Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bo och leva i USA

#1 2007-08-18, 03:21
dmpbarn
Det är så att far min har fått jobberbjudande i USA. Ja, jag är 18, men jag vill fortfarande flytta med dom eftersom att jag vill flytta till USA.

Hur är kostnader på vanliga saker som mjölk, bensin, vanliga matvaror osv i USA jämfört med Sveriges? Vad ligger skatten på runt Rhode Island området? Finns det gott om jobb för t.ex mig som är outbildad? Vad finns det för jobb isf? Vad kostar det/Kostar det något att gå high school? Vad kostar det att gå på ett "bättre" college t.ex Harvard, brown, yale osv? Hur är levnadskostnaderna om man jämför med Sveriges helt enkelt?
Vilken årsinkomst behöver man för att kunna försörja 5 barn och fru? Kommer hela familjen att kunna ta oss in i landet? Min far har ganska unika kunskaper inom IT-branschen och har blivit erbjuden ett jobb inom hans område.

Återkommer säkert med fler frågor snart.
#2 2007-08-18, 04:13
Segelflygarn
Om din far har blivit forflyttad av foretaget han jobbar pa i Sverige sa kan jag tanka mig att han har blivit erbjuden en skapligt bra lon. Pa t.ex. $50k sa skall man kunna forsorja ~10 barn utan att fa socialbidrag. Om din far far betalt enligt amerkanska standarder sa borde hans inkomst ligga pa det dubbla.

Hela familjen borde fa visum samtidigt som din far, men jag tror inte nagon annan an han far arbetstillstand.

Eftersom du ar 18 sa skall du ga pa college. Studieavgiften for en Ivy League borde val ligga pa ungefar $30k-$40k/ar.

Bensin kostar halften sa mycket som i Sverige. Matvaror ungefar lika.

Fortsatt garna fragor sa svarar jag efter basta formaga. Jag har bott i USA i 5 ar nu och det fortsatter val.
#3 2007-08-18, 05:19
dmpbarn
Han har inte blivit förflyttad av företaget utan har blivit erbjuden ett jobb som inte alls har med hans nuvarande jobb att göra. Enligt arbetsgivaren så skulle lönen ligga på 46,500 - 83,500$.

Så varken jag eller min mor kommer ha möjlighet att söka jobb om vi flyttar? Varför har man ett sånt system? Är det inte bättre att min mor jobbar än att hon bara sitter hemma? Är det värt att ta med sig alla ägodelar när man flyttar eller är det bättre att köpa allt nytt?
#4 2007-08-18, 09:58
Mula
Om ni ska flytta och byta jobb helt hoppas jag verkligen att lönen kommer ligga i den övre delen av det där intervallet för att det ska vara värt det.
Som sagt, din far får ett H1 work visa, och resten av famlijen (fru samt barn under 21) kan få H4 visa.
På visat får man som sagt inte jobba, men man får studera. Så det är väl ett utmärkt tillfälle för dig att skaffa en vettig utbildning.
http://www.immihelp.com/visas/h1b/h4.html

Angående flytt så ber ni att få se arbetsgivarens "relocation package", dvs vad dom hjälper till med när det gäller flytt, boende under den första tiden, bil mm. Om ni måste betala flytten själv så är det nog billigare att sälja allt och köpa nytt. Kanske en container med det allra nödvändigaste kan vara värt att kosta på.
Det är ganska dyrt att "komma igång" om man ska betala allt själv, tex alla sådan praktiska saker som boende, bil etc. Försök få arbetsgivaren att ordna boende och bil för er åtminstone under de första en-två månaderna.
Sedan beror levnadskostnaderna mycket på var i USA man bor. Ska ni flytta till Silicon Valley så kommer det bli mycket dyrare än tex mellanvästen.
#5 2007-08-18, 13:29
dmpbarn
Om vi skulle vilja stanna i USA resten av livet då? Skulle vi någonsin kunna få jobba där? Vad krävs för att vi ska få jobba? Om min övriga familj skulle flytta tillbaks till Sverige efter 2 år, och jag skulle vilja stanna kvar. Skulle det gå?

