper biljetterna.
#4 2007-07-31, 19:02
-jOE!
Knappast Resfebers problem va?