Hitta diskussioner med liknande innehåll

Malaysia och Bali, hur göra med växlingen?

#1 2007-08-28, 05:26
Cool
Jo.

Är det bäst att växla här hemma i sverige? Och skall jag ha dollar både på Bali och i Kuala Lumpur?

Tacksam för svar
#2 2007-08-28, 16:23
tigerstyle
Ursprungligen postat av Cool
Jo.

Är det bäst att växla här hemma i sverige? Och skall jag ha dollar både på Bali och i Kuala Lumpur?

Tacksam för svar


Dollar fungerar bra överallt i världen. På Bali är det att föredra (även om andra valutor fungerar bra också. Hur det är i Malaysia vet jag inte eftersom jag aldrig varit där men jag vågar ändå säga att du inte kan misslyckas med dollar (USD). Större delen av asien är dollarkåta så det är svårt att misslyckas.

Dock skulle jag vilja rekomendera dig att inte ta hela resekassan i kontanter. Varför inte ta med VISA eller MasterCard? Du får visserligen betala 30-40 kr per uttag, men det är ett säkert sätt att ha pengarna på tills du behöver dem. På bankerna brukar de ta 1-3% av vad du tar ut. Det beror ju lite på hur länge du ska vara där också, men det är ändå bra som backup ifall du förlorar reskassan eller har utgifter som du inte räknat med från början.

Trevlig resa!
#3 2007-08-28, 21:35
Angryrodent
Malaysian ringit är troligen fortsatt bunden till dollarn.. så köp inte dollar.. bättre att fixa det hemma.. Har inte kollat upp det på senaste tiden men senast till malaysia var det bättre att köpa hemma... Detta beror som vanligt på vad dollarn ligger på och vad växlingskursen i Malaysia är