Och eftersom att jag inte har någon slutförd gymnasieutbildning i Sverige så antar jag att jag måste gå high school innan jag kan börja college. Och om varken jag eller min mor får jobba i USA så kan jag direkt säga att det kommer bli tufft för far min att ha 3 barn i high school och som alla kommer att vilja gå på college inom 4 år.

Så vad jag har förstått av det här nu så är det inte någon större idé att flytta dit för mig eller mina äldre syskon (15, 17, och jag fyller 19) eftersom att varken jag eller min mor kommer att få jobba och vi har inga pengar undanlagda för utbildningar.
#6 2007-08-18, 13:46
Segelflygarn
Om din far ar i USA pa H1B visa sa far ni stanna dar med honom. Nar han slutar jobba sa far ni ocksa lamna landet.

Om du har hunnit ga 2 ar pa college sa borde det inte vara omojligt att konvertera ditt H4 visa till F1 (studentvisum) for att du sjalv skall fa vara kvar i USA utan att vara medfoljande pa nagon annans visum. Efter avslutad collegeutbildning (med F1 visa) sa har du ratt till att fa arbeta 6 manader for att en arbetsgivare skall kunna avgora om han skall sponsra dig med ett H1 visum.

Alla har ratt till gratis High School. Sen finns det privata alternativ som kostar pengar.

Beroende pa hur langt kvar du har i gymnasiet sa kan du forsoka gora SAT-test (och TOEFL) for att komma in pa college anda.

Jag skulle abolut rekommendera dig och dina aldre syskon att flytta med och plugga i USA i atminstone ett ar. Det ar en erfarenhet som gor er alla rikare.
#7 2007-08-18, 14:12
dmpbarn
Jag har läst Naturvetanskapliga programmet i bara någon månad och har inga avslutade kurser. Min bror har gått 1 år på byggprogrammet. Så jag antar att vi båda måste gå high school..

Grejen är inte att han har ett säkert jobb i USA, utan han har fått ett jobberbjudande där. Han har fått flera jobberbjudanden att jobba utomlands i diverse länder men det har som aldrig blivit pga. olika anledningar. Nu däremot så vill dom flesta i familjen sticka utomlands och få testa på något annat än Sverige. Och eftersom att han nu fick det här jobberbjudandet så var det USA på tal. Men han har även fått jobberbjudanden på Island, Estland, England osv.

Så just nu försöker vi bara ta reda på vart det vore lämpligast att flytta. Och om vi ska flytta så ser vi helst att alla som vill ska kunna jobba också..
#8 2007-08-18, 14:21
Segelflygarn
Ja, USA blir det definitivt svaraste landet for ovriga familjemedlemmar att jobba i. Anledningen ar at USA ser det som att du (, din mor och dina syskon) inte behover arbeta for att forsorja er. Din far klarar av det med sin lon.
#9 2007-08-18, 14:23
dmpbarn
Men om vi då flyttar dit och jag väljer att inte fortsätta någon utbildning, kommer jag då någonsin att få jobba där?
#10 2007-08-18, 18:24
Segelflygarn
Upp till 21 sa far du automatiskt visum med din pappas. Efter vet jag inte vad som hander. Grejen ar den att om di inte ens har avslutat 'high school' sa kan du inte forvanta dig nagra hogre avlonade jobb.

Jag skulle personligen ha tagit chansen att plugga om jag var i din sits.
#11 2007-08-18, 18:46
Mula
Enda chansen är att få jobb är ju att du hittar någon arbetsgivare under tiden du bor där som vill sponsra dig med ett arbetsvisa (eller att du raggar upp en amerikanska och gifter dig med henne, varpå du får ett green card).
När du fyller 21 så är det "age-out" och du kommer bli tvungen att flytta hem igen, oavsett om din familj är kvar (om du inte studerar och kan ordna F1-visat då. Det är ett rätt stort problem för många, googla på "H4 age-out".
#12 2007-08-19, 01:20
sbsd
Hur mycket kostar det för en arbetsgivare att sponsra med ett arbetsvisa